Ahojky.Iba sa chcem spytat ze kedy by ste odporučili klasicke topanky pre dieta.Dcera ma 13 mesiacov este nechodi sama iba sa teraz uci a nosime topanky na prvé kroky,kedy by mohla nosit tie klasicke?dakujem za odpovede
@elizabet173 doma je bosá len ked ideme von vtedy má topanky.Ja sa pytam ze odkedy je idealne jej už botasky alebo sandale na von
@lienka.7 urcite nie...deti do 3-4 rokov klenbu nemaju maju tukovy vankusik. A ak sa ma vyvinut spravne, je lepsie bose chodenie po stimulujucich povrchoch, ako je trava, ortopedicke puzzle a podobne ako klenba na podrazke.
@lilla23 botasky ani sandalky sa malym detom neodporucaju. Dnes sa uz vie, ze napriklad stimulacia noh a nervovych zakonceni na nohach ma vplyv na neskorsie pisanie ci jemnu motoriku. Botasky vacsinou nemaju dostatocne siroku spicku. Sandalky, najma otvorene vpredu su tiez nevhodne, lebo deticky este zakopavaju a mozu si celkom pekne ublizit. Co najdlhsie zostat v makkych topanockach na prve kroky, navyse mate super, ze ide leto, cize ziadne cizmy/snehule a podobne...
nikdy, ale to je moj nazor.
"Klasicke" topanky nepodporuju vyvoj nohy, utlacaju spicku atd... skus si pozriet dcerku, ked chodi naboso, uvidis napriklad ako pracuje malicek. Co podporuje posilnovanie svalov a tonusu. V klasickych topankach to je nemozne. Ked uz nechces ist cestou barefoot, tak skus najst aspon topanky so sirsou spickou.