Ahojte. Mate skúsenosť že Vám Pandora zčernala? Kupovaná bola cez stranku Sofia a aj všetky prívesky.
Kupovala som aj ten prostriedok na vyčistenie ale nepomohlo. Nekupala som sa s ňou a ani žiadny lak na vlasy, voňavky a podobne na ňu nešli.. mala som ju rada, rada nosila preto rozmýšľam nad kúpou novej ale celkom sa bojím ze sa mi to stane opäť...
Mne “zlaty” prsten… pre mna to je bizu cela pandora, otras kvalita
Áno, a to som ju nenosila, po par mesiacoch otvorím krabičku a náramok úplne čierny. Išlo to ale vyčistiť...
Skus to zaniesť na predajňu nech to vycistia oni...
@gejb toto na foto je tiež vybratý po roku asi z krabičky ale predtým nevyzeral o nič lepšie.
Keď som ho cistila trolinku to išlo ale vôbec sa to nepodobalo striebru,, bolo to škaredé..
Mne nie a to ma urcite ale zo 6 rokov. Ale ja mam naramok z bieleho zlata. Ale aj privesky mam stale ako nove.
Toto mi pride byt nejaky fake.
@belle_vie neviem no všetko objednane zo stránky Sofia sk. Tuším ak nejaké certifikáty k tomu boli.. ku každému krabička a aj handrička tuším. Mam ju už niekoľko rokov takže fakt neviem presne
dá sa to aj zubnou kefkou a zubnou pastou a poriadne vydrhnúť, ale potrebuješ obyčajnú pastu, ktorá je abrazívnejšia, z tých obyčajných lacných.
@kykymora s alobalom a sódou som skúšala.. rozdiel bol možno o 40% lepší ako pôvodne ale ani to nevyzeralo ani zďaleka ako čisté...
Skúsim ešte na predajni ten ultrazvuk. Aj keď pochybujem ze toto niečo uz zachráni. Príde mi akoby už aj zhrdzavel sa ten čas 🤣
Pandora sa nema skladovat v tych krabickach, v ktorych ste naramky a privesky kupovali. Potom sa toto presne deje. Vycistit by to malo ist v pohode, predavaju aj cistiacu sadu.
@ghostsgirl nebol tam skladovana počas nosenia, vtedy len na ruke a pri hygiene položená na poličke na tu chvíľu. Hodila som ju tam pred rokom keď som sa na ňu vykaslala presne kvôli tomu ako vyzerala..
@kykymora ďakujem. Skúsim teda znova..
Mam dva naramky a striedam ich. Ten co je v skatulke ma tendenciu cerniet, vtedy len naramky vymenim, sam sa vycisti a je ako novy
Ja ju nosim nonstop uz aj 10 rokov a nescernala mi vôbec
Nie a aj čo mám prívesky original aj fake z ali tak ani tie nie a nosim ju nonstop 6 rokov na ruke aj v mori sa snou kupem aj kúpaliska a nikdy nič.
Mne tiež takto zčernela, aj koráliky. Spomínala som to kolegyni a povedala mi, že sa to stalo, pretože ju nenosím.🤔.možno 10 krát som ju mala na ruke a to ju mám dákych 8 rokov.
Mne nesčernela,nosím ju nonstop. Nedávam dole. Pandora sa nesmie skladovať v tých pôvodných krabickach, tie obsahujú nejaké lepidlo,ktoré pomáha sčernaniu. A sčerneje,ked sa nenosí.
Je tu skupina Pandora https://www.modrykonik.sk/group/6736/
@andrii do krabičky som ju dala už keď bola čierna. Predtým bola stále na ruke.. počkáš nosenia sčernala
Dievčatá zhrniem to len sem lebo príspevok sa už nedá upraviť. Pandoru som nosila stále na ruke vyše dva roky.. pri hygiene išla dole na par minút.. potom opäť na ruku.. no proste ostala čierna. Asi pol roka som ju takú nosila a snažila sa vyčistiť.. no proste nešlo to a stále bola škaredo žltá, niekde čierna. A tak som ju hodila do krabičky s tým ze keď ma omrzí hodím ju do koša. Nemala som v plane ju už nosit...
@kykymora práveže som vychádzala z odporúčania výrobcu.. 😮💨 A ten píše ze nekúpať,a dokonca aj pri spánku aby neboli žiadne šperky..
Išla som práve podľa tých odporúčaní preto ma sklamalo to ako vyzerá.
ano, tie odporucania. ja ked ju nosim tak stale, nedavam vobec dole a je pekna, ked odlozim tak cernie, ale to vsetky strieborne sperky
ja tiez striebro ak nenosim a neumyvam sa s nim tak scerneje. preto prave tym nosenim a beznym provozom sa akoby osuchava/cisti a necerneje 🙂
Pandora je normálne striebro čiže nie je to iba bizu..je fakt že staré kolekcie boli pravdepodobne kvalitnejšie ako tá súčasná ..čiže áno kvalita isla dole ,ale v každom prípade platí ,že o šperky sa
treba starať, čistiť jarova voda,vata Aurum ,v žiadnom prípade tekutý čistic a tá šialená kombinácia alobal+ sóda bikarbóna - tým ju akurat dorazíte úplne ,jar + mäkká zubná kefka a potom leštit a leštit handričkou/ vatou.. osobitná kategória sú kolekcie Snine a rosé ...na tie sa ani záruka nevzťahuje,keďže sú len poprášene zlatom a je prirodzené že sa osuchaju ,tiež aj
zatvorena v krabičke scerna...
ja som vôbec žiadne odporúčania nečítala 🙈mám vyše 10 rokov náramok,dlho som ho nosila,potom som ho odložila,ale nie do tej pôvodnej krabičky.Minulý rok som ho vytiahla a dokúpila korálky,všetko vyzerá stále rovnako,ale nedávam ho vôbec dole....
Zatiaľ nie. Ale mám iba pár mesiacov
Ano stalo sa mi to.