Aj my ženy (nielen naše detičky) máme rôzne problémy s pokožkou a rady by sme si medzi sebou vymenili skúsenosti. Čo nás trápi? Čo nám pomáha?
@bioderma_lucia noo,, ja by som mala daco, teda urcite viac by sa naslo, neviem ci sa bioderma zamerala aj na problemy tohto druhu, ale skuuusim 🙂 ...no v prvom rade akne na dekolte, ale na tom som tu uz par rad nasla a v druhom rade, co ma trapi celkm dost je ze po dlhorocnom depilovani noh strojcekom, mam chlpky slabe a nevedia sa dostat cez kozu von, a zapaluju sa 😒 ..dalo by sa mi nieco poradit?
@bamb27 mala som ten isty problem na nohach :( samozrejme ze mi zostali jazvicky a vobec to nevyzera dobre. Pamatam si ako som bola s tym u dermatologa, to som mohla mat ani nie 20 rokov. Velmi som to vtedy riesila a hnevalo ma to. A on sa mi ani nepozrel na nohy, iba povedal ze si nemam nohy ani depilovat ani holit a budem mat pokoj. To ma vtedy dostalo!
Teraz sa mi to stane obcas. Tiez by ma zaujimalo, ako to kocky riesite, ak mate s tym skusenosti.
@bioderma_lucia no ono je zas pravda, ze sa nezapaluju ak si oholim holiacou hlavicou na depilacnom strojceku, ale to je strasne kratkodoby efekt, no mozno len to je riesenie,, inak aj po trhani aj po ziletke zarastu, darebaky krpate,,, ale keby niekto mal sposob ako ten prejav trocha eliminovat, potesilo by,,, inak skusala som aj masaz lufou po sprche, ale aktualne stiham len bleskove sprchy a aj tak nemam pocit ze by mi to bolo neviem ako pomahalo
@bioderma_lucia , aj mňa trápi mastná, aknózna pokožka na tvári a pravidelne sa to zhoršuje pred menzesom ☹, bola som aj u kožnej, po vybratí antibiotík sa to na nejaký čas zlepšilo a potom zase to isté, pravidelne som chodila aj ku kozmetičke, je to stále dookola, už ma to v mojom veku naozaj nebaví, teraz nedávno som si kúpila od Biodermy - Sébium Sérum - dúfam, že mi to aspoň trochu pomôže, nemáte s tým skúsenosti? , díky za odpoveď
ahoj, verim, ze ta to uz nebavi ... nepises, ako vyzera tvoje akne. Mas komedony (urhy) alebo zapalove vyrazky? Su lokalizovane na niektorom mieste alebo po celej tvarovej pokozke? Neviem, ci ti tvoja dermatologicka robila nejake testy, napr. na Helicobactera. Je dolezite zistit stav, pretoze niekedy je problemom vnutorna komplikacia. Napr. som sa stretla s tym, ze problem s akne bol nasledkom pokazeneho zuba.
Pri problematickej pokozke je velmi velmi dolezita hygiena. Rano a vecer treba plet dokladne vycistit. Doporucujem Sebium H2O, micelarny roztok na tvoj typ koze. Pozor na alkoholove pripravky. Nepouzivat! Drazdia kozu, ktore je uz aj tak dost drazdena a zatazena spominanym problemom. Ak radsej pouzivas nieco na umytie, vhodny je Sebium Moussant, penivy gel. Opat rano a vecer. Kludne moze byt aj kombinacia tychto produktov. Starostlivost doporucujem krem Sebium AKN fluid, krem na vsetky typy akne. Pouzivaj rano a vecer. Moze ta zo zaciatku stipkat a moze sa zmolkovat pokial nan nanesies make up. Stipkanie aj zmolkovanie su znaky toho, ze krem je ucinny a pomaha. Nemusi sa to vsak diat. Ak by ti Sebium AKN nevyhovoval na den, doporucujem napr. Sebium Hydra, hydratacny krem na problematicku pokozku a pokozku, ktoru je potrebne hydratovat. Ty potrebujes aj hydratovat. Sebium Serum, ktore si si kupila je super. Sama ho mam vyskusane, pomaha. Uz som v niektorej z tem o nom pisala ... mal by sa pouzivat v mesacnej kure (nic sa nestane ked to bude aj o nieco dlhsie, sama uvidis), pouziva sa IBA na noc, kazdu druhu noc na vycistenu pokozku. Je to serum, budes citit ze ho mas na pokozke. Moze chvilku stipkat. Dokonca sa mozestat, ze sa ti na par dni plet pohorsi ale potom sa zacne zlepsovat. To pohorsenie je kvoli tomu, ze pokozka sa zacne cistit. Rano pokozku umyjes. Mozes ho kombinovat so Sebium AKN fluid, jednu noc jeden, druhu noc druhy. Pozor, pri pouzivani Sebium Serum v obdobi, kedy je slniecko silne (co uz terat je) je dolezite sa cez den chranit maximalnym SPF 50+, pretoze by si si mohla sposobit pigmentove skvrny. Pomohla som? Kludne sa pytaj, rada odpoviem 😉
@lubenka351 juj, zabudla som pridat tvoje meno, odpoved je vyssie 😉
@bioderma_lucia pomohla, určite, tiež si skôr myslím že to mám nejaký vnútorný alebo formonálny problém, v tehotenstve som mala omnoho krajšiu pokožku, všimla si aj kozmetička, ale táto liečba už nie je možná 😀, tak skúsim teraz takúto kúru, dúfam, že sa to zlepší, díky za rady 🙂
@lubenka351 drzim palce 😉
Mesiac s BIODERMA sa pomaly blizi ku svojmu koncu. Pondelok je posledny den. Rada by som vsetkym podakovala za mnozstvo otazok, prispevkov, rad a odpovedi do sutazi. Tesi ma, ze som s vami mohla stravit par tyzdnov. Verim, ze informacie, ktore tu odzneli vam pomozu pri rozhodovani. Prajem krasne leto 🙂
Zacnem ja 🙂 toho, co ma na mojej pokozke trapilo a trapi je teda dost ... mastna, aknozna pokozka, potom zrazu sucha alebo skor dehydratovana, slnecna alergia, nerovnosti po tele, ... je toho naozaj dost a vzdy sa nieco nove najde 🙂 ... co mi ale napadne ako prve su pigmentove skvrny. To bola moja nocna mora pocas tehotenstva. Stale som mala pred ocami moju kamosku, ktora sa uz na tom smiala, ze ma na tvari mapy sveta. Nejak v podvedomi som mala zafixovane, ze pigmentove skvrny predsa patria k tehotenstvu. Aj tak som to nechcela nechat len tak. Rozhodla som sa, hned na zaciatku, ako sme zistili, ze cakame nasu bambulku, ze vyskusam pouzivat krem s SPF 50+ a uvidim, ci mi to pomoze alebo budem mat skvrnky. Pomohlo. Nemam ani jednu pamatnu pigmentacku. Zato o strie sa to neda povedat ...