V ktorej nemocnici mi urobia cisársky rez?

29. okt 2024

Okres Martin, Prievidza. Máte skúsenosť ?
Dôvod len taký, že prvý bol tiež cisársky a bojím sa prirodzeného.

autor
29. okt 2024

...

mimaapeto
29. okt 2024

musíš mať indikáciu od gynekológa , že musí byť cisársky rez zo zdravotných dôvodov... prečo bol prvý cisársky? koľko rokov od neho ubehlo? poradiť sa s gynekológom... pôrodnice majú nato tabuľky koľko môžu urobiť cisarákov, žiaľ preto idú často na hranu a robia ho v poslednej chvíli.. už keď som bola na stole s rozrezaným bruchom šomrali, že zase budú nad limit... a to už išlo dcérke o život... takže nie je to také ľahké...

dskjhfdlkdjhl
29. okt 2024

Sekcia nie je skraslovacia procedura.

bibssli
29. okt 2024

Koľko máte od prvého cisárskeho?

lucia147852
29. okt 2024

Po prvej sekcii nemôžu nútiť prirodzeny. Obnáša to väčšie riziko. Treba poznať svoje práva. Musíš podpísať súhlas, ak ho nepodpíšes, tak majú smolu.

rivini
29. okt 2024

Predchadzajuca sekcia je indikaciou k dalsej sekcii. Ak chces mat istotu, nechaj si vystavit papier o tokofobii.

butterflyeffect
29. okt 2024

Ak bola prva sekcia, tak by si aj druhy mala ist sekciou… pokial viem ak by ta davali na prirodzeny tak len s tym ze podpisujes ze na vlastne riziko chces prirodzene…

autor
29. okt 2024

@rivini čo to je za fóbiu ? A kto mi ten papier prosím ťa vystaví ?

autor
29. okt 2024

Ale myslíte že je to tak, aj keď prvý bol len z toho dôvodu, že dieťa bolo koncom panvovým ? 🤷🤷
@butterflyeffect
@lucia147852

butterflyeffect
29. okt 2024

Vraj ano, ja som nerodila, ale rezali ma rovnako ako na cisarsky z dovodu komplikovaneho mimomaternicoveho, tym padom automaticky cisarakom budem rodit, lebo hrozi ruptura maternice, aj som o tom citala vela aj zname mi vraveli ze to tak tobia ak bol prvy cisarsky. Kamoska tiez chcela druhe rodit prirodzene( prve bolo cisarakom), ked jej dali papier ze len na vlastne riziko tak sla radsej cisarskym…

rivini
29. okt 2024

Tokofobia je strach z vaginalneho porodu. Potvrdenie ti vystavi psycholog. No a aj niektori gynekologovia.

Sekcia je vzdy subjektivnou indikaciou k dalsej sekcii, je uplne jedno, aby bol dovod prvej. Indikacia vyplyva totiz zo zvyseneho rizika ruptury maternice, kvoli jazve. Ak si o sekcii presvedcena, tak tu este zopar napadov:
1. pravidelne sa stazuj gynekologovi na tahanie a stipanie v oblasti starej jazvy
2. stazuj sa na bolesti pupka, stazuj sa na bolesti praveho bedra a vystrelovanie do celej nohy

No premysli si tiez, ze ak pojdes na cisarsky bezdovodne, pripravis dieta a velmi prospesne kontrakcie, vaginalne bakterie, porodny stres -obe su poslednym dolezitym stupnom ukoncenia vyvoja detskeho mozgu v maternici. Sebe zvysujes riziko endometriozy, zrastov, diastazy a prirasteneho monocoveho mechura. Ja som naozaj nazoru, ze sposob porodu by si zeny mali moct vybrat, kedze nasledky nesu ony a ich dieta. Ale je potrebne vsetky tie nasledky aj riadne poznat….

lucia147852
29. okt 2024

@rivini psychológ nestačí,oficiálne je to terapeut a nie lekár. Potrebovala by pri tokofobii indikáciu od psychiatra. Ale ona už indikáciu má, predošlú sekciu

rivini
29. okt 2024

@lucia147852 kamoske vystavil jej gyn…

lucia147852
29. okt 2024

@rivini musela ísť ozaj do pôrodnice kde žerú aj na bežiacom páse. Riešila som to minulý rok a teda nechcú to bežné akceptovať

lucia147852
29. okt 2024

Samozrejme, to je jedno prečo bol. Maternica je už rezana, hrozí väčšie riziko ruptyry.

adrika72
29. okt 2024

Ja som mala po sekcií prirodzený pôrod a všetko v poriadku. Myslím, že je zbytočné sa dopredu stresovať

maryetta
29. okt 2024

Ja som mala extremny strach zo sekcie. A nakoniec som nemala na vyber.
Dalsie tri porody prirodzene. Vyvolavane.
Na jednej strane chapem ze ten strach tam je. Na strane druhej sa cudujem ze niekto chce sekciu dobrovolne.

autor
30. okt 2024

@rivini tie bedrové kĺby má ozaj bolia. Nemôžem ležať na chrbte ani 5 minút lebo potom sa ledva postavím, a mám až nohy strpnute. Neviem ale či to nejako súvisí s tým, alebo je to len preto že už mám väčšie bruško ? 🤔 Asi sa na to spýtam gyn.

domka222
30. okt 2024

V MT stále uprednostňujú normálny pôrod. Aj tu je veľa prípadov kedy po cisárskom druhý krát rodila žena prirodzene

ivusik8888
5. nov 2024

@domka222 áno,to je presne môj prípad...po prvej sekcii v DK, som prirodzene porodila v MT.

oblecenieavecicky
5. nov 2024

Napr. v Piešťanoch po prvej sekcii nedovolili rodiť prirodzene. Teda aspoň pred pár rokmi.

autor
6. nov 2024

@oblecenieavecicky myslíš že tam mám skúsiť zavolať, a opýtať sa ? 🤔

oblecenieavecicky
6. nov 2024

Ja by som to určite skúsila. Ja som tam teda rodila pred rokmi, vtedy hovorili niečo v tom štýle, že je to riziko po prvom cisárskom a oni tam nemajú také vybavenie a nezoberú si to na zodpovednosť, keby sa niečo stalo. Ja som bola len rada. Držím palce.

snowflakenel
6. nov 2024

@rivini gynekolog neda.pri tokofobii. Musi daj psyxhiater. Ja som mala.neurologicku ibdikaciu koli utlaku korenoveho nervu na miechu pri vytecenej platnicke,,aj tak sa vykrucali.....

autor
6. nov 2024

Baby som 33tyzden, moja ženská sa má ešte nepýtala kde chcem rodiť ako to vlastne prebieha ? Ja si mám obvolat nemocnice teda a potom len oznámiť mojej gynekologicke že tam a tam, budem rodiť ? Ďakujem za odpovede

maryetta
6. nov 2024

Ja som 4x rodila a teda ani raz sa ma dr vyslovne nepytal ze kde budem rodit.
Len ja som mu povedala ze uz na poradnu nepridem. ze uz pojdem k dr co som si vybrala ku porodu.

ada510
6. nov 2024

Rodila som sitce v BA ale zaplatila som si pôrodnika ktorého som mala pri prvej akútnej sekcii takže po 6,5 roku som mala sekciu znova sam mi to navrhol a ja si to tak sj priala...