Úraz v škôlke

denisa9494
10. dec 2024

Krásny deň želám . Chcela by som názor mamičiek ohladom úrazu v škôlke . Synček (2,5 ) mal minulý štvrtok vraj 3x krvácanie z nosa , čo predtým nikdy nemal . Službu mala vtedy jedna učiteľka , ktorá je tam len vo štvrtok . Ráno po príchode do škôlky sme sa jej pekne pozdravili a ona úplne nič akoby sme boli vzduch . Čo ma však zarazilo bolo , že malý ukázoval prstom na líco a že ,, učiteľka au au “ ( syn má autizmus ). Hneď som s nim pre istotu utekala na pohotovosť a tam mi povedali , že to krvácanie je dôsledkom zimy , no neviem . Počas iných dní, keď tam ona nieje to krvácanie nemal a ked som ho tam ráno nechala , mala som zrazu taký zlý pocit , akoby sa niečo dialo , neviem to opísať 😐. Ďakujem za každé vyjadrenie , ja naozaj neviem , čo si o tom mám myslieť .

patus_2
10. dec 2024

@denisa9494 a aký konkrétny úraz mal syn v škôlke? Či si myslíš,.že ho ta učiteľka bije?Opakovala sa ta situácia.viackrat? Čo ti povedal syn?

tanyan
10. dec 2024

Si matka, počúvaj inštinkt...

mimka1402
10. dec 2024

Daj na svoju intuíciu, som práveže z opačného brehu pedagógickeho a nie ako rodič, ale sama som videla na Slovensku ako sa k austistom alebo k deťom ktoré ešte nerozprávaju dokážu správať "učiteľky". Napríklad zamknúť v inej miestnosti autisticke dieťa, či ho udrieť lebo nezvladnu jeho nálady. Žiaľ viac kompenzuju si svoje nezdrave chovanie na obetiach, ktoré sa nevedia brániť. Takže hoc často píšem, že učitelia sme často aj klamlivo obvineni, sú veci kde treba počúvať inštinkt.

dadka1997
10. dec 2024

@denisa9494 na jednej strane je to hrozné, na druhej strane je to velmi velke obvinenie...

Syn s autizmom chodí do normalnej skoly? To dajako nesedi, a ani tiež ze ma 2,5roka .. nejak sa v tomto strácam..

Aj ked, viem, že nie kazda ucitelka je stavana na pracu s detmi s autizmom, asi by som sa obratila na ucitelku a dala jej ultimátum nenechala by som to len tak

deti95060810
10. dec 2024

zatiaľ nespravíš nič. len pozoruj ako to bude ďálej.
vlastne nemáš v rukách nič ...

domka222
10. dec 2024

Hlavne veľký pozor na obvinenie. Ak dr povedal,že je to zo zimy,zrejme to nebude po úraze. Tam by asi zbadal aj mierny opuch sliznice,nosa. Pýtala si sa inej učiteľky, či náhodou nevie,čo sa stalo? Nezostáva ti nič iné, len sa vo štvrtok spýtať, či nebol v ten deň aj iný problém okrem krvácania.

belllinka
10. dec 2024

Ja tomu nerozumiem. Ako vies ze 3x krvacal z nosa, ked vam nikto nic nepovedal? To si bezala na pohotovost preto ze ti syn povedal “au, au”? Ci preto ze krvacal z nosa?? To vazne?

simona92101
10. dec 2024

@dadka1997 preco ti to nesedi?normalna vec,ze autisticke deti su integrovane do beznej skolky.starsia dcera ma tiez autistu-ma asistenta,mladsia v jasliach maju tiez takeho chlapca.u nas v dedinskej skolke beru deti aj od 2.5r ak su odplienkovane a maju volne miesto

vandicka7
10. dec 2024

to su take trosku divne informacie nejako sa v tom stracam.

vreckovka2
10. dec 2024

@mimka1402 pevne verim, ze si to ako ucitelka patricne riesila a len sa neprizerala.

letfenixa
10. dec 2024

Celému nerozumiem. Minulý štvrtok ráno s vami učiteľka nekomunikovala, ale syn povedal au, au, tak si s ním išla na pohotovosť, ktorá ale býva až poobede. A kedy ste sa dozvedeli, že mu trikrát tiekla krv z nosa? Od koho?

mimka1402
10. dec 2024

@vreckovka2 Riešila, vieš ako to dopadlo? Nijak. Podané oznámenia, podnety.. Skryté pod koberček, jedine čo som docielila bolo aby dotyčne dieťa šlo preč na inú školu. Ver mi, že ak si pedagóg ktorému záleží na deťoch, máš smolu. Riešila som to aj na ploche dávnejšie čo a ako.. Žiaľ, nedosiahla som nič.. Nikto nič okrem mňa nevidel, ja som mladší pedagóg a najmä to, že to spravila dotyčna riaditeľka. Stačí mať žiaľ silné kontakty. Nedosiahla som nič. Len som dostala výpoveď keďže som si dovolila sa ozvať, že čo sa deje... Takže toľko k realite na Slovensku. Ak máš kontakty, môžeš všetko.

annm81
10. dec 2024

V prvom rade prestaň hysteričiť. Syna videl lekár a ten sa vyjadril, že dieťaťu nič nie je. Ak by ho učiteľka udrela tak, že by krvácal z nosa, rozhodne by to bola rana, ktorú lekár vidí. Zo slov "učiteľka, líce, au" chceš vydedukovať čo? Má dieťa nejaký zásadný problém ostať s tou učiteľkou? Máš akékoľvek iné náznaky, že mu ubližuje? Lebo tých pár slov môžeš vysvetliť miliónom spôsobov - že sa pri nej udrel, že učiteľku bolel zub, že pri nej mu tiekla krv, že im čítala rozprávku, kde si nejaké dieťa nečistilo zuby a potom sa s plačom držalo za líce... akože treba venovať pozornosť signálom, ktoré dáva dieťa, ale nerobiť hysterické závery z ničoho.

sense
10. dec 2024

Nediagnostikuje sa autizmus až po 3roku? Kto ti povedal že dieťa 3x krvacalo z nosa keď sa učiteľka s tebou nerozprávala? S dieťaťom si šla na pohotovosť lebo ukazoval au na líce?

belllinka
10. dec 2024

Hlavne, že v inej téme píše, že syn neukazuje prstom, nereaguje, nerozpráva, nevníma, kto je mama a a otec, ale zrazu za pol roka veľká zmena a už ukazuje prstom na líce a aj vie kto je učiteľka. Iste

matkahelka
10. dec 2024

@denisa9494 ja dost pochybujem, ze v dnesnej dobe sa este najde ucitelka, ktora bude riskovat stratu zamestnania a dvojrocnu podmienku a udrela by dieta. ak by sa vsak taka nasla, tak by dieta udrela po zadku. zarucene by mu nedala boxer do nosa, aby sa mu spustila krv. pretoze by sa tam urobila podliatina a videl by to aj lekar. okrem toho, deti si v takom veku extremne vymyslaju. nie za ucelom vymyslania, ale ze sa im zlieva realita s rozpravkami, s tym, co niekde zacuju. mam 3rocnu a ta navymysla take veci, ze aj ezop by sa od nej mohol ucit. tiez v skolke povedala, ze ju starsia sestra doma stale bije, pritom ju sestra za 3 roky este nikdy neudrela, nedovolila by si to, naopak, tak ju zboznuje, ze keby mohla, na rukach ju nosi.

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka Zial, stava sa. Osobne som bola svedkom, ze ucitelka udrela 3 rocne dieta na prechadzke. Krv z nosa mu netiekla, ale seriozne ho udrela. Taka mlada s redbullom v ruke.

matkahelka
10. dec 2024

@beata_k a reagovala si ako? tvarila si sa, ze nic a isla si dalej?

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka Neboj sa, neostala som ticho.

matkahelka
10. dec 2024

@beata_k co to znamena? kontaktovala si prislusne organy? vedenie tej skolky?

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka ano, vedenie o tom vie

matkahelka
10. dec 2024

@beata_k spisali ste zapisnicu pred prislusnikmi PZ SR? ta ucitelka tam este stale pracuje?

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka Uz to prehanas, nemyslis si? Ja nie som ta, ktora sa tu musi obhajovat. Pekny den.

stanulienkat
10. dec 2024

Ty si isla na pohotovost s "vraj" krvacal z nosa?? To vam uz fakt preskakuje? Vraj krvacal, ty si to nevidela, tak idem zamestnat lekarov s neexistujucim problemom. Tak ti aspon povedali, ze to moze byt zo zimy. Nikto nic nevie, nevidel, priznaky ziadne-tak podme fabulovat, vymyslat si, hladat vinnika. Ved nam to povedalo 2 rocne autisticke dieta. Vy si uvedomujete, co mozete sposobit, ak to nie je pravda? Si dospela? Tak sa tak spravaj. Komunikuj s ucitelkou. Hadam si nemyslis, ze mu taku strelila, ze mu vystrekla krv z nosa. Ak bola na neho zla, agresivna, hladaj svedkov, komunikuj s nou a nie s MK.
To ako keby prisla socialka a zobrala ti dieta, lebo ti na ihrisku spadlo a oni by povedali, ze ho tyras.

matkahelka
10. dec 2024

@beata_k vobec neprehanam, pytam sa. dieta je chranenou osobou a fyzicky utok na chranenu osobu je trestnym cinom a adekvatne sa taketo veci riesia. existuju medializovane pripady, kde ucitelka skoncila s vypovedou a 2 r.podmienkou. len je nutne taketo veci nahlasit. ja ako matka som nikdy v zivote svoje deti neudrela a to starsie je uz v puberte, takze je pre mna neakceptovatelne, aby niekto cudzi moje deti bil.

jaskolka
10. dec 2024

@denisa9494 tiež nerozumiem úplne celému. Ako si zistila,že "vraj 3x"krvácal z nosa? Kto ti povedal? Čo s tým má pozdrav? Kedy ste sa pozdravili? V minulý štvrtok a potom cez deň krvácal,či v iný deň a on vravel au? Či kedy?

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka Poznas pojem slovo proti slovu? Nie, nechodim s mobilom v ruke. Pre to dieta som urobila, co som mohla. Vedenie o tom vie.

cyberk
10. dec 2024

Asi chapem po kom je autista 🙄 cely tento pribeh je padnuty na hlavu na cele s autorkou… 🙈

matkahelka
10. dec 2024

@beata_k ok, ja by som to riesila raznejsie. to totiz nie je o tom, ze si to urobila pre to jedno prefackane dieta, ale pre dalsich x deti, kt. mozu byt prefackane.

beata_k
10. dec 2024

@matkahelka Facku mu nedala. To si si uz domyslela sama.