Neprimeraným tónom a využíva degradujúce slová ktorými častuje deti.
@deti95060810 som v šoku úprimne povedané a kontrolujem sa. Zvažujem čo ďalej. Chápem, že majú veľa detí a je to úrčite veľmi náročné. Som zdesená.
@deti95060810 počula som len jej štýl dehumanizujúcej komunikácie a ostatok mám od detí ktoré začali iste slová a frázy vravieť doma.
Porozprávaj sa s ostatnými rodičmi, či majú rovnakú skúsenosť.
Spoločne to riešte s učiteľkou, ak nepomôže, choďte za riaditeľkou
A ostatni rodicia co na to? Ved konfontuj teda rovno riaditelku s tym.
Rovno za riaditelkou a nech si ju odsleduje. Mate rodicia WhatsApp skupinu? Spytaj sa aj dalsich
ja by som sa teda nedrzala. ved je tam aj moje dieta. kricat po nom mozem len ja ked tak 😀
Ja neviem, mne takýto krik nepríde ok v škôlke. Či to je bežné?
Nič konkrétne nepíšeš. Áno občas treba aj kričať nie sa len mojkať. Ak im nadáva a vreští ako nepríčetná to samozrejme nie.
A teda ako ich dehumanizuje? Aké frázy používa? Čo si konkrétne počula, keď na nich kričala?
Ako si to zistila?
"krik" v skolke je realivne ok, predstav si ze je tam 20-25 deti a vsetky rozpravaju a ucitelka ich musi prehlusit ak im chce nieco povedat... co nie je ok, je ton hlasu a hlavne dehonestujuce/urazlive vyjadrenia voci detom, tak isto aj vyhrazky. toto urcite treba riesit s vedenim drzim palceky
V predoslej skolke pani učiteľka na deti kricala ze ak nebudu ticho pojdu spat hladné.... Pocula som to na vlastne usi a doteraz tam vrieskaju po detoch.... Mala je uz v inej škôlke, kde je este viac deti v triede a su zmiesani teda 4-5 rocne deti, predskolaci s mladsimi, takze myslim ze narocnejsie a pani ucitelky maju system a vedia ako na deti aj bez kriku, klobuk dole pred nimi...
Mala by ich primerané ich veku opraviť, ak robia niečo zle, aby sa nezľakli a radi aj naďalej chodili do škôlky. Takto sa detičky budú báť ísť do škôlky a budú tam chodiť s nevôľou a plačom. Upozorniť deti sa dá aj hrou, nie len krikom. Asi si učiteľka zmýlila povolanie.
Bývam za škôlkou, keď je na dvore jedna skupina počujem krik učiteľky, ale len taký normálny napríklad "chalani poďte sem z tej preliezky" aby ju deti počuli aj vo vzdialenejšej časti areálu. Keď je von druhá skupina tak počujem aj také "boha čo to zase robíte" ... Do tej škôlky chodil aj syn, vtedy tam táto učiteľka nebola, bola na materskej. Už sme od nás z bytovky písali list riaditeľke aj zriaďovateľovi , k náprave zatiaľ nedošlo.
@ayato veľa rodičov asi nevníma určité vyjadrenia ako problém, alebo zlé či škodlivé. Netuším či im to niekto už vytkol.
Stále si nenapísala aký krik a čo im hovorí. Pýtaš sa či nám to príde ok, či to je bežné, ale ako máme odpovedať, keď nevieme o čo ide
Co myslis konkretne pod pojmom degradujúce slová? Napis to do diskusie, si anonymna
prečo jej to nepovieš? okamžite by som ju upozornila že k deťom sa takto nespráva