Ahojte,učiteľka v MŠ povedala môjmu synovi,že je hlúpy,lebo sa hodil na zem počas hry.večer mi to s plačom povedal.je to aj podľa vás cez čiaru alebo to len ja vnímam tak.vdaka za názory.
To je len zaciatok. Mojmu synovi povedala v druzine zena bez pedagogickeho vzdelania ze je debil, a povedala to mnohym detom 😉
@petka1982 Nuž neuzatvarala by som hneď nejaké závery. Je síce pravda, že učiteľka by nemala povedať dieťaťu, z je hlúpe, no na druhej strane, neviem, či vieš bližšie okolnosti celej situácie. Mohla to povedať, ak sa hodil na zem niečo v zmysle, že "XY no nebuď hlúpy a nehac sa na zem." Alebo tiez v zmysle, že "XY čo si hlúpy, ak sa hadzes na zem?"
Samozrejme, nie je to primerane od učiteľky, ale pravdou je, že ak sa hodil o zem a ona mala okolo seba ďalších 20 deti, ktoré musela tiež strážiť, tak je to náročné zvládnuť.
Asi by som sa najskôr otvorené porozprávala bez nejakého nátlaku a nervozity s danou ucitelkou
@petka1982 určite by som si to išla vydiskutovať s učkou, nech vie, že nemôže takto vravieť, musí sa zdržiať, ak nemá rada túto prácu, nech si hľadá inú.
Len aby sa nebránila, že ona povedala, že je to hlúpe sa hádzať do zemi.... Uvidíš podľa jej reakcie a ak choď za riaditeľkou.
@asfodelka môjmu synovi na gympli povedala prof., že je arogantný debil a to je nadpriemerne inteligentny. A to len preto, že občas vedel viac ako ona.
@tinka_1807 povedala mu,že si hlúpy ako Kubo.to bol jeho minuloročný kamarát čo odišiel do skoly
@petka1982 treba ísť za učiteľkou a opýtať sa jej čo sa včera udialo. Či sa syn hádzal o zem a či mu za to nadávala..... Chápem že sa ti to čo učiteľka "údajne" povedala synovi nepáči, ale to neznamená, že to je aj pravda..... Poznám to podľa dcéry. Od včera poobedia sa sťažovala že nechce do škôlky lebo tam bude musieť písať. A ona písať nevie. Dnes som sa na to pýtala učiteľky a ona mi povedala že ich len učia vizualizovat si písmená a skúšajú si tlačeným písmom napísať meno....
Možno ani učiteľka nepovedala slovo že je hlúpy. Mozno mu povedala že keď sa bude hádzať o zem, tak si môže udrieť hlavu a bude potom hlúpy. A možno tvoj syn si z toho zapamätal len to, že je hlúpy....
Netvrdím že to tak musí byť. Len možno je pravda trošku inde....
@petka1982 deti si zvyknú aj vymýšľať. Netvrdím, že práve tvoj klame len som to podotkla. Lebo som podobnú aférku zažila ale vtedy dieťa prišlo domov s tým, že mu učiteľka dala facku, nakoniec to pravda nebola, dieťa sa priznalo, že klamalo. Ale ak je toto pravda, učiteľka to určite povedať nemala, aj keď jej rupli nervy, nie je to v poriadku. Minimálne by som sa jej na to spýtala.
Mne syn (3) povedal, že sa učiteľka v škôlke vykakala na koberec, že sa vola Evka (Adriana), minule si vymyslel že dedo sa vozí po byte na jeho odražadle... a to všetko behom pár dní
Môj syn je živé dieťa,nemám o ňom ilúzie a nerada riešim takéto veci.ona učí druhý rok a hneď prvý som ju počula mu povedať,že je zlý a ježiško mu nič nedonesie pod stromček.vtedy som to neriešila,ale ona evidentne nemá rada svoju prácu.
@janinah keby to povedali Tvojím deťom,ty by si bola u riaditeľky v sekunde..a samozrejme by si sa jej poklonila a pekne poďakovala,všakže?😂
Je to cez ciaru a velmi.. sla by som prezistit, co sa vlastne stalo, v priatelskom tone ale zariadila by som sa podla vysledku. A ano, keby mojmu dietatu povedal niekto v skolke, ze je hlupy, nevahala by som zajst za riaditelkou! Nastastie mame skvelu skolku a verim, ze sa takeho nedockame
@eriksonka1234 no veru, zranene ego. Ja som si s tou stvorou v druzine uzila, ale uz je syn na inej skole. Ked synovi napisala psychologicka v 1.triede ZŠ ze je nadpriemer tak stvora povedala ze nic nadpriemerne na nom nevidi a vyhlasila po skole ze je autista. Normalne som s nim musela absolvovat sedenia u psychiatricky, ktora mu dala papier ze nie je autista. Netusim ako sa ta stvora do skoly dostala a preco ju tam drzali, ale my sme uz od nej daleko 🙂
@asfodelka ako u nás, cez kopirak. Nam ju našťastie vymenili, lebo mala s mnohými problémy.
@guliver19 pise sa hystericka.
A nie, nie som hystericka, nemam absolutne s nikym problem, dokonca sa da povedat, ze mame s ucitelkami super vztah 😉 to, ze ty zveris svoje dieta do ruk ludom, ktori su schopni mu nadat do hlupych, a este sa ich zastavas, je z pohladu tvojho dietata dost smutne. Ja svoje dieta takym ludom nezverim, pretoze svoje deti lubim a chcem pre ne to naj... ucitelka, ktora dietatu nadava, v mojich ociach nie je ani priemer, nie to naj
Dalo sa to samozrejme vyjadriť aj inak ,je to nevhodné. Závisí aj od veku syna. Je ine ak by to povedala 3 ročnemu dieťaťu ( tam by to bolo naozaj nemiestne) a je iné ak sa o zem hodí predskolak ....
Ďakujem všetkým za názory.Sťažovať riaditeľke som sa nechcela,ale opýtam sa zajtra na to učiteľky.
No... Neriešila by som to, lebo to ze sa ako v rukavičkách nebudu s nim baviť treba začať brat ako fakt. Aj dcera chodí s takýmito hláškami zo skoly, ja si to pamätám tiež, dokonca na vš. Proste su ľudia co maju iny prejav ako vy doma... Pre niekoho "hlupy", "idiot" a pod su bežné slova v slovníku, nechapu ze niekoho sa to moze dotknúť. Ja to vzdy odbavim doma ako "no ludia sme kadejaky"... Skor zistim co take vyvadzali deti ze baor na nich vrieskala vychivavatelka std.
Jeden maminin známy je učitel na špecialnej škole.Volakedy vychovávatel na intráku na strednej.A slovo debil padalo dosť často🙂Raz som ho aj osobne počula pokrikovať na decká v tej špecialne škole mierne nadávky ako som išla popod oknami ale nečudujem sa mu 🙂Robota za malý plat a ešte aj stoji za hovno s prepáčenim.To je práca fakt len pre silné povahy a na vlastné riziko🙂
@petka1982 no, u nas raz jednemu ziakovi povedal ucitel ze cigáni(klame) ,chlapec sa doma stazoval ze mu povedal ze je cigan ( inak je polovicny) ,taky cirkus co narobili rodicia v skole, otec sa vyhrazal ucitelovi ze sa bude báť vychadzat z domu, ze bude po kanaloch chodit atd hnusne. A to uz boli deti 8rocne. Ucitel hotovy, ale ostatni ziaci za nim stáli a potvrdili ze to tak nepovedal.
U nas v skolke je napisane- neverte vsetko detom co hovoria o nas vam ,my nebudeme verit vsetko im co hovoria o vas nam 🙂
Ked svojmu synovi veris, opytaj sa nato učiteľky,asi ta to bude zozierat. Inak kamoska ma 4rocne dieta, ktoremu ked sa nieco stane ze sa SAM udrie ,potkne alebo hoco vlastnym pricinenim, prve co robi obvinuje druhych, a tak to aj podáva doma...
@petka1982 tak ako učiteľke by takéto slovo nemalo vyjsť pre deťmi z úst, mala by sa ovládať a správať profesionálne, tak by sa tvoj šesťročný syn už nemal hádzať pri hre o zem. Učiteľky by som sa na to spýtala a synovi by som povedala, že keby som ho videla šmariť sa o zem, aj ja by som si to o ňom myslela, keď sa bude správať ináč, nikoho nenapadne niečo také o ňom povedať.
Schválne som si pozrela profil a tvoj syn ma 6r?... Takže by som sa porozprávala okrem učiteľky aj so synom, že hádzať sa pri hre o zem nemá..
Po zem sa klaniam všetkým učiteľom.ze to ešte nevzdali.dnesne deti a hlavne ich rodičia sú nároční na spoluprácu....a čakám 30 komentárov .že bež za riaditeľkou sa sťažovať