Syn spadol v skolke,lepsie povedane skakal z boku zo smyklavky,ucitelka to nevidela,prislo pre nu az druhe dieta a ona mi povedala ze syn spado,l ked sa nahanal.Ruku ma zlomenu,3 tyzne sadra a potom rehabilitacie.Nemam k tej ucitelke uz vobec doveru.Co byste robili? ☹
@aluli opytalasa ucitelky co robila v tom case ked sa to stalo.jej naplnou prace nieje klebetit s ucitelkami ale davat na deti pozor.a ked to nedokaze nech to nerobi.ja viem je tazke ustrazit vela deti pokope ale isto sa nesustredila len na to a bola zaneprazdnena niecim inym.keby davala pozor tak by si vsimla ze syn skakal z boku zo smykalky tak by ho upozornila a nestalo by sa to.ale s tym nic nenarobis.chybu si nepriznaju
U nas ma chuda ucitelka v triede 26 deti, keby si denne zo dve zlomilo ruky, tak sa necudujem. Aj ona je len clovek a ked nahodou jednemu zavazuje snurky, alebo smrka nos, tak nemoze dalsie dve - tri upozornovat co maju a nemaju robit. Je to neprijemne a myslim ze nu samotnu to mrzi, no ja som bola pol metra od jedneho( vlastneho) dietata a nestihla som ju chytit ked letela a celo rozseknute na tri centy ☹ Stava sa 😒
Prajem rychle uzdravenie 🙂
moja a ty máš nejakú súkromnú učiteľu,na takéto nešťastie stačila sekunda a možno práve sa venovala druhému dieťaťu,keby sa to stalo tebe tiež by si nebola zlá matka 😉
@miruuska Najviac si mi pacia tie tvoje zavery "naplnou prace nie je klebetit s ucitelkami", "kto to nedokaze, nech to nerobi". Ty si tam bola? Ty vies, o ktoru ucitelku ide? Kde si vobec na take cosi prisla??? A co ak sa sustredila a chlapca aj upozornila a nedal si povedat? Deti su rozne, niektore pocuvnu, ine si just budu robit po svojom..... Najjednoduchsie je hned vsetko na ucitelku hodit!!! Ale ste protivne niektore....
tak mala povedat ze nevie ako sa mu to stalo,ale nie tvrdit ze sa nahanal........ja viem ze tam ma vela deti nie len moje, ale tak ma aspon jedna ucitelka stat u smyklavky a nie sedet na lavicke.....
@aluli nam si maly zlomil nohu. Dodnes velmi nevieme co presne sa stalo. Ani ti neviem povedat co som pocitovala ale hnev to nebol. Bolo mi to luto ale co uz s tym narobim. A ucitelkam som doverovala nadalej. Urazy sa bohuzial stavaju. Bohuzial je to tak ze je jedna ucitelka na 20deti. To jedine ma hnevalo. Za to ale oni nemozu. Ma len dve ruky dve oci a dvatsat parov detskych ruk. Zlomit ruku ci rozbit hlavu si deti dokazu kdekolvek. Hoci aj na ihrisku a s rodicmi. Tiez by si stratila doveru v samu seba?
@katren nasa este do skolky nechodi,ale x krat ked cez obed prechadzam okolo skolky co mame pri dome,tak sudecka akurat vonku a vidim ze sa ucitelky medzi sebou debatuju a nesleduju poriadne tie deti..minule sme isli s muzom okolo a este som mu hovorila ze sleduj tie ucitelky jake su zakecane,,stali sme tam asi 15 minut pozaplotom a ani na okamih sa tie ucitelky neotocili,,mali vaznu debatu plnu smiechu medzi sebou..a ja ked uvazim jaka je nasa mala hyperaktivne decko,z ktoreho som nespustila oci odkedy sa narodila,lebo je velmi ziva a v sekunde spravi nejaku blbost,tak ju ani nemam chut dat do skolky..Jedna vec je ze maju na starosti vela deti a platy mizerne,ale to neznamena ze debaty takehoto typu su v poriadku,ked su vonku a maju davat pozor na deti!!!!!!!!!!!!!!
vidim ze sa tu ozyvaju same ucitelky pravdepodobne..ja by som si strasne chcela pozriet reakciu niektorej z Vas keby vase decko prislo s nejakym tazkym urazom zo skolky..to by sa ine temy na ,,forum,,zakladali 😀 😀
maly mi to hovoril ,ze pre ucitelku muselo ist druhe dieta lebo sedela na lavicke....
@kikina84 neviem či je správne neustále okrikovať deti,decké ihriská by mali spĺnať určité normy a ak by učiteľky chodili za každým dieťaťom s poduškou aby sa neuderilo alebo nespadlo,neviem ako by to tam vyzeralo a možno keby si nebola taká úzkostlivá na malú možno by nebola taká hyperaktívna... 😉
@katren ale je uplne nieco ine ked sa stane uraz doma a viete ako k nemu prislo a co bolo nasledkom,a ste si 100% ista ze ste starostlivost nezanedbala..ale je ine ked ma vase dieta niekto iny na zodpovednosti a namiesto toho aby sa mu venoval sa zakecava na dvore ..to su dve rozlisne veci
@aluli hmm koľko je matiek, ktoré majú na starosti 1 vlastné dieťa a to si zlomilo ruku, nohu, nos, rozbilo nejakú časť tela, vybilo zuby a podobne? počítam, že každej jednej sa prihodilo niečo také a ak niektorej nie, tak ju to asi len čaká... takže ak sa niečo takéto prihodí učiteľke raz za x-rokov, tak klobúk dolu ale asi ozaj má nejaké oči aj na zadku... je to samozrejme smutné a nepríjemné, a nemyslím si, že ju samotnú to netrápi, ale nie je to nič, čo by sa nemohlo stať aj tebe a čo potom, stratíš dôveru v samú seba? skús si na dve hodiny postrážiť 20 detí, z ktorých polovica ťa absolútne nerešpektuje 😝 (nehovorím, že taký je práve tvoj syn, ale možno učiteľku zamestnával práve taký kvietok, ktorý šplhal po hromozvode)
@aristka niesom uzkostliva a moje dieta je adrenalinove po otcovi..ona sa zavesi z everestu dole hlavou a sa smeje,,asi take nieco..lebo ju to bavi ked zaziva adrenalin..a prave preto rozmyslam ci ju nedam do skolky ,ked nestihaju ucitelky davat pozor naa tolko deti ,ked s nou jednou mam doma naozaj co robit..Uznavam ucitelky za to ze sa staraju o 22 deti v jednej triede..ale ak by mal byt pad dietata zo smyklavky sposobeny tym,ze sa ucitelky zakecali a nedavaju na deti dostatocny pozor,tak to uz by mi vadilo a vadilo by to aj vam aj kazdej jednej normalnej matke
@katren ale je ine byt mamou na plny uvazok 24 hodin,,vtedy mam pravo sa zabudnut a oddychnut si..ale nie ked je to ich praca a zaberie im to pol dna ako kazdemu jedmenu cloveku ktory pracuje..nikto kto je v zamestnani si nemoze len tak oddychovat kedy sa mu zachce,inak by asi dlho v zamestnani nevydrzal..
@kikina84 nehnevaj sa na mna, ale ty stále opakujes príbeh z jednej škôlky...ako mozes vediet ako je to inde...v našej, kde chodia nase deti, učiteľky nesedia...maju na dvore min.80 deti!!! a sú tam 4...ja obdivujem, že maju nervy na toto, ja by som to určite nedokázala...a som rada, že mozem chodiť do roboty a o moje deti je postarané.
@billam @kikina84 ucitelky vykecavali v skolke kde som chodila a vykecavaju aj v dvoch skolkach v mojom okoli. Presne som si minule hovorila kto vlastne dava na tie deti pozor a kde je nejaka pedagogicka cinnost - nejaki chlapci sa divoko nahanali, par dalsich deti sa hralo neskodne v piesku a par samotarov bolo rozlezenych v odlahlych kutoch dvora kde sa sami hrali/nudili/cakali na rodicov.
Hlavnou ulohou ucitelky je davat pozor na deti aby sa im nic nestalo, je mi jedno kolko basniciek ich nauci a kolko zajacikov s nimi povystrihuje.
@kvetinka211 chod sa postaviť na dvor s 80 deťmi a garantujem ti, že po týždni v práci, ti bude jedno, že sa chalani nahanaju!!!
@kvetinka211
@billam keby to bola len jedna skolka nic nepoviem,ale pocuvam z okolia celkovo dost staznosti od mamiciek na tento sposob..samozrejme ono sa to dobre komentuje,pokial niekoho vlastne dieta nepride domov zo skolky s rozlamanymi kostami a zisti sa ze to bolo dosledkom toho ze ucitelky vonku kecali,namiesto toho aby davali dostatocny pozor..
suhlasim s kvetinka211
@aluli no, v prvom rade, nemal co skakat zo smyklavky....
a co sa tyka ucitelky, ked sa stara o niekolko deti, tiez ma len 2 oci a nema ich aj na zadku....ked to nevidela, nemohla ti teda povedat, ze skakal zo smyklavky....to by ho predsa zastavila....