Problémy so škôlkou

petranika
26. jún 2015

Mám predškoláka ktorý je trochu živši než ostatí ale nie je hyperaktívny. Len pani učiteľky s ním mali stále problém nakoniec to došlo az do konfliktu .Ked sombola naposledy upsychologa maly sa mi schoval pod stôl on už vie že znovu ide k nejakej tete u ktorej zase bude skúmany. Nakoľko sme boli už u 3 psychologov ktory mi pottvrdily ze je bystri chlapec a 4 mi s neho spravil dieta ktorý nevie naratat do 5. Myslím že dieta ma uz dosť toho všetkého. chcem položit otazku je to to všetko vhodne aby dieta muselo prekonat len preto že naše školstvo si berie taketo deti ako zataž?
😒

libka1
26. jún 2015

Preco si s nim vlastne bola u tolkych psychologov? To chceli zo skolky?

blackcrystal
26. jún 2015

@petranika po 7 psychologoch ma velmi neprekvapuje, ze uz ma toho dost. Pokial je len zivy a nebije deti a nie je drzy alebo agresivny, tak by som to psychologom urcite neriesila. Na vasom mieste by som asi skusila sukromnu skolu, tam maju individualnejsi pristup...

petranika
autor
26. jún 2015

@libka1 pretože som sa sriaditelkou pochytila a teraz nemam školku .1 psychologa som navštivila ja sama kvoli malemu aj som dala pre nich aby vedely ako ma jednat s malym ale oni tu spravu nerespektovaly druhemu nas poslala doktorka ze ci nie je hyperaktivny ta snas spravila debila a autistu a treti ten mi povedal ze je šikovnyx ale pomoc co mam urobit žiadna a 4 nasm povedal ze nam pomoze aby sa maly mohol vratit do kolektivu kde sa bude citit dobre anie kde ho budu deptat

petranika
autor
26. jún 2015

@blackcrystal NIe po 7 ale po 4 psychologoch a prihlašku som dala tam kde vedia s takymi to detmi ale tam mi ho nezobraly ved mame skolku a nepomohlo ani ked som povedala ze už nemam skolku s tym že už tam maju jedno problemove dieta a druhe tam uz nezvladne ucitelka tak som ostala bez skolky.Myslím že maly velmi dobre pochopil kam zase ideme.aj preto ta reakcia už nevery nikomu a neche už počut čo sa zase bude onom preberat .Naša riiaditelka si zmyslela pred koncom skolskeho roka ze ho chce k sebe do skupinya maly mi prestal jest vobec nejedol az na obed vskolke aja uz som nemohla inak reagovat mne to trhalo srdce ked sa maly taktop trapil

tahomi
26. jún 2015

A ake su problemy s malym v skolke?

lillika
26. jún 2015

@petranika Tak pozor!!! Skor nez zacnes nazyvat autisticke deti "DEBILMI",nauc sa gramatiku a nastuduj si nieco o PAS-poruchy autistickeho spektra. Ja mam 2.deti s Aspergerovym syndromom a IQ ma kazdy z nich vyssie ako vsetky ostatne decka v skole a skolke (podotykam beznej) 🙄

sissy27
26. jún 2015

@petranika nemyslím si, žeby zdravé bezproblémové, "len trošku živšie" dieťa, posielali od jedného psychológa k druhému, neverím, že 4 psychológovia sú natoľko necitliví a nevzdelaní, že z nich má dieťa traumu... pedagógovia, lekár, psychológovia - všetci zrejme vidia nejaký problém, len mama nie... hmmm...

lucinkaboz
26. jún 2015

Deti nadpriemerne inteligentne či deti s poruchami...by mali mat v buducnosti svojich asistentov
ked som pracovala v suk, školke , majit. zobrala dieta, ktoré malo poruchy, hyperaktivita, vydavalo len zvuky, bilo deti, trieskal stoličkami,hadzalo do deti predmety, nemalo prah citlivosti...majitelka nechcela prist o peniaze, tak tam bolo dieta,ktore tam nepatri, ale to nie je tvoj pripad
iba chcem povedat, že deti ktorésu napriklad nadpr, inteligentne, či hyperaktivne je niekedy ťažko zvladať v kolektive a absolutne nesuhlasim, ze pomoze indv, pristup,pomože individuálny asistent,priamo pre dieta, to nie je sranda, pri tolkých detoch, ked su dve učitelky zvladat dieta,ktoré potrebuje asistenta planovali sa nejake zmeny v školkach tymto smerom...ale to je zatial daleko

spachtos
26. jún 2015

@petranika normalne dieta predskolskeho veku sa nebude schovavat pod stol

mirka2003
26. jún 2015

Jezisi kriste... ta gramatika... dospela osoba 🙄

lillika
26. jún 2015

@lucinkaboz No,ja znova celkom nesuhlasim 😀 .Moja dcerka chodi do skolky len 1.rok.Pred nastupom sme riaditelku skolky informovali o zdravot.stave nasej dcerky aj ked bola 😀 este stale v diagnostike,takze sme nemali lek.spravy.A na zaklade toho vsetkeho si skolka vyziadala ASISTENTKU UCITELA (tak to ma v papieroch),ale je tam vlastne hlavne pre nasu Sarku.Dokonca je tam len vtedy,ked Sara 🙂 -3x tyzdenne na 3,5hodky

asocial
26. jún 2015

@petranika gramtiku nekomenutjem..ale ..skusila sa zamysliet, ci problem nie je naozaj v tvojom synovi? vies, keby bol len trochu zivsi...asi by ho neposielali k odbornikom a nemala by si problemy..

@sissy27 presne tak, ako si napisala..

petranika
autor
26. jún 2015

áno on potreboval len individualní pristup mna neposial nikdo zo školky po psychologoch okrem pani doktorky zaujmave že ked mal pani učitelku ktora to vedela z detmi tak bolo všetko v poriadku dost zaleži od prístupu pokiaľ viem už bol prípad ked dieta nespolupracovalo a vymenily sa učitelky a dieta spolupracovalo tak že nech mi nikto nepovie že to nieje o učiteľoch a kedže som potrebovala pomoc tak som vyhladala takeho kdo mi poradi a pomôže ked niektory psycholog nevie v akom prostredi žije dieta tak môže hodnotit dieta len tak z brucha či nevyhovuje tabuľkám?V jednej škôlke stači papier od psychologa a prispôsoba sa a druha vám povie že to nieje pre nich ,tak mi to teraz vysvetlíte ked mama nič nevídi. 😠
@sissy27

sissy27
26. jún 2015

@petranika tvoj syn je predškolák - tam musíš s odborníkmi v prvom rade spolupracovať ty, ak je z tvojej strany negatívny postoj, tak dieťa samé spolupracovať nebude...a určite nestačí jedna návšteva psychológa a potom idem ďalej, lebo mi nevyhovuje... verím, že aj psychológ je len človek a môže sa mýliť, nemusí vyhovovať, ale všetci štyria??
a áno, v jednej škôlke sa môžu prispôsobiť a v druhej môžu povedať nie, ak na to nemajú podmienky a personál...
možno by si nám mohla napísať viac o tom, v akom prostredí vyrastá tvoje dieťa, aké konkrétne problémy s ním v škôlke majú...

petranika
autor
26. jún 2015

@lillika Ale ved ja som im nebranila vtom ved mohli konať ved od septembra mali času dosťja som išla sama od seba ked začali problémy oni ma nikam neposlali možno keby každej z vás zažilo dieťa čo môj syn za 1 týždeň tak by už tiež tak reagovalo.

sissy27
26. jún 2015

@petranika ale ty sa stále nemáš k tomu, aby si napísala, aké konkrétne problémy boli (sú) s tvojim synom... lebo budem sa opakovať, ale "živších" detí majú v každej škôlkárskej triede aspoň 10, takže tu problém nebude...

petranika
autor
26. jún 2015

@sissy27 nespolupracoval nekreslil a vyrušoval pri obede a desiate inak bolo všetko poriadku a ťe odbornik ku komu som chodila tak som sa knemu nemohla dovolat ani mi neodpovedal na maily ja som veľmi potrebovala pomoc kdo mi pomôže na koho sa obratit a že psycholog diagnostikoval len na zaklade toho ťe mu nerozumel nerozpraval ešte čisto a ked že mu nerozumel tak kričal lebo on bol zvyknutý nakoľko ma dedka nepočujúceho tak si myslel že aj on nepočuje

lillika
26. jún 2015

@petranika nuz...moj 14.r. syn si v skolke zazil sikanu,az kym som tam nenastupila ako vychovavatelka,potom sa to zlepsilo.Od malicka bol velmi rozumny,mal svojske zaujmy ale bol tiez velmi "zivy" a bolo dost tazke uputat jeho pozornost.Od kedy zacal chodit do skoly,patri medzi najlepsich ziakov,napriek tomu,ze doma sa takmer vobec neuci.A znova-od 1.tr.sikana,aj zo strany ucitelov (nepocuva,nevnima,nerespektuje,nedokaze byt ticho).Ucila som ho,ako to zvladnut,ako sa branit.Cele tie roky sme "vedeli",ze Jakub je uplne bezne,DOBRE dieta.Potom sa narodila Sarka.Vsetko bolo komplikovane :( ,ked mala 2 roky poslala nas jedna mudra Dr. k psychologicke ktora sa venuje najma detom s PAS a ona nam na 1.sedeni so Sarkou zdiagnostikovala Jakubka :D (Sarku az na tretom -ona je tvrdsi oriesok).Od vtedy sme sa strasne vela naucili a vela sme pochopili (my rodicia).Len je zle a zbytocne zatvarat oci a zakryvat si usi nad tym,ked ti niekto vravi,ze tvoj syn nie je BEZNE (nie normalne,ale bezne) dieta.

lillika
26. jún 2015

@petranika Skus sa obratit na D.Danielu Janosikovu v Trnave 🙂.Najlepsie je napisat jej mail-opisat celkove spravanie syna+ ake ma "problemy" v skolke a nasledne jej o par dni zavolat.Je dost tazke sa k nej "dopracovat",ale vo svojom odbore je tu na SK najlepsia (a nie len na SK)

lillika
26. jún 2015

Malo to byt Dr.D.Janosikova :D

petranika
autor
26. jún 2015

nuž a pred takými 20 rokmi neboli takéto deti alebo to je teraz taký vírus v mode kde boli takéto deti či neexistoval?i alebo len učitelia boli trpezlivejší, ked teraz je pomaly každé dieťa autista a aspergérov syndrom?

lucinkaboz
26. jún 2015

@lillika ved a o čom píšem????? s čim nesuhlasiš, ked presne o tom píšem

petranika
autor
26. jún 2015

Dobre ale moj syn patril vždy medzi tých ktorý sa dali i motívovať ked im učitelka slubila odmenu za to že budú ticho a nebudú vyrušovaťk hoci nieje moc na sladkosti tak bol vždy medzi poslušnými takže jemu by stačilo len to aj ked 10
krat vysvetlit alebo na niečo naviesť všetko by bolo v poriadku len pokial tlačili tak on vzdoroval

6katka10
26. jún 2015

@petranika netusim ako si vychovavala syna, nejdem ta sudit, ale bude aj v tom cosi! Ucitelka je v skolke vsetkym. Mamou, ucitelkou, vychovavatelkou, kamaratom, upratovackou.... Uvedom si, ze AK mas deti 25 a co I len jedno je take "aktivnejsie" a nerespesktuje dospeleho, tak maju co robit. Chcela by si si to s nimi vymenit co I len na den? Mala by si sa s rozvahou porozpravat s ucitelkou, ide o tvoje dieta a v prvom rade, Ty sama by si mi mala chciet co najviac pomoct, avsak nie silou mocou cez ruzove okuliare. Pozri sa na problem (ktory ani nevies opisat a vsetko hadzes na ucitelky) cez ruzove okuliare. ;)

katrinka8
26. jún 2015

@lucinkaboz - asi neúhlasí s tým, že tie zmeny v škôlkach, čo sa plánovali ohľadne asistentov, sú ďaleko - že v ich škôlke už teraz tá asistentka funguje, že už teraz sa to dá vybaviť 😉 Aspoň ja som to tak pochopila.

katrinka8
26. jún 2015

@petranika - no len vieš, dieťa v predškolskom veku by už malo byť schopné nevyrušovať aj bez toho, aby dostalo motivačnú odmenu. Učiteľka v škôlke predsa nemôže pred 20 deťmi sľubovať jednému odmenu za to, že bude ticho a nebude tých 20 ostatných rušiť. Ani nemôže 10x jednému dieťaťu všetko vysvetľovať. Ona tam predsa má na starosti celú triedu detí.
Osobne si myslím - podľa toho, čo píšeš, že @sissy27 to vystihla. Tvoj synček má nejaký problém, ktorý Ty buď naozaj nevidíš alebo nechceš vidieť. Z toho, čo si popísala, sa moc nedá zistiť, o čo ide. To by chcelo viac popísať jeho správanie, aj v škôlke, aj doma. A nie ani tak tu, na MK, ale asi skôr nejakému odborníkovi, ako Ti radia baby vyššie.

zuzka105
27. jún 2015

@petranika zareagujem na tvoj komentar ci je to ,,vírus,, v skolkach raketo diagnozy....Moj manzel je dislektik, má 39 rokov, ked chodil v tej dobe do skolky a skoly ,,taketo, deti sa povazovali za hlúpe. Dakujem bohu ze v dnesnej dobe sa tieto a ine poruchy a ochorenia a rozne diagnozy daju stanovit. Odborníci vedia poradit ako potom s detmi pracovat. V dnesnej dobe dislektici študujú vysoke skoly, lebo vacsinou su to veľmi nadane deti na technicke smery. Netreba zatvarat oci ale hladat ucinnu pomoc. Ked si priznam ze dieta potrebuje specialny pristup, je mozne mu ho zaistit a prispiet tak k jeho lepsej buducnosti.
A este jedno mam odpozorovane zo zivota. Syn susedy bije deti, pouziva skarede slova, raz zhodil kamaratov zostromu ( mohli si velmi ublizit) atd.... myslis ze jeho rodicia si to priznajú? Ani nemusi trpiet nejakou špeciálnou diagnozou, len ma bohuzial tazko zvladnutelne spravanie ( aj vinou vychovy), ale rodicia s tym nic nerobia, neveria ani ked im ini rodicia nieco povedia o ich synovi... s malym sa deti nechcu uz hrat ale pre rodicov je anjelom....

lillika
27. jún 2015

@lucinkaboz len som tym chcela povedat,ze to nie je az tak otazka buducnosti,aby taketo deti mali v skolkach asistentky.Ono to uz funguje a myslim,ze celkom uspesne 🙂..............inak suhlasim uuuuplne zo vsetkym 😀 😀 😀 😀

lillika
27. jún 2015

Pred 20 rokmi bolo na mozno o cosi menej takychto "poruch",ale hlavne na SK tieto dg "neboli zname",takze sa tieto deti pomenuvali ako "sprozte,lenive,nevychovane,drze..." Ja sama mam IQ nad priemer+AS+dyslexia,diagnostikovane az v dospelosti,takze velmi dobre viem,o com pisem 🙄

jajka257
27. jún 2015

@petranika to nemyslis vazne,, posluchat za odmenu v skolke.....mozno doma, aj ja to mnohokrat doma urobim, ale v skolke? A ked sme pri tom, musi byt problem, ked vzdoruje a neposlucha. Pozri, v skole sa s nim nikto nebude dohodovat za odmenu, ved ten ucitel by asi zbankrotoval, uvedom si, ze aj mala odmena je za peniaze, v triede mas 22 a to akoze kazdemu ma ucitel momtivacne kupovat sladkost za to, ze poslucha? 😕 😕 😕 😕 😕 neverim vlastnym ociam, ked to citam......