Ženy, dieťa mi nastúpilo do škôlky, neznáša to tam (zatiaľ), nechce tam chodiť a celý deň čaká kedy pre neho prídem..zje niečo, pospi niečo , ale ja keď pre neho prídem domov je to horor, on má normálne záchvaty nervov, kričí , zjape, jak pavian.mne sa chce veľa krát plakať , čo som už zúfalá , unavená..on je veľmi ťažká povaha aj za normálnych okolností ale toto je horor , my sme nervozny z neho celá rodina , ten čo robí
Tak skolku zrus a mozno by nebolo zle zajst s nim za odbornikom.
@petulda333
@gelifil baby ale malý má 3,5roka
Teraz som nastúpila do práce
No a? Ked si s nim nevies dat rady a ma tazku povahu,kludne tam moze nieco byt. Muzova sesternica mala to iste. Syn zachvaty,vrieskanie,bolo tk hrozne. Nikam s nim nechcela ani chodit. Sli ku psychologovi a poradil ako s nim pracovat,komunikovat. Ma nejaku dg a je to lepsie trochu
toto prezivaju vacsina mamiciek, dieta sa v skolke kontroluje a potom v domacom prostredi sa ventiluje. Ono to prejde casom. Len treba vydrzat
Ahoj, prepáč za úprimnosť, ale podľa toho opisu sa mi zdá byť dosť rozmaznaný, u mňa by dostal zopár na zadok, ak by takto vystrájal aj po slušnom dohovore. Nie je vo veku, v ktorom by nedokázal pochopiť, čo sa od neho žiada. Normálne by som ho dávala do škôlky, bez ľútosti a zvykne si...nemôže predsa také malé dieťa terorizovať celú rodinu a takto s ňou doslova cvičiť...🙄
no a?
Ja by som sa s ním nebavila. Nech ide do izby, zavrieť dvere, a keď sa vyvrieska tak nech sa vráti. Prešlo by ho to po 2-3 razoch. 😀
podla mna je unaveny zo skolky (kedze tam aj nespava dostatocne) a preto je aj taky podrazdeny. neda sa ti skusit ho tam nechat len doobeda? ze by si doma pospal a najedol sa.. a postupne ho nechavat dlhsie a dlhsie..
@anonymnasnazilka to by som musela dat výpoved ,neviem čo mam spraviť
Ono to je pre dieta veľká zmena. Zrazu uši dodržiavať pravidla , spolupracovať , byt v kolektíve .. potom príde domov a nastane ventil .. skús aj jeho pochopiť . To prejde časom .. treba byt trpezlivý a uistiť ho že ho lubite a rozprávať sa o škôlke pozitívne a tak
@anonymnasnazilka posledný tam chodí a prvý odchádza ,hneď ako vstane
@andrea169 áno skúšame ale on tak jaci, škrieka , muž je z neho na prásky , ja som z neho na prásky , on proste strašne neposlúcha , huci tak že aj mŕtvych by zobudil
@danyelia dostal pár po zadku ,malo to presne opačný efekt..
chapem.. mrzi ma to. vela urobi aj kolektiv a ucitelky. skusila si sa porozpravat s ucitelkou, ze ako sa chova v skolke? ci ma problem sa zaclenit, alebo je v pohode a hra sa s ostatnymi detmi?
Ale ved tam chodi dva tyzdne...mi nehovor, ze ste z neho doma za dva tyzdne hotovy. Ma pretlak emocii, ked dojde, to potrebuje zo seba dostat...predpokladam, ze v skolke je kludny... to sa unormalni, ked si na skolku a procesy v nej zvykne a stres mu to robit nebude... Ked to inak nejde, syn je tiez take vytocene torpedo - doma kedykolvek pocas dna - napustila som mu teplu vanu s penou a ked bolo casu, tak sauna a masaz od maminky za typ...viem, ze to sa vzdy neda... ale nejaky sposob ako to dieta zrelaxovat si musis najst...
U nás zase po škôlke je úplne hyperaktívny . Behá z izby do izby, skáče , nechce spat . A to býva len doobeda lebo nechce cikat , zadržiava . Ale to bol problém už pred nástupom do škôlky. Vieš ja som zo tiež tak brala že a čo proste pôjde do škôlky zvykne si aj my sme chodili revali a čo he nám .. no po prečítaní pár zaujímavých psychologických a výchovných článkov som sa zamyslela a fakt je to pre nič veľká zmena. Zrazu z bezpečia domova sú postavení do neznáma a musíš počúvať , školský systém nekomentujem . Ono fakt tomu treba dať iba čas aby si on zvykol . Tak skúšajte doma niečo čo ho upokojí kniha rozprávka prechádzka ..
Po zadku vždy vyvolá ďalšie zle emócie .. to nikam nevedie .. skôr objatie pochopenie
@anjelicek26 ty máš také odpovede ,že to druhého nenápadne( v dobrom myslím)..ano môžem to skúsiť..hej vieš čo je tam dva týždne ale je to hroza naozaj , o pol 3 príde a do večera jaci aj keď sme vonku , on je veľmi komplikovaný aj bez toho ale toto čo už dáva , predvcerom som poplakala a to ja nerevem za každú blbosť
@anonymnasnazilka vieš čo ma problém začleniť ale on nie je veľmi spoločenské dieťa ...
A doteraz to bolo milé zlaté dieťatko, ktoré ani nezaplakalo? Alebo ste mu 3,5roka skákali okolo zadku a plnili všetky jeho želania len aby dobre bolo? Aké mal interakcie s rovesníkmi na ihrisku? Ako to prebiehalo, keď ste ho nechali u babky na pár hodín / na víkend a odišli?
@sissy27 nebol u babky ani hodinu sám , nechcel ho nik strážiť a nie nebehali sme mu okolo zadku ,nie je to naše prvé dieta
Toto poznam velmi dobre, syn v tom veku este aj hluchy bol a jacal furt, lebo sa nepocul, lebo nam nerozumel, lebo vlastne nikomu nerozumel...k tomu separacne uzkosti, prilepeny na mne ked sa dalo ani meter odo mna, no proste... vyrastol s toho, ale dlhym narocnym procesom 🙄 Skus nejake oddychovky pre neho, neist na ihrisko, nehrat sa v izbe, nemat konflikty zo surodencami, proste prva hodina-dve po prichode zo skolky by mala byt absolutny klud... ja to praktizujem dodnes a to aj po skole deti...
pozri, urcite je to velka zmena pre dieta a vsetky sa s nou nejak vysporiadavaju, aj rozne dlho. ale ak je zlozita povaha a menej spolocensky, skusila by som ist za detskym psychologom. nehovorim, ze ma nejaky problem/diagnozu, ale oni maju vela skusenosti s roznymi detmi a mozno by vam vedel pomoct najst cestu ako si s nim poradit. lebo ak bude spokojny syncek, budete aj vy. drzim palce! a p.s. vsetky si obcas od nervov/zufalstva poplaceme
Určite ho zato nebi po zadku. Moja škôlku milovala, nikdy ani len v prvý deň neplakala. Ráno sme sa málokedy stihli v šatni rozlúčiť. Bývala na pol dňa, prišli sme domov a do nej nervy vošli, vrestala, keby môže aj ma zbije hádam....Doma sa tak vyventilovala, ja som ju nechala nech sa pojeduje, pritulila som si ju, vystiskala a bolo dobre. Proste len musela vypustiť paru, takýmto spôsobom sa uvoľnila. Samozrejme aj mne to išlo niekedy na nervy, aj mi chvíľu trvalo kým som pochopila prečo to robí
@autorka To,co popisujes,je bezne spravanie dietata,ked odide popoludni zo skolky. Je to prenho vsetko nove, prostredie,ludia,pravidla,rezim...v skolke sa asi sprava,ako "treba", takze potom doma ventiluje stres, obavy,strach,zazitky,proste veeela emocii. Chapem,ze je to narocne,ale nic ine ako cas nepomoze. Zlepsi sa to. Ja by som skusila po skolke s nim este ostat vonku a potom doma skusit nejake oddychove aktivity,relaxacne,kludne.
myslím, že sa to deje preto, lebo ako píšeš, je ťažká povaha a v škôlke sa skrátka musí podriadiť. Je pre neho veľmi zložité to, že nie je pozornosť venovaná len jemu, že musí počkať, kým učiteľka pomôže ostatným, že sa musí o hračky deliť, že sa nemôže hrať s autami vtedy, kedy chce, lebo sa ide jesť, že musí ísť z dvora dnu, lebo sa ide obedovať, aj keď by chcel ešte zostať....on vlastne potláča svoje emócie celý čas a doma sa uvoľní a vybuchne. Píšeš, že ho nechcel nik strážiť, prečo? Že je ťažká povaha, no zrejme ste mu vo veľa veciach ustupovali, len aby bol doma kľud, či? Daj mu čas zopár dní, ale potom budeš musieť pritvrdiť aj ty. Kričí? Ziape? Má na to právo, ale vy nie ste povinní to počúvať. Môže kričať a ziapať v kúpeľni a za vami môže prísť keď skončí. Keď ho do tej kúpeľne 20x vrátiš, pochopí. Daj mu priestor na to, aby sa vybehal, vyšantil, aby vybil energiu, dávaj mu stále najavo, že ho milujete, objímaj ho najčastejšie, ako sa dá, hraj a rozorávaj sa s ním, aj keď nebudeš mať mesiace okná umyté, ale nedovoľ mu kričať a ziapať v tvojej prítomnosti. Má 3,5, toto už skutočne robiť nebude, ak niečo chce, alebo potrebuje, vie rozprávať. Pevne verím, že nehráva hry na tablete, či mobile a že sladkosti a sladké nápoje má výnimočne.
Ak to v skolke nebude zvladat, mozno by som skusila sukromnu skolku s mensim poctom deti. Ano je to drahe, ale pristup k detom mavaju uplne iny, aspon ja mam taku skusenost. U nas su pani ucitelky naozaj ako druhe mamicky, ked to dietatko potrebuje pomojkaju ho, ukludnia, stihaju sa venovat kazdemu jednemu...deticky, ktore si nevedeli zvyknut v statnych skolkach tu po par dnoch vobec nemali problem a postupne chodili do skolky s usmevom 🙂 po pol roku/roku nemali ani problem s prestupom do statnej
...tak nemá pevné stanovené hranice a skúša, čo všetko si môže dovoliť a prejde mu to. Mám kamošku, ktorú taký malý syn doslova týra, kope ju, pľuje na ňu, ťahá za vlasy, bije ju s päsťami 😒 A ona sa trápi, nevie čo s ním. Dostal na zadok aj predo mnou, no to bolo skôr také pohladkanie, pričom ju aj vysmial, že nebolí! Ja nechcem fakt vyznieť ako tyran, deti milujem, ale ak by toto dieťa robilo mne, takú by dostalo výchovnú na zadok, že by si nabudúce rozmyslelo, či bude robiť cirkus ako pavián aj nabudúce...
ocividne nie je zrely na skolku este