Tak by ma zaujmalo ako je to v iných škôlkach, štátnych či súkromných. Bude to 4 týždne čo sme doma kôli chorobe, volala som s riaditeľkou škôlky a tá mi povedala že zaplatit musím lebo malej "držia" miesto aj ked tam nieje. Je to súkromná škôlka, kedže tento mesiac som ani v práci poriadne nebola tak netuším ako a hlavne z čoho to mám platit.....príde mi to dosť nefér, keby mi dajú aspoň nejakú zľavu alebo čosi...ako je to v iných škôlkach? Som počula že niekde ked dieťa je celý mesiac choré tak sa platiť nemusí.
ak vymeska dieta cely kalendarny mesiac, tak sa v statnych skolkach nemusi platit tento mesiac, ale v sukromnych ano - tie mozu mat taketo pravidla, samozrejme mozu dat aj nejaku zlavu, ale nemusia, je to cisto na zriadovatelovi skolky - ci vyzaduje platenie, alebo nie pocas nepritomnosti a choroby dietata, takze jedine co ti poradim, tak zmen skolku za statnu a budes mat tuto vyhodu a namiesto niekolkych stoviek eur budes platit skolne len par eur , ako kde, niekde 10-12 ci 15 eur
v súkromnej škôlke sa platí za celý mesiac, lebo oni tiež musia zaplatiť nájom a ostatné náklady ako aj plat učiteľkám, teda mali pravdu, že "držia" miesto.
ano...mala bola od septembra do konca decembra a v jasliach 2 tyzdne... a platila som komplet vsetko... cize som ju odhlasila a radsej to nejak prezijem doma a popri praci.. a dam ju rovno do skolky
Kedze chodi do sukromnej skolky musis respektovat ich podmienky. Bohuzial podpisala si ich v zmluve.
To nie je statna skolka kde sa mozes burit.
Skolne sa vacsinou plati aj ked je doma mesiac. Niektore skolky vyzaduju aspon udrziavaci poplatok.
my máme obecnú a platím každý mesiac 7,- Eur či tam je alebo nie, ale je to taká suma čo ma netrápi, a stravu odhlasujem keď tam neni tak tie mi odrátajú z ďalšieho mesiaca. Viem že niekde ponižujú mesačný poplatok ak dieťa chýba alebo majú prázdniny tak to vyrátajú alikvotne, ale u nás to neni. Taktiež jasle sa tiež platia celá suma či tam dieťa je alebo nie. Tiež som ich kvôli častej chorobnosti odhlásila nadobro a počkáme až na škôlku.
co sa tyka sukromnej skolky....vsetko co sa toci okolo financii je uplne normalne.
Je to uplne normalne, sukromnu skolku prevadzkuje nejaky podnikatel, ktory ked nic insie tak zamestnava ludi (ucitelky), ktorych treba vyplatit nezavisle od toho, ci v skolke deti su alebo nie. Tebe by sa tiez nepacilo byt na mieste tej ucitelky, keby ti jeden mesiac povedali, ze "Sorry mame o 5 deti menej, takze tento mesiac zostan doma a nedostanes plat". To nemas jak v kadernictve, ze ked objednana zakaznicka nepride, zoberu inu. Nemozu na mesiac/dva zobrat ine dieta, co by potom povedali jeho mamicke? ("uz sa nam 'pacient' vratil, najdite si inu skolku", ved je to smiesne). Ide tu o viac ako 10eur za jednu "neurobenu" zakazku. Tej skolke by predsa chybalo radovo 100ky eur mesacne. Jednoducho to tak v sukromnom sektore nejde. Ak je u tvojho dietata predpoklad, ze sa do skolky tak skoro nevrati a nemozes si dovolit financovat "miesto", tak svoju dceru z tej skolky odhlas. Samozrejme riskujes, ze ked vyzdravie, nebudu mat pre nu uz miesto.
Svagrinej syn chodi do sukromnej skolky a tiez platia, nezavisle od toho, ci tam maly chodi alebo nie. Dokonca aj cez letne prazdniny - vtedy maju 50% zlavu 😀 😀
Musela si to mat v zmluve.. Nasu udem zapisat do sukromnej skolky a v zmluve mam uvedenu sumu ako udrziavaci poplatok.. Zial 😒
@lujza123 - u nas sa plati aj v pripade choroby alebo ked ideme na dovolenku. Ono ako je pisane vyssie - najomne a platy ucitelkam zaplatit musia, ci tam to dieta je alebo nie. Hlavne u sukromnej skolky by bol v zime fakt problem s platenim nakladov, kedze od statu nic nedostavaju. Ja platim aj opatrovatelku ked tam maly nie je, proste mame zmluvu za mesiac a rozumiem tomu, ze ona tam je, to, ze tam moje dieta nie je, je nasa "chyba".
My tiez platime za skvolku aj ked tam moj syn nieje ved sa plati na celi mesiac ale po skonceni skolskeho roku nam vracaju peniazky za to co tam nebol. Ale ked chyba mesiac tak ten mesiac neplatim.
u nás sa platí prevádzkový príspevok a stravné zvlášť. Prev.prísp. sa platí mesačne, takže ak dieťa je choré týždeň, tak sa platí mesiac a nevracia sa nič, a stravné (tiež sa platí mesačne) sa platí na ďalší mesiac menej o tie dni, ktoré tam nechodilo. Prirodzene, ak je dieťa choré meciac, neplatí sa prev.prísp., prípadne sa na konci roka vráti, alebo odpočíta z nasledujúceho.
mesacny poplatok platis stale, ci dieta chodi alebo nie, pokial ho tam uz raz mas prihlasene ... u nas sa mesacne plati len 12€, kedze je to statna skolka, takze to je v pohode ... ale strava sa samozrejme odhlasuje, ked je syn chory
skolne musite platit stale. aj ked dieta v skolke neni, lebo to platite za miesto. oni nemozu na ten cas, ked je vase dieta chore, prijat niekoho ineho. vy tam to miesto mate rezervovane a tak skolne platiti treba. neplati sa len strava, ked je dieta odhlasene.
Aj v našej súkromnej škôlke sme platili, keď dcérka bola chorá alebo sme boli preč a nechodila. V zmluve bolo, že nižší poplatok sa platí len vtedy, ak sa vopred nahlási dlhšia neprítomnosť. Je to drahé riešenie, ale keby som mala sama škôlku, urobila by som to rovnako - veď oni to miesto držia, platia stále priestory, učiteľky, alebo ich majú v pohotovosti...
ODKEDY sukromne skolky existuju platis aj ked tam dieta nie je len par eur ti odrataju za stravu je to zarobkova cinnost je to tak vsade a odjakziva na Slovensku
v nasej statnej sa skolne neplati, ak tam dieta od 1. do 31. nie je
v nasej statnej skolke,ked dieta pride co i len na jeden den pocas kalendarneho mesiaca do skolky,tak sa musi zaplatit mesacne skolne,u nas je to 17 eur,ale, ked v kal. mesiaci nepride ani raz do skolky,tak tento poplatok platit nemusi a stravu samozrejme,ze len tie dni co je v skolke. 😉 😎
kazdy mesiac sa plati stanovena suma to su prevadzkove naklady akurat obedy sa odratavaju 😉
My sme platili aj za čas, keď bolo dieťa choré. Neplatili sme len stravu za to obdobie choroby. Tak to bolo aj v športových kluboch a v umeleckej škole.
aj v statnej skolke sa plati,nam sa stalo pri dcere,ze za cely mesiac bola iba 1 den,lebo bola chora a riaditelka mi povedala,ze to musim zaplatit.neplati sa iba ked dieta nechodi ani 1 den za cely mesiac ,v tom pripade treba potvrdenie od dr,ze dieta bolo dlhodobo chore
ano platime, ten mesacny poplatok teda, stravu nie, ked tam nejedava
syn je v statnej skolke a mesacne sa plati 15 eur. Ak vynecha cely mesiac, t.j. 30/31 kalendarnych dni po sebe a budeme mat potvrdenie od dr.ze bol tak dlho chory, tak sa plati "len" 5 eur. U nas to vyzeralo od polky septembra tak,ze 3 dni skolke, takmer mesiac doma. Teraz ho uz na vlastne uvazenie 2 mesiace nedavam. Platim a platila som teda kazdy mesiac plnu sumu, aj ked v niektore mesiace bol napri.1-2 dni v skolke
dcéra chodí do škôlky kde zriaďovateľ je mesto, platí sa poplatok za škôlku aj keď je chorá. Ak by sme chceli odpustenie poplatku nesmela byť ani jeden jediný deň v škôlke z kalendárneho mesiaca 😒
stravu musíme dokonca odhlásiť predchádzajúci pracovný deň do 12 hod aby sme za ten deň neplatili . čiže keď náhle ochorie - a dieťa ochorie takmer vždy náhle strava nám za ten deň prepadne ☹
minulý školský rok stačilo stravu odhlásiť do 7.30 ráno v ten deň, teraz sa to zmenilo 😔
vyúčtovanie stravy je až v auguste za predchádzajúci školský rok a každý mesiac musíme zaplatiť stravné aj keď viem že už máme "ušetrené " z minulých mesiacov 😕
pokial prinesieš potvrdenie od lekára, že dieťa bolo ten mesiac choré, za školku platiť nemusíš. Požiadaj školku o školský poriadok, mali by to tam mať uvedené.
Čo sa týka stravy, odhlásiť možeme do 8:00, ak nestihneme, možeme si ju na obed vyzdvihnúť.
ked sme vopred odhlásili,tak sme neplatili ,..to bolo jedno či chýbalo dieťa týžden,či mesiac
ja robim v statnej a my to mame tak, ze ak 30 dni za sebou dieta nie je v skolke, neplati...ale sukromne to maju inak...zalezi od majitela
sme v štátnej a keď nepríde ani jeden deň v mesiaci, neplatíme nič
ahoj. my chodíme do mestskej škôlky. ak viem dopredu, že celý mesiac kvôli chorobe nebude chodiť do škôlky tak u nás sa neplatí. Ak vymešká týždeň - dva tak za škôlku normálne platíme do ôsmeho v kalendárnom mesiaci.