Ahojte, len by som rada pocula Vase skusenosti, ked Vam dieta s radostou prvy tyzden chodilo do skolky. Mala nastupila 6.4, hned na cely den, uplne bez problemov, sama sa vyzliekla, pusku dala a zakyvala. Plakala len prvy den a aj to, ked som ju prisla zobrat. Nasledujuci tyzden som spravila asi ja chybu. Starsia chcela velmi vidiet sestrinu skolku, tak jej vravim pod, vystrojime ju spolu. Krpata si ale myslela asi, ze ide s nou aj segra. Normalne sa ale rozlucila a ked sa zavreli dvere na triede, spustila rev. Odvtedy place kazde rano a vzdy skor a skor, dnes uz pri vystupovani z auta. A od rana kraka, ze nechce ist do skolky a nebude tam spat. Mali ste niekto podobny problem, ze ste to asi same posr..li? Ako ste to riesili? Podotykam, ze nebola so mnou nonstop 2r. Je zvyknuta bezo mna, aj ked nie kazdy den. Este ma napadlo, ze pojdem s nou zaniest starsiu, vystrojit ju a az potom do skolky (chodia do odlisnych skoliek). Ucitelky mi vravia, ze cez den je uplne v pohode. Vzdy jej poviem, ze ani mne sa nechce do roboty, ze po nu pridem a donesiem aj vyzivku ked chce a rychlo ju odovzdam 🙂 Skusila som aj babiku, bez efektu. So starsou som si taketo nezazila.
@elizita chce to čas a trpezlivosť. Pamätam sa , že tiež to tak bolo že prvy tyždeň v pohode.. a keď prešiel ,,hura efekt,, začal sa boj. Stalo sa, že sme raz ani nedošli do školky 😁. Po mesiaci, dvoch to uz pojde. Ak je v školke rada, skus je predostriet tu situaciu ako sa bude citit, ze sa na nu deti, učitelky, postielka teši a čakaju ju...
pokiaľ vyslovene nemá problém v škôlke s učiteľkou, alebo s deťmi tak je to normálne. deti zvyknú plakať keď im dôjde, že to nie je len občas, ale do skôlky sa chodí každý deň a stále. naša tiež spočiatku bez problémov, potom doťuklo/docvaklo, že aha, sem chodím každý deň, tak nám plakala asi 2 týždne (ja za dverami s ňou 🙂 ) a potom to prešlo, našla si kamošov a bolo dobre. Je to bežné a úplne normálne, niektoré deti neplačú vôbec, iné chvíľku, niektoré vždy po dlhšom období doma. Ak má 2 roky, nevie ti povedať ešte čo chce, je jasné, že chce byť s tebou a doma, kde to pozná. Pokiaľ vieš, že v škôlke má dobrú učiteľku a nie sú v triede "problémové" deti, tak pokojne, zvládnete to obe - chce to len návyk a zvykne si. Držte sa, budeme na vás myslieť
@elizita u nás boli prvé dni paráda, horšie to bolo keď pochopila,že už to tak bude stále. To začali revy. Podľa všetkého to nieje ešte tak zle. Ja som si zažila s malou. Odmietla v škôlke jesť, piť, revala,že ju bolo počuť až von, domov chodila urevana s kruhmi do pol tváre, nastúpili nočné desy. A dnes po takmer dvoch rokoch sú rána keď narieka,že nechce ísť. Najhoršie po chorobe to je aj týždeň zle
@janickacrazy lebo mladsia nastupovala teraz v aprily a nebola od minuleho roka nikde zapisana.. vsetky skolky obsadene.. v tejto bude len 3 mesiace a od septembra ide do novej, ktora bude blizsie uz skoly
@monkasponka postielky isto nie 😀 to ze sa tam spi radsej nespominam.. vzdy su aj doma aj u babiny protesty pred spankom.. skusala som ju este doma dat nespat, ale to je este mala, potrebuje to.. to bolo uz okolo 17 neunosne
@fiafia tohto sa bojim, aby to az tak nevyvrcholilo.. plac som predpokladal prve dni, mali sme soky ze neboli.. teraz dobieha.. ono, ona je vseobecne uplakane, skor uvrestane dieta.. tak si vsetko vydobija.. bezne chodime domov s vreskotom na cele sidlisko, ze ona nechce ist domov, alebo ju ani do auta nemozem nalozit, lebo chce sediet v sestrinej sedacke.. alebo ze si obujem ja take topanky, ktore on nechce, aby som mala.. preto mi tieto ranne place uz zily moc netrhaju, no chcela by som to aspon nejako zmiernit, aby to nezaslo pridaleko.... nechcem ju o par dni z auta tahat po zemi a trhat z nej bundu a pritlacat ju, aby som ju vobec v skolke prezliekla.. ☹
@janickacrazy ale s tym naramkom alebo niecim to skusim.. dame si vsetky tri 🙂
@elizita No skús sa jej opýtať, čo by jej pomohlo, napr. tvoja fotka vo vrecku alebo si kúpte rovnaké náramky obidve a ked jej bude smutno, tak sa pozrie na náramok a pomyslí si na teba. Sú to maličkosti, ale vedia pomocť. Prípadne skús teda najskor zaniesť staršiu s malou a potom mladšiu. Prečo nechodia do tej istej školky?