Máte niekto este 3 ročné dieťa neodplienkovane ? U nás je to hotová katastrofa.
Úplne odmieta nočník / záchod alebo má nejaké bloky? Niektoré deti dozrejú neskôr a čím viac sa na ne tlačí, tým väčšie problémy majú neskôr - s trávením aj vylučovaním až do konca života. Táto "magická" hranica je asi len na Slovensku kvôli škôlkam.
Aj u nas to trvalo dlhsie, cim viac som mala snahu oducat a riesit to, tym horsie to bolo a este viac sa zatal...prislo to proste zrazu samo a presne v čase, ked som to absolutne neriesila...
@martinkamly mne dceru odplienkovali az v skolke (sukromna) citila som sa ako neschopná mater ale az tam ju to oducili mozno pomohlo aj to ze videla ine deti chodit na wc. Mala 3 roky aj nieco.
Dievčatá, čo máte skúsenosti so zahraničím: naozaj, ale naozaj, to tam tak funguje, že 3rocne majú ešte plienky? Že je to bežné?
Lebo náš má 3.5 roka, ale nevypyta sa. Vie čo, prečo, ako načo, vie to povedať, okomentovať, ale nechce. Cikať ide, vie byť bez plienky doma ale kakať ani za boha.
@snehulak77 v zahraničí neriešia absolútne nič...ja som žila dlhé roky v UK, dokonca deti s kiahnami, pokiaľ nemali teplotu išli do škôlky...veď kolektívna imunita...čím viac detí to chytí, tým lepšie...teda čím skôr, tým lepšie...sople, kašel...dokonca kľudne rodič mohol daf učiteľke lieky ráno, nech ich podá dieťaťu...nevravím, že je to všade, ale stretla som sa s tým...a plienky? Moja mala 3 roky v januári a odplienkovala som ju v máji...čiže mala 3 roky aj niečo...von som jej plienku vzala a šup do trávy (v lesíku)...zapáčilo sa jej to a odvtedy nechcela plienku, keď sme išli von, postupne som jej ju nedávala ani doma...v noci už dlhšie mala suchú plienku...takže po týždni išla preč...trvalo nám odplienkovanie cca týždeň...bez nehody...všetky plienky, čo som mala nakúpené som darovala a nekúpila viac, aj keď si pýtala...proste nie sú, nepredávajú, je veľká...vec vybavená...ale netlačila som a ani som z toho nemala depku, alebo psychické zrútenie či nenazývala to katastrófou 😉
@martinkamly treba sa opýtať babiek a našich matiek my sme vraj nemali plienky od roka 😂😂😂mne sa to zdá neuveritelne
@kvietok1233 Hej, dokonca ja v 6 mesiacoch som už na nočniku sedela 🤣🤣🤣 toto keď mi mama povedala, tak som si pomyslela svoje...ale tak nebudem sa naťahovať so skoro 80 ročnou ženou...
syn sa odplienkoval ked mal 3 roky a 2 mesiace zo dna na den, o dalsi mesiac uz nepotreboval ani plienku na spanie
@earlgrey 😂😂😂 asi preto že nemusíme prať plienky....keby to bolo ako kedysi mali by sme väčšiu motiváciu😁 dieťa prilepené na nočníku 😂 ale fakt toto keď som počúvala mne to teda fakt neberie ročné dieťa aby toto chapalo ale tiež som sa nechcela s nimi naťahovať 😂
@kvietok1233 Veď to, mama často rozpráva koľko sa naprala tých plienok 🤣 a mala veľa deti a každé už od 6 mesiacov bez plienky, od 6 mesiacov samé jedlo, samé sa pýtalo na záchod 😀 ale nevadí....boli šikovnejsí ako sme my teraz 😉
tak ale kedysi neboli papierove plie ky preto sa odplienkovalo skor od pol roka sa sedelo na nocniku a popri tom sa aj krmilo
@snehulak77 tak ja sa pripnem, lebo môj bude mať cez leto 4 a potom ide do školy a robí presne toto čo aj tvoj, a áno v zahraničí je to tak, síce u nás nie, ale stretla som sa s tým, aj tá kolektívna imunita a bla bla.....s pasovym oparom prišlo dieťa do školy ale to už uznala aj učiteľka že toto je cez čiaru, pokiaľ nemá teplotu môže ísť 🤦🤦
@martinkamly ja som mala plus ďalších 20 deti v nemeckej škôlke malo plienky, a nikto sa z toho nezbláznil, proste potrebovala viac času. Ja by som netlacila na pílu, proste musí dozrieť a hotovo.to len na Slovensku sa z toho robí tragédia.