Môže škôlka takto postupovať?

19. sep 2023

Škôlka od nás žiada platiť krúžok, ktorý majú mať deti počas vyučovania 2x v týždni. Rodičia čo nebudú platiť, tak si majú deti brať na obed domov. To je bežný postup toto? Podľa mňa mali zistiť záujem a dať krúžok na poobedie, nie počas vyučovania.

dzina007
19. sep 2023

u nas kruzky vzdy fungovali tak ze deti ktore mali kruzok boli v jednej miestnosti a zvysne v druhej...
ste v skolke na celodenny pobyt nie polednny tak podla mna by to takto riesit nemali...

dennissa16
19. sep 2023

Akoby všetky deti zaujímalo jedno a to iste napr. Výtvarná.
Tiež by som mala nervy a nesúhlasila by som.Krúžky v škôlke sú čistá trapocina na vytiahnutie peňazí.

anjelicek26
19. sep 2023

Nic take ziadat nemozu, treba sa obratit na zriadovatela.

pribinak
19. sep 2023

Nemôžu to takto riešiť. Krúžok je dobrovoľný, nie je to nič povinne.
U nás boli krúžky pi 16.00 hod., v tom čase už bolo veľa deti preč z MS. Deti boli delené do 2 tried, v jednej deti ktoré mali krúžok a v druhej ktoré čakali na rodičov

Ohradila by som sa, že chcem to písomne od zriaďovateľa

lulana79
19. sep 2023

u nas bol kruzok po obednom spanku... deti co mali kruzok, isli na ten (bola to anglictina), ostatne deti sa spojili a boli bud v druhej triede alebo vonku... akoze ako sa ma rodic, zamestnany, zariadit ak ma 2x do tyzdna chodit po dieta na obed do skolky, lebo na kruzok nechodi... to je blbost nejaka

klip0
19. sep 2023

Nemôžu to takto spraviť. Iba ak by išlo o súkromnú škôlku ktorá nieje pod sieťou.
Deti majú rozdeliť, s časťou ktorá nechodí na krúžok je učiteľka v druhej triede

tamvtme
19. sep 2023

@klip0 podla mna ani sukromna by to nemala takto robit, moje dieta chodilo aj do sukromnej a mali kruzok plavanie, kam dochadzali mikrobusom a boli aj deti, co nechodili a bud sli vsetci a tych par deti sa hralo v detskom kutiku s ucitelkou na tej plavarni alebo ked ich neplavalo viacej, jedna ucitelka s nimi ostala v skolke a druha isla s ostatnymi plavat....a nie ze pridte si po dieta lebo nechodi na kruzok....

1mina
19. sep 2023

To je teda riadna hovadina. Ved dieta je prijate na celodenny pobyt, kvoli kruzku ho nemozu predsa poslat na obed domov. A rodic by mal co povedat v praci ze odchadza lebo dieta nechce napr chodit na kruzok ? 😃 ... U nas je tiez vselico, korculiarsky bycvik, plavecky atd, ale deti ktore nechcu ist idu do inej triedy v tej dobe. Stazovala by som sa u zriadovatela

klip0
19. sep 2023

@tamvtme chápem, že ty máš takúto skúsenosť. Súkromná si ale môže dať podmienky aké len chce, rodič čo s nimi nesúhlasí, môže ísť do inej súkromnej škôlky alebo do spádovej štátnej. Takto som to myslela. Keď je súkromná a ty si si ju vybrala a platíš a škôlka nieje pod sieťou ministerstva školstva, môže mať podmienky a program dňa akékoľvek si určí.

slavomira236
19. sep 2023

Dcerka mala minuly rok ako predskolacka anglictinu hned ako sa naobedovali . Chodili vsetky deti okrem jedneho chlapca a bol s nimi v triede aj on ..takze pocuval aj on hoci neplatil...ked chodil syn a mali anglictinu deti ktore nechodili bolo ich viac aj moj syn(jeho uroven anglictiny bola vysia tak zbytocne) boli vo vedlajsej triede vtedy

lily09
19. sep 2023

Je to cudne, urcite si prezrite zmluvu o prijati dietata a urcite to rieste aj viaceri rodicia. toto hadam nemyslia vazne, potom nech to vysvetluju vasim nadriadenym v praci

misinka0611
19. sep 2023

U nás je krúžok hneď po škôlke. Skolka do 16:45 a krúžok od 17:00-18:00.

Ja by som prijala keby bol skôr napr. poobede ale toež podla mna toto nemôžu prikázať brat domov, ved deti ktoré sú v škôlke na celodennej majú zaplatený aj olovrant a ďalšia vec je že nie každý rodič je doma.

lulu0123
19. sep 2023

Tak to je divne.U nas su kruzky v case spanku.Deti, ktore maju kruzok su v triede, ostatne v spalni spia.
A aky je to kruzok?

lenka2232
19. sep 2023

U nas je kruzok od 14:45-15:30 a tie deti,ktore nechodia su vo vedlajsej triede

autor
19. sep 2023

@lulu0123 angličtina a potom nejaké pohybové. Ten pohybový ešte ok, bola by som ochotná ho prihlásiť to je 1€ za hodinu, ale na angličtinu chodí už druhý rok, krúžok má s tou istou lektorkou, za hodinu platíme 5€ a v škôlke pýtajú za hodinu 7. A už ma akože mierne vytáčajú, lebo poplatky ako v súkromnej dobre , že nie. Každý deň otváram ráno peňaženku lebo to , hento, tamto, ešte aj hygienických potrieb sme tam trepali na začiatku ako keby tam tie deti len kakali celý deň a potom natrafím v kaviarni čo patrí synovi pani riaditeľky na toaleťák s labkovou patrolou, a určite to nebude náhoda, že ja takého donesiem za dve tašky do škôlky a potom si s ním utieram zadok na dámskom wc v kaviarní v dedine. Za zošity pracovné pýtajú 5€ a keď si to človek vygoogliť tak taký kúpi za dve...

sona463
24. sep 2023

škôlka nemôže za vás rozhodnúť, že vaše dieťa bude navštevovať nejaký krúžok. Je to na základe vášho informovaného súhlasu. Krúžky sa uskutočňujú v MŠ v odpoludňajších hodinách a keď je daný krúžok, vy si dieťa neberiete domov.

sofia1979
25. sep 2023

Určite nie, riešte to

kornelies
29. sep 2023

Autorka. Co sa tyka anglictiny pri malych detoch. Vyucovacia hodina maximalne 30 minutova, po tomto case deti uz nevnimaju. A to som 10 minut pridala. 5 E by som zaplatila, ak by v skupine boli 4-5 deti. Ked mam byt uprimna, za hodku za tyzden sa nieco naucia, ked to neopakuju v priebehu tyzdna, tak to nema zmysel. Skoda penazi. Aj tak sa naucia iba garby, cislo, zopar fraz za cely rok. Pridu do skoly a toto hovoria ako papagaji dalsie dva roky.