Prosim o nazory na jednoduchu otazku: Nase dieta jednoducho skolku nenavidí. Viem ze mnohe riesite ranne nervy ale nase dieta, ide do aj zo skolky poobede s revom, ze uz tam nikdy nepojde. To trpime druhy rok den co den. Moj muz polavuje a chce aby dieta z casu na cas strazila svokra. Ja mam skusenost, len ked je tyzden chorí, a vybnecha zas cirkusuje.. Moc dobry vztah so svokrou nemam... Ja dieta zvladnem, on ked chodi s deckom, ono to malé vyciti, ze tatka oblomí a muz mu dava najavo ze by nemusel chodit. Ja si vsak myslim ze dieta potrebuje kolektív... a nie babku. Ako to muzovi vysvetlit, ze dietad potrebuje socializovat. vecne sa na tom hadame.
Pytala si sa ucitelky ako sa javi jej? Zapaja sa do diania? Ma tam kamosov? Spomina doma nejake deti? Neboji sa uciteliek?
Ak ma kamosov, mozno by ste ich mohli sem-tam pozvat k vam, aby sa spolu pohrali a mozno sa aj od deti nieco dozvies.
to uz robi cirkus dost dlho, ked to trva 2 roky. mala by som obavu ze ked mu pristupite na tuto hru tak potom co? vyberiete ho z prvej triedy ak sa mu tam nebude pacit? 😅 este by bola celkom podstatna informacia kolko ma rokov, mozno este na skolku proste nie je pripraveny...
Ja som ako dieta tiez skolku vyslovene nenavidela a trpela som tam. Doteraz si na to spominam ako najhorsie obdobie... Potom rodicia ustupili a bravali ma poobede domov, lebo spanie som neznasala najviac. A potom som nastupila do skoly a ziadny problem, takze by som to asi zvazila, ked ho moze varovat babka a chodi k nej rad 🙂
aby tam nebol skryty dovod ze sa v skolke ňiecoho pripadne niekoho boji
lebo uz aj v skolke je mozne sikanovanie
svokru by som vyuzila jedine ak je dieta chore lebo ak tam travi dni ked ma byt normalne v skolke tak to urcite neni spravne ja to vidim ze deti si automaticky hladaju utocisko ... babku obmekcia a co povie mama je pre neho vzduch
s manzelom sa musite zhodnut skolka je na to aby tam dieta chodilo svokra ti dieta nevychova len ty a muz a spolocnost deti
ja uz sa skolky neviem dockat pretoze uz pol roka som s malym viac nervozna velmi vystraja a je vidiet ze uz mu nestacim popri 9 mesacnej dcerke mam dost a s nervami som v koncoch uz uz aby bol september
@lev40 ako sa sprava v skolke? sprava sa takto, len ked zbada mamu, tata.....a v skolke je uplne v pohode? alebo takto cirkusuje aj pri pani ucitelke bez vasej pritomnosti? - toto ti zodpovie strasne vela.
ak cirkusuje len vo vasej pritomnosti - jednoducho len na vas skusa 🙂 lebo vie, co na vas plati
ak takto cirkusuje aj pocas skolky, bez vas - tak v prvom rade hladajte pricinu - co sa mu tam nepaci, co mu tam robi problem.odstrante problem, prestane cirkusovat.
@lev40 ano su take deti. moj mladsi nema rad skolku. nikto mu nic nerobi, pani ucitelka je tiez ok, skratka ho to nebavi. nie, ze sa nudi. to nie, ale chodit do skolky, dodrziavat nejake pravidla, to ho prosto nebavi. kamarati su ok. aj ked pride na obed domov, tak je vsetko ok. ale kazde rano (alebo 90% ran) mame problem - od vstavania az po odchod z domu. kedze je tu vsak skolka povinna, tak ziadne nechanie doma neexistuje. trva to uz cely rok. kazde volno, prazdniny sa nam postaraju o zabavu na vyse...
ako povedala pani ucitelka - je to najtvrdohlavejsie dieta v skolke. ked sa mu nieco nechce. je umenie ho k tomu donutit. a kedze su veci, ktore musia, tak ich musi aj on... halt nie vsetko v zivote je len o tom, co chceme 😉
nas syn tiez kazde rano cirkusuje ze ako neznasa skolku, nechce tam chodit, bla bla bla. Velky plac. Niekedy sa aj v noci zobudi a kontroluje ci je vikend, alebo pracovny den.
Ale v skolke je spokojny. Akonahlem odidem, je v pohode, ukludni sa, zapaja sa do vsetkeho, ma kamosov, pani ucitelky ma rad tiez, nie je s nim ziadny problem. Aj ked ho vyzdvihnem tak je vysmiaty ale hned zmeni ton a vraj uz viac nechce prist. 😀
Nonstop to iste. Ja uz to neriesim, hlavne je ze tam spokojny, lebo aj rozprava co vsetko robili, stale donesie kopec obrazkov co nakreslil, ale hundrat musi. Patri to k tomu. My sme si na to zvykli. 😀
Hlavne zisti ako v skolke, ako sa javi im, ci sa im zda stastny, ci ma kamosov atd.
@lev40 riesila by som prostredie a deti v skolke, tak ze by som spytala ucitelky ako sa mu vodi, ci sa s detmi hraje, komunikuje, ci ma kamaratov, ako papa v skole, zapaja sa do aktivit atd...neviem ale ked toto robi dieta uz skoro 2 roky, myslim ze to riesis a analyzujes dost neskoro.....
@pribinak nuz ani, ucitelka spociatku vravela ze ho nic v triede nezujima.. al on je aj doma takz introvert. Kkamaratov obcas spomenie, raz hentoho raz tamtoho, potom ze a s nim nechcu hrat.. ale podla mna len spekuluje ako neist do skolky. No a spomina aj dvoch miestnych lumpíkov, ze mu robia zle... ale viem ze viacerím deckam robia nazlosť.
@jeennyv ine my neostavalo, a viacere mamky mi vraveli ze aj ich deti vystrajali a zvykli si, niektroym deckam to trva rok niektorým menej.. a nasmu to trva dlho... cez prazdniny bol v inej prazdninovej skolke.. jemu sa nepaci nikde. Asi musi z toho vyrat. Len navyk si urobit musi, lebo budeme bojovat
to je taka povaha, s tym asi nic neurobite, ako u nas. len zotrvat, kebyze ho nechate doma tak mu ustupite a to by mu nepomohlo. pokial v skolke nie je problem tak nech si zvykne.
ja ked mojho vidim ked niekedy pridem skor, uplne iny chlapec, doma mrnci a place, a tam cely vysmiaty, uplne v pohode a to mi ozaj staci aby som bola pokojna.
moj ide v septembri do skoly, ked si na to pomyslim, zase plac a plac nas caka. 😒
@lev40 noooo, trosku Ta poopravim, resp. vyvediem z omylu, ked tvrdis, ze dieta potrebuje kolektiv a nie babku. Nie je to tak. Rodina, babka, pokial su zdrave vztahy, je dolezitejsia ako nejaky cudzi kolektiv! Teda kolektiv by som nestavala nad babku. Kolektiv moze mat len nejaku pridanu hodnotu uz k dalsim hodnotnym vztahom v rodine, nema ale zastupnu rolu a nikdy rodinne vazby nenahradi. Fakt, ze Ty so svokrou dobry vztah nemas, nie je velmi dolezity. Pokial svokra o dieta javi zaujem, je k nemu dobra, laskava a pozorna, nemala by si jej prinos znizovat. 😉
Ak dieta v skolke vystraja uz druhym rokom, asi by som patrala po pricine. Ma tu istu ucitelku, tu istu skladbu deti? Patraj tam! Obcasne vymyslanie, najma po dlhsej pauze ako choroba, predlzene vikendy, sviatky - jo, to zamava s kazdym skolkarom. Ale pokial sa dieta doslova sprajcuje, nieco nebude s kostolnym poriadkom. To ti pisem podla vlastnej skusenosti, kedy my sme iste veci prehliadali lebo vsak kolektiv, socializacia...omyl! Pricinou bola sikana, ktora sa nasledne preniesla so skolkarskym kolektivom do skoly a tam uz sme to razne riesili! Je nam luto, ze az tak neskoro. Preto by som na tvojom mieste hodila rec s ucitelkou, zacala byt vnimavejsia na dianie v skolkarskom prostredi, na reci ktore vedie dieta, ako hodnoti svoj den, co sa dialo, ako sa hralo...
Za dalsie, nie kazde dieta je stavane na kolektiv a odlucenie od rodiny, nuz, nie sme vsetci podla sablony. Niekomu trva dlhsie nez si zvykne. Ak je teda vsetko v skolke v poriadku. 😉
@lev40 aha, takze v lete ste ho dali do nahradnej skolky...to nie kazde dieta zvladne, je to pre niektore deti doslova sok. Ine, uplne cudzie prostredie, ine decka, ine ucitelky, ine moresy...a pocit bezpecia je v cudu. Na toto nas upozornovala nasa ucitelka, pri mladsom, ktory nie je zrovna skolkovy typ, skolku strpi, ale supnut ho do nahradnej skolky v lete nam neodporucala prave pre riziko nasledkov, ktore to moze mat. Nastastie, to vieme poriesit, cize kolektiv nekolektiv, dieta si ponechame doma, bolo by od nas svinstvo strcit ho do uplne cudzej skolky kym surodenec skolak je doma, na prazdninach. U vas teda aj toot mohlo vyrazne napomoct k averzii ku skolke.
@lev40 - ak chodením do škôlky doslova trpí a nechce tam za žiadnu cenu chodiť, tak by som fakt zvážila či to neni zbytočné trápenie, to aký máš ty vzťah k svokre je bezpredmetné, dôležitý je ich vzájomný vzťah, babky a vnuka ak je toto všetko ok tak nech je radšej s babkou ako denno denne trpieť, ale predtým by som ešte dôkladne prešetrila či sa fakt nič neudialo prečo tam nechce chodiť lebo to už je fakt dlhá doba, každé dieťa by sa už za takú dobu za normálnych okolnosti ak nezažilo nič zlé adaptovalo. To že sa sťažuje že mu robia nejakí chlapci zle, by som tiež nebrala na ľahkú váhu len preto že robia zle aj iným, každý človek to inak znáša, niekto to môže brať veľmi citlivo a získa potom fakt averziu k školke. Mna decká šikanovali celú základnú a strednú školu a darmo že som mala aj kamošky, to nič nezmenilo na fakte že som to tam neznášala kedže som každý deň trpela. Možno čosi také prežíva aj tvoj syn.
áno sú aj také deti, čo škôlku nikdy nebudú mať radi a nikdy si nezvyknú, alebo zvyknú, ale bude to len pretrpený čas, a neurobíš s tým nič, ak je svokra ochotná a malý tam chodí rád, asi by som to zvažovala