Ako rešpektuje vaša škôlka diétu dieťaťa?

29. dec 2024

Dá sa so štátnou škôlkou dohodnúť a akým štýlom ste fungovali?

banalu
29. dec 2024

U nas treba doniest papier od Dr. s potvrdenou alergiou/intoleranciou. Ak sa da vyhoveju (nemliecne a bezlepkove veci nie je problem).
Ak sa neda, tak nosis svoju stravu a oni max. ohreju.

mogaa
29. dec 2024

Záleží akú diétu dieťa má....škôlka nebude extra variť pre jedno dieťa....takže ak sa dá vybrať zo stravy čo dieťa môže, dostane len to ak je s tým problém, môžeš nosiť vlastnú stravu, ale aj tam môže byť s tým problém ak škôlka nemá na toto zvlášť chladničku....problém je kvôli hygiene, táto strava nesmie prísť do konktaktu s ostatnou stravou, lebo ak by sa v škôlke zistila napr,salmonela, je problém dokazovať z čoho.....

mogaa
29. dec 2024

a ano, samozrejme treba aj potvrdenie od lekára

ibrunova
29. dec 2024

Vôbec to nie je také jednoduché, že si budeš sama nosiť stravu a oni ju budú ohrievať.

lalala15
29. dec 2024

Potvrdenie od lekára na daný typ diéty. Ak bol v jedle alergény, ktorý dcéra nemohla( musela som si sledovať normy na minedu),tak som doniesla jedlo z domu. Pri bezlaktózovej a bezlepkovej diéte sa nosí obed z domu. Inak mohla si napísať obec alebo mesto, lebo niekde varia pre deti bezlepkové.

nikaeli
29. dec 2024

V škôlke, kde pracujem, donesie rodič potvrdenie z gastra a následne nosí dieťaťu vlastnú stravu, ktorú odnesie priamo do kuchyne. Máme takých detí viac. Sme ale špeciálna škôlka.....

januska12323
29. dec 2024

Donesieš potvrdenie od lekára a oni sa zariadia.

danielahamar
29. dec 2024

Potvrdenie od alergologicka ma môj a stravu nosím každý deň na celý deň. Má abkm

helianthuses
29. dec 2024

V našej MŠ je to tak, ze ak má dieťa alergiu potvrdenú na gastre donesie potvrdenie od lekára a stravu zabezpečuje dieťaťu každý deň rodič.

helianthuses
29. dec 2024

@nikaeli U nás je to rovnaké, sme štátna MŠ

nikaeli
29. dec 2024

@helianthuses aj my sme štátna, len pre deti so zdravotným znevýhodnením (NKS, PAS, MP, VNP)
Syn bol minulý rok predškolák v klasickej MŠ a mal spolužiaka s vlastnou stravou. Teraz sú spolu v škole a naďalej má vlastné obedy (ostáva v ŠKD).

bielasovicka
29. dec 2024

Akú má dieťa diétu?

banalu
29. dec 2024

@ibrunova u nas to tak funguje, inde nemusi. Maju zvlast mikrovlnku, a donesene jedlo sa dava tak ako pride, v tej istej "krabicke". Neskladuje sa sa spolocne inymi potravinami. Su mamicky, ktore nosia cerstvo uvareny obed na obed detom (este teply), zazvonia, podaju, odchadzaju.
Kde je vola tam je cesta.

annamivo
29. dec 2024

Veľmi záleží kde je škôlka, či dedina/mesto. Či majú viac detí s takou intoleranciou. Ja som synovi nosila desiatu a oni mu ju ohriali. Doniesli sme potvrdenie od Dr.

autor
30. dec 2024

Nepostrácaˇi vám misky a nádoby na jedlo? Ako ste to mali označené? Kto vám poobede misky odovzdal?

mogaa
30. dec 2024

To na čo sa pýtaš môže byť uplne rozdielne v rôznych škôlkach....treba sa pýtať v tej konkrétnej škôlke kam dáš svoje dieťa.....to čo funguje v jednej škôlke , nemusí fungovať v inej...ak si niekde na dedine, tam ti dieťa s intoleranciou ani nemusia zobrať na celý deň, môžu ti povedať že len na pol dňa a na obed si budeš chodiť pre neho, lebo nemajú na to uspôsobené priestory(teda nemajú na to zvlášť chladničku, kde by jedlo uskladňovali)......ak to budú akceptovať a ty budeš nosiť jedlo, tak ti aj povedia ako ho označiť, či sa nádoby stratia, to sa stať samozrejme môže, odovzdávať to budeš tomu kto bude v triede, či učiteľkám ale môžeš podať aj upratovačke, u nás pomáhala s deťmi aj upratovačka takže ich všetky poznala....ty do kuchyne ani chodiť nemôžeš takže všetko budeš riešiť cez učiteľky svojho dieťaťa

nikaeli
30. dec 2024

Prečo by sme mali postrácať misky?
Sú predsa označené menom a uložené v taške.
Po obede ich dáme do skrinky dieťaťa.

Môj syn obedoval v triede, mali veľkú spojenú trojmiestnosť, my chodievame do jedálne.

U vás to môže byť úplne inak - ak ti umožnia nosiť vlastnú stravu, budeš sa riadiť pokynmi vedúcej jedálne.

danielahamar
30. dec 2024

Nikdy sa nestratili, sú označené. Dávajú po olovrante na skrinku celú tasku