Ako by ste reagovali na takúto reakciu učiteľky?

6. dec 2024

Ahojte, mam 3 rocne dievcatko, a chodi do sukromnej skolky. Teraz v novembri mi zacala soplit prvykrat, odkedy chodi do skolky a nechala som ju doma 2 tyzdne. Som doma este, nesla som do roboty, tym padom som ju nechala doma dlhsie, aj ked uz sopli iba rano. Podotykam, neposlali nas zo skolky domov, zacala s tym cez vikend. Pani riaditelke, ktora zaroven aj ju uci som skoro kazdy druhy den pisala, ze este ju nedam, lebo to necitim este na skolku, teda oddelovala som. Rodicov deticiek nepoznam zatial vobec. Ani jedneho.
Vcera sa stala taka vec, ze mi zavolala pani riaditelka s tym s nervami, ze aky problem mam s tym, ze nevezmu do skolky dieta so soplikom a preco kazim dobre meno skolky medzi rodicmi. Ja obarena, ze co sa deje, tak jej hovorim, ze urcite som ziadne take nehoborila nikomu.. A ona ze no, tvrdi to jedna mamina. Tak hoborim, urcite je to klamstvo ved ja nechavam doma svoje dieta, pre istotu..... Keby som mala problem, tak urcite poviem. Zlozili sme. Po 10 minutach som jej napisala, ze odkial ma tuto blbost. A ona ze, poslal domov zo skolky kedneho chlapceka, lebo soplil, a ked mamina prisla tak zacala do nej, ze sa jej toto nepaci, ze posielaju domov deti so soplikmi a ze NEPACI SA TO ANI MNE. Ani ma nepozna, ani sme sa v zivote nerozpravali, iba na whattsape vidi, kto chyba na zaklade fotiek. Tak som pani riaditelke povedala, nech nas zavola do kancelarie obidve, a kludne sa mozme od tej pani opytat predomnou, ci som nieco take hoborila alebo nie. Ale uistujem ju, ze ta pani pobie, ze to nemyslela tak...... A riaditelka ze je to pod uroven, a nech sa nehnevam na nu.

Normalne ma sere, co si niektore dovoluju. Viem, ze to nie je velka vec, ale velmi zle mi padlo, ako na mna vybehla riaditelka v telefone, pritom mame super vztah.

A nie, ziednu takuto vetu som nedala z ust nikomu. Tiez som na toto alergicka, ak daju infekcne dieta do skolky.

autor
6. dec 2024

Povedali by ste nieco tej mamine alebo nechat tak?

earlgrey
6. dec 2024

Nechať tak. Ty máš svedomie čisté. A načo každý deň vypisuješ učiteľke/riaditeľke? veď dieťa odhlas na celý týždeň a hotovo. U nás to funguje tak, odhlásim na týždeň, ak je dieťa choré, v pondelok volám a odhlásim na ďalší týždeň, ak po 2-3 dňoch vidím, že dieťa je OK, ide ráno do škôlky, aj keď je odhlásené. Lebo odhlasuje sa z dôvodu "jedálne" čiže aby vedeli koľko porcií jedla navariť, keď je dieťa ráno v škôlke, učiteľka nahlási do jedálne, že dieťa je tam, aby dostalo obed aj ono. Možno u vás to funguje ináč, ale aj tak si myslím, že je zbytočné každý deň vypisovať.

autor
6. dec 2024

@earlgrey na jeden tyzden som ju odhlasila, len som si myslela, ze uz dalsi tyzden ide, lebo bolo lepsie a lepsie... Ale posuvala som, lebo stale tie sople nechceli prestat. Jeden den boli ok, na druhy opat vysli. Ja nechapem, vo za pliagu boli. 🙄
Dobre, tak to nebudem dalej riesit.

lukbe
6. dec 2024

Ja by som povedala, to kde sme, že si niekto takéto niečo môže vymýšľať? Riaditeľka ju mala konfrontovať.

osky
6. dec 2024

Ja by som si to za klobuk isto nedala.
A mozno aj cez ten whats app by som tu maminu konfrontovala-nech to vidia vsetci.

Ked sa to ututle,nabuduce vymysli nieco ine

svetlonos
6. dec 2024

Nám takéto zlo robila medzi nami kolegyňami vedúca.
Ja som povedala, ze je rozdiel pracovať 40 hodin tyzdenne a 10 - aj to rozdelené na 5 hodin. Ze vtedy je normálne sa usmievať aj na debila zákazníka. A to som pi edala v dobrom, ze ta kolegyňa je super a dobre ze je tam a je taka zlata! A vedúca krava to prekrutila. Mam prestať ohovárať a byt protivna na kolegyne, ktoré majú skrátený úväzok! Maximálne prestať robiť zle! Ibe zeny matky, skvele, super robili, staršie odo mňa, ta jedna hotový anjel!
Tak som im hneď volala, ze sa ospravedlniť ak som im náhodou slovom ublížila. No a oni nechápali o com točím! Ze hovorím iplne od veci, oni problém so mnou nemajú žiadny!
Stretli sme sa všetky a oni ze nikdy žiadnu kravinu nepovedali o mne. Raz sme mali nedorozumenie z mojej strany, ospravedlnila som sa a hotovo. Boli sme v pohode.
Takže pozor aj na tu riaditeľku. Su ľudia falošní, ktorí radi robia rozpory ktoré neexistujú...
Ja by som sa kludne opytala tej ďalšej mamy, co konkrétne pivedala.
Tu by sa to u nás riešilo seriozne, riaditeľka by sa ma slusne opytala na vzniknutú situáciu. Isto by na nikoho nevyletela, co si to dovoľuje.
Jej chovanie nie je kompatibilné s jej pozíciou 😏. Ma tam medzery a mohla by popracovať na slušnom správaní namiesto podporovanie budov.

miriamzba
6. dec 2024

Zvlastna reakcia. Ak jej nebolo pod úroveň Ti volať a vyčítat na zaklade JPP, tak snad zvládne konfrontaciu a vec bude jasná. Takto len intrigy narobi.

kiki68
6. dec 2024

To len na Slovensku sa deti so soplom nechavaju doma, akoze obdivujem toto, ze kedy a kde tie mamy pracuju. Kym dieta nie je s teplotami tak so soplom by bol doma celu zimu. Ako vsetci dalsi

esmeronka
6. dec 2024

Akože ja by som to len tak nenechala išla osobne za riaditeľkou a nech mi láskavo vysvetlí čo ten telefonát mal znamenať a že chcem okamžite vedieť kto to vypustil z úst a ak nie budú to riešiť iné inštitúcie...teraz ste si nechali nasrať s prepáčením na hlavu a už sa zvezie všetko na vás čo sa stane takže ja by som to rázne riešila s riaditeľkou čo to malo znamenať s jej strany

snehulak77
6. dec 2024

Ani tak by som neriešila matku ale riaditeľku. To sa nevie správať? Je v poriadku, že ti volala, ale mala sa opýtať, že počula to a to a chce sa spýtať ako to bolo a ako to vnímaš. Nie ťa rovno očierniť. Súkromná škôlka a riaditeľka je človek, ktorý nepozná základy slušného správania a zaobchádzania s ľuďmi? Ľudia vôbec nevedia normálne a slušne riešiť konflikty.

autor
6. dec 2024

Ved toto, ze este prehliadnem tu maminu, lebo vsak ju nepoznam a moje svesomie je ciste... Ale skor ten vybeh riaditelky ma serie. Ako keby ma nepoznala.......

janette2021
7. dec 2024

Pod úroveň je riaditeľkina reakcia, ako na teba vybehla. Nie je pod úroveň si vysvetliť nedorozumenie.
Určite by som sa na to opýtala tej matky, ak vieš, o koho ide. Ak je ona v tom nevinne a riaditeľka robí intrigy, aspoň si to vyjasníte medzi sebou. Ale ak naozaj si ona niečo vymyslela o tebe, aspoň bude vidieť, že ty takéto hlúposti tolerovať nebudeš.

carter30
7. dec 2024

Nám každý týždeň hovoria,aby sme malého nechali doma, vraj má sople. Tak sme išli k pediatricke a tá nás vysmiala, že so soplikmi sa doma neostáva. Dala nám papier kde bolo napísané,,dieťa nie je infekčné a môže do kolektívu,, . Na druhý týždeň nám znova povedali,aby zostal doma. Znova muž išiel k doktorovi pre ten istý papier. Budeme to robiť každý týždeň,keď bude potreba. Mne sa zdá ,že učiteľky potrebujú veget.. tiež sa nám nedá stále z práce ostávať doma , keď si učiteľky zmyslia soplik...

lilyianka
7. dec 2024

Hmm pani riaditeľka silná "profesionalka ". Toto by som si od nej určite len tak nenechala a pri najbližšej príležitosti by som ku nej zašla na kus reči a spýtala sa jej, čo ako mal ten telefonát a cele jej správanie znamenať.

maya_hi
8. dec 2024

@carter30 presne učiteľky by sa len vyvaľovali. Veď to je taký pôžitok, keď príde dieťa ktoré vkuse soplí- pri hre, pri jedení, pri prechádzke... vytiera si to do rukáva, do bundy, do rúk... potom s nimi chytá hračky, ostatné deti... Ak má k tomu sopľu aj nádchu a priebehžne kýcha na všetky strany, je veľká šanca že učiteľky budú mať naozaj "veget". Doma na PN.
Neviem, či si pani pediatrička vie predstaviť byť SAMA na 20 detí a z toho bude mať zopár taký "zdravý zelený chrcheľ" pod nosom. Má ich odstravovať, urobiť s nimi aktivitu (také maľovanie pri stole, ked si každú chvíľu dieťa otrie sopeľ rukávom, lebo tá lenivá učiteľka to zas nestihla urobiť servítkou)... Pediatričke sa nečudujem. Jej je v podstate vaše dieťa ukradnuté. Ale že máte vy srdce dať choré dieťa do škôlky, kde sa normálne vyučuje, žije, chodí von... Tak tonje brutál. Skúste si s nádchou predstaviť svoj deň v robote, aký je to pocit. Tak a toto doprajete svojmu dieťaťu a to ešte s radosťou s papierom od pediatričky

basska_b
8. dec 2024

Riaditelka ma asi "predvianocnu naladu" 😬 ze "dobre meno skolky - BERIEME DETI, AJ SO SOPLOM". No nic, zasmej sa, chod dalej. Ak sa to zopakuje, zmen skolku, za to, kolko tam platis, sa k tebe takto chovat nikto nebude

senta_sofia
8. dec 2024

Bolo to neprofesionalne. Ja by som tu druhu mamicku oslovila len kvoli tomu, aby som si overila verzie.

carter30
8. dec 2024

@maya_hi skúste to vysvetliť v práci,keď Vám pediatricka nevypise priepustku ani očr. Vyslahana dovolenka, lebo každý týždeň v stredu nám povedia,aby posledné 2 dni ostal doma. Doma je v pohode, tak nevidím dôvod,aby ostával doma keď príde z prechádzky a povolí mu soplik.