Ahojte,
prosím vás pekne žienky o radu.
Rozprávajú sa vaše deti v tomto veku ešte pri hre samé so sebou?
Respektíve či si aj mimo hry niečo rozprávajú niečo len tak pre seba?
Vďaka vopred za každý názor.🙂
Áno rozpráva, fantáziu má stále, aj keď má už 7. Ja sama sa hocikedy rozprávam sama so sebou, a cítim sa úplne normálne.
@nika23t vďaka
@janjatu presne veď i ja. Ibaže neurologička ma zaskočila tou otázkou.
ja sa obcas rozpravam sama so sebou😅
Ja mam vyše 30 a rozprávam sa sama so sebou bežne 😂
@amonet 🙂
Môj kolega má 52 rokov a rozpráva si sám pre seba. 🤷🏻♀️
@mia_von_prag 🙂
Môj ma 7 a rozpráva sa sám zo sebou večer zaspáva ležím pri nom a niečo si rozpráva nerozumiem ani slovo lebo si to šepká ale rozpráva aj ja sa sama zo sebou rozprávam aj keď varím 😂
Aj moj manzel sa rozprava sam so sebou a je normalny.
Myslím, že všetci normálni ľudia, ktorí si majú čo povedať, sa bavia sami so sebou 🙂.
Ano...samozrejme
mam 43 rokov a rozpravam sa sama so sebou....
Mám 28 a tiež si pokecám so sebou, rovnako môj tatko, čo má 53 🙂)
Veľmi rada a často sa zhovaram sama so sebou. 😄Inak som, myslím, celkom normálna.
Učili sme sa,že je úplne normálne keď sa človek rozpráva sám so sebou,prípadne aj s nejakými postavičkami a podobne. Až keď mu začnú tie postavičky odpovedať,až vtedy to treba riešiť 🤣.
A u tak malého dieťaťa by som určite toto ešte neriešil. 😉
Otázka od neurologičky je úplne v poriadku. Nie je to povinnosť a nie je to ani porucha. Istým spôsobom je to potvrdenie prítomnosti predstavivosti. Niektorí ľudia sa sami so sebou rozprávajú len v duchu a iní to púšťajú aj von. Niekto sa rozpráva s reálnymi tak veľa, že už so sebou nemusí riešiť. A niektorí neriešia vôbec.
Ak hrá dieťa modelové situácie napríklad príbehy s bábikami, tak je to očakávané. Pri vyfarbovaní alebo skladaní puzzle je to už skôr nadbytočné.
Môj manžel si len hundre popod nos mne sa stane že s abavim sama so sebou tiež🤣☝️
Akože ja mám 35 a ešte sa hocikedy rozprávam sama so sebou... Najlepšie keď si v obchode frflem čo ešte mi treba a čo budem robiť na jedenie.
Ja mam 33 rokov a tiež si rozprávam sama pre seba 🤣 dokonca si sem tam aj vynadam 🤣
Ja sa so sebou rozprávam nonstop, je to prospešné pre moj sebarozvoj a nejaké upratanie myšlienok, aspoň ja z toho mám taky pocit… takisto si môžem sama so sebou prebrať nápady a myšlienky, pozitíva a negatíva a pod. A myslím že som normálna 😇
Ja sa stále rozpravam zo sebou, už od detstva , napríklad keď varím hrám sa že som bez servitky :D, keď ukladám veci myslím si že som v nákupných maniačkach potom mi rýchlo ujde čas som divná viem😁
Veď to je milé 😊😊😊
No rozdiel je ked si nieco vravite sama pre saba, co treba urobit, kam ist.....A ked sa rozpravate akoby s niekym kto tam nie je a vediete dialog.
@3petka ja v obchode bezne nadavam ai popod nos ked pozeram tie ceny
Mam 32 a stale pri kazdodennych cinnostiach niekedy rozpravam sama so sebou 😂
Nacvicuje si dialogy/odpovede, ktore potom pouziva, respektive opakuje utrzky textu, co pocuje od vas? Lebo to vela deti robi v tomto veku
Samozrejme, ved je to male dieťa, ešte žije vo svete fantázie. Bud bez obav.