2-ročné dieťa málo rozpráva

28. máj 2024

Dobrý deň moje dieťa ma dva roky no malo rozpráva aj by chcelo ale nejde trávime čas spolu na ihrisku keď je pekne hračky ho dlho nebavia no už som zúfalá stále hovorím mu čo robím aj na ihrisku všetko komentujem ale nič iba základ bojím sa že ma nejky problém som už na dne

svetlonos
28. máj 2024

co je pre teba iba základ?

majkabambulik
28. máj 2024

Bolo realizované ORL a neurologické vyšetrenie????
Na vylúčenie poruchy sluchu a iného ochorenia. Ak áno a ste v starostlivosti logopedičky, tak tá Vám povie najlepšie ako dieťatko motivovať k rozprávaniu.
Rady ako veľa mu čítať, spievať, hovoriť riekanky - NIE CEZ TV!!, ukazovať knižky a málo pozerať TV určite poznáte, treba byť trpezlivý, určite sa reč krásne rozvinie. Vo všeobecnosti sa odporúča návšteva logopéda okolo 2,5 - 3 rokov, keď dieťa nerozpráva. Možno sa môžete skúsiť aspoň telefonicky niekde poinformovať a detailnejšie opísať čo hovorí, nehovorí a usmernia vás. Popr. môžete počkať do 3. roku, niekedy sa zvykne udiať veľký skok.

simoli
28. máj 2024

Kľud 🙂 môj začal v troch rokoch a teraz je úspešný gymnazista...máme také rozdiely aj v rodine...naozaj sa nie je čoho báť...

vilma7
28. máj 2024

Aj môj syn začal v 3 rokoch, takže kľud. Niektoré deti rozprávajú skôr, Niektoré neskôr.

siska53
28. máj 2024

@majkabambulik nasi boli po tatinkvoi, rozrozpravali sa az po 2,5 roku.

hederamonstera
28. máj 2024

Ma cas, to pride.

adaluc338
28. máj 2024

Moja zacala ako 2,5 rocna.... hned cele vety, vsetko komentuje, vsetko vyrozprava.....a dodnes rozprava tolko ze ma niekedy boli hlava. Len hlavu hore, tiez som mala strach od malicka som sa jej venovala. velmi vela som jej rozpravala ,banicky hovorila, komentovala, ked sme sa hrali vsetko bolo o tom ako som vysvetlovala hovorila slovicka..... (mame v rodine
peoblem a recou, a premna bola priorita aby sa nam toto nestalo, uz teraz viem ze to bola chyba, zivot ma naucil) silila som to aby sa rychlo naucila rozpravat.
, okrem rozpravania vsetko zvladla bravurne skoro. Daj Vam cas.

januska12323
28. máj 2024

A čo teda vie povedať?

mikitilik29
28. máj 2024

Naša tiež veru až po 3 rokoch začala rozprávať viec aj to až keď išla do škôlky.

cookie29
28. máj 2024

Pozri, moje starsie dieta zacalo rozpravat az okolo 3 rokov, a spustilo celymi vetami. Moje mladsie na tejto urovni rozpravalo tesne po roku... kazde dieta je ine. Slovna zasoba sa rozsiruje citanim, rozpravanim atd. A dolezite je ci rozumie.

autor
28. máj 2024

@cookie29 rozumie všetko čo poviem povie baba tata daj papa uz aj mama nie aj také citoslovcia vie ale to je malo

autor
28. máj 2024

@januska12323 citoslovcia mama baba tata daj papa

autor
28. máj 2024

@svetlonos citoslovcia mama tata baba toto nie daj

januska12323
29. máj 2024

Tak to zatiaľ stačí.

cookie29
29. máj 2024

@autorka, rozumie? Ked mu povies ideme sa obliect ide? Ked povies dones knizku, donesie? Zahod do kosa? Proste taka bezna komunikacia? Ak ano nevzrusuj sa.

igiana
29. máj 2024

Rozpravaj mu ked ste na prechadzke v dvojslovnych vetach napr. havo breše, auto vrci, vtacik leti, papas jablko… vsetko mu takto komentuj, vela s nim ukazuj v knizkach, snaz sa mu nepustat rozpravky, skladajte puzzle, malujte farbami, zbierajte male skalky a vhadzujte do flase, nalamane spajdle nech zapichuje do plasteliny…
Moj tiez zacal rozpravat ako 3 rocny, teraz bude mat 5 a usi ma bolia co stale rozprava 🤪