Moja 2 a pol rocna dcera mi uz niekolkokrat povedala, ze v izbe alebo v kuchyni vidi uja. Boli sme tam len my dve. Stretli ste s niecim podobnym? Mozu deti vnimat nadprirodzene veci?
ahoj hana. milion krat som citala ze deti do 2-3 rokov vidia duchov a vseliake taketo nadprirodzene veci. kamaratkyn maly brat sa tiez uz vela krat rozpraval s nejakym ujom a pritom bol sam...
@hana207 je tu inac podobna tema https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vidia-deti-duchov/
mne sa to stalo asi 2x, ked mohla mat moja cca 1,5 roka.. pozerala poza mna akoby na niekoho a obcas nieco take utrusila, ze povedz ujovi, nech si nesada na postel a tak 😅 no priznavam, ze ma obcas az zamrazilo. Ja tomu verim, ze mozu vidiet nieco, co my uz nevidime.
Moj 4 rocny synovec ked raz bol u mojej mamy, uprostred zivej hry sa zastavil a hovori jej: "Babi, vidis uja?"
Mama sa ho opytala kde je ujo, ukazal jej, ze tam, hore v kute. Potom sa ho pytala, co ujo robi, odpovedal, ze sedi.
Okrem toho sa mame v tej izbe uz viac krat stali divne veci.
Tak ktovie.
Vraví sa,že áno...(aj ked ja sama som taký bojko,že by som bola radšej keby to nebola pravda 😅 ) ..ale stalo sa to už aj nám...bola som s malým na prechádzke a šli sme okolo starého,opusteného domu,v ktorom už dlhé roky nik nebýva a malý začal naň ukazovať kričať "teta,teta" ja som len pozerala,obzerala sa a samozrejme nič som nevidela,ale šli sme dalej...a pri spiatočnej ceste sa to zopakovalo...tu mi už mráz prešiel po chrbte lebo malý zastal a stále len pozeral na ten dom..ked som ho chytila za ruku,že ideme tak sa len pousmial a zakýval na ten dom..ked som sa ho spýtala kto tam bol tak vravel "teta tam hopala" ...ked sme došli ku svokre tak som jej povedala,čo sa nám stalo a ona mi len povedala,že asi pred 10 rokmi tam žila jedna teta ale tá potom zomrela...a stále sedávala na balkone...a tu ma až zmrazilo...malý celý čas ukazoval na ten balkon...takže asi na tom,že detičky vidia to čo my nie niečo bude...
moja neter raz v noci vstala z postele a povedala sestre ze je zly ujo 🙂 a potom sa smiala. mala ma 3roky. raz potom v noci zobudila sestru nech zapne svetlo ze on sa na nu pozera a ukazovala do kuta. ked zapla svetlo povedala ze uz tam nie je. a este raz ked sli na hrob dedovi tak povedala ze dnes tam nebol. osobne sa snazim na duchov neverit aj ked som pocula mnoho historiek. mne by sa svet pacil keby som mala trochu sukromia a nespehovali by ma ziadny duchovia.
ja sa pripajam, niekolko krat som na nasom synovi spozorovala "zvlastne" prejavy, zacala som po tom trosku patrat, nakolko mal jasnovidecke prejavy, bal sa vojst do urcitych domov, odmietal ist do jedneho obchodu, vedel veci, ktore netusim odkial vie atd ( nenazvala by som to ducharininou, nakolko detska fantazia je velmi bujna a je uplne bezne, ze dieta ma imaginarneho kamarata a dokonca sa s nim rozprava, opisuje ho, hra sa s nim, papa s nim atd), ale ak mate niekto zaujem a chcete o detickach vediet viac, skuste vygooglit temu Indigove alebo kristalove deti a pomerne vela veci je tam objasnenych. Ja mam manzela hinduistu a pre nich je reinkarnacia a nirvana bezna sucast nabozenstva a ja s k tejto teorii celkom priklanam a ma to logiku. Co je vsak dolezite, vsetko nasim detom verit a skusit sa o tom porozpravat, aby dietatko nemalo traumy.
baby nestraste, mne uz idu zimomriavky, pozeram do kutov ci tu nie je nejaky ujo, a idem sa "pokakat" od strachu 😕
Baby, ja sa normálne bojím. 😀
fuuha..toto som nemala citat..ved nezaspim ☹
ja mam tiez par prihod s duchmi, ale moj maly nastastie duchov nevidi
Baby, tak mi sme mali v obyvacke stary obraz, ktory manzel kupil, dakde v starozitnictve.....mojej malej sa od malicka velmi nepacil...bola pri nom nepokojna a tak...dako som tomu nepripisovala vyznam, az ked sme pred vianocami nezacali riadit obyvacku,,,,,mala sedela na zemi, kuka na obraz a ze tam je ujo...tak som sa spytala, ze kde, tak vkuse na obraz ukazovala...pytam sa, ze aky..a ona ze velky....velky ujo....pockala som polhodinu, spytala som sa jej zasa a stale mi to dookola opakovala...tak som obraz chytila, zvesila a zaniesla na chodbu...a pytam sa ze je tam ujo? a ona ze nie..a tak sa jej pytam, kde je? a ona sa zacala obzerat a ked som ju zaviedla na chodbu tak mi ukazla na obraz ze tam...tak som obraz chytila a vysmarila do kontajnera a odtvedy tu ziadny ujo neni...sem tam si spomenie a kuka na stenu, ze ujo neni...a to je vsetko...och 😒
ano, deti mozu take veci vidiet, su to este ciste duse, je vela pripadov ked sa deti zahladia niekam a vidia tam niekoho a my nie...casom to prejde 🙂
Bojím.. Teraz take čítať ... Končím !!! ☹(( bojím (((
Moja tiez jeden cas vidavala vselico.... tetu vo vytahu (isla som s nou iba ja), uja s pokazenymi rucickami u nas doma (nastastie len raz), dieta v byvalych jasliach, s ktorym sa dokonca hadala, nasho psa po tom, co zomrel.... ale uz dlhsiu dobu nic. 🙂
ano aj moj syn vselico videl a na cintorine ma strach a boji sa ist do tmy na cintorine 🙂
doma videl nieco a v noci prisiel ku mne do postele a potom asi od strachu som uz aj ja nieco pocula 😝 ale v zivote som sa tak nebala ako tu noc normalne som to malemu verila 😲
Aj moj ked bol mensi videl anjelov bez tvare atd... Teraz mame fazu batia sa tmy... 😖
normalne cakam ked dcera zacne s tym a bojim sa toho je to neprijemne 😔 ozaj ked ci clovek predstavi ze niekto ma vidi 😲 kuka na mna a ja ho nevidim no na mrtvicu 🙄
to moje dieťa vidí všade len autá,duchov teda žiadnych 😎
deti a aj niektory ludia maju schopnost vidiet veci ktore iny nevidia, moja neter mala imaginarnu kamaratku, po case sme zistili ze sa vola a opysuje ju tak isto ako dievca ktore zilo v tom dome pred nimi. Moj manzel a moja svokra maju schopnosti vidiet aj veci ine ako my ostatny aj ked moj muz mi tvrdi ze vsetci vidime vsetko len niektory sa rozhodneme to nevidiet lebo sa toho bojime. Aj ja sa bojim
@hana207 Ano, vidia, citia, vnimaju... Nie vsetky, ale niektore ano 🙂 Ja som to napr. tiez podedila po babke, ale nie vzdy. Najviac sa to prejavilo, ked sa mi narodila dcerka, boli sme daleko od domova, sami s manzelom, a ja som vnimala, "citila", ze v izbe pri dcerke stoji moj otec, ktory zomrel uz skor. Aj som plakala, myslela som, ze mi sibe alebo co, ale volala som s mamkou a ta mi povedala, ze som to podedila. Je to na dlhe lakte, co vsetko som si zistovala a hlavne, aby na vas ini neukazovali prstom atd. A obe dcerky su takisto vnimave. Ak im budeme dookola vraviet, ze duchovia a ujovia atd. neexistuju, presvedcime ich o tom, ako presviedcali aj nas, ked sme boli mali. Ke dpred pol rokom zomrela manzelovi babka, ktoru sme mali velmi radi a boli v uzkom kontakte, dcerka nemohla zaspavat sama, vravela, ze babka je pri nej.. Tak sme "ju" spolu poprosili, aby odisla a dcerka mi povedala, ze babka vravi, ze este nie, lebo sa este nestihla s kazdym rozlucit... Vyschlo mi v krku 😒 Zaspavala pri zapalenej sviecke, predtym som normalne zhasla a nebol problem. Ked sme boli na Vsetkych svätych na cintorine, sli sme z jednej strany cintorina, kde bola pochovana babka na druhu, tam je moj otec. Dcerka sa stale otacala. Bolo tam dost ludi, tak som sa opytala, preco sa otaca, a ona na to: lebo za nami ide tvoj ocko s babkou... Aj teraz mam slzy v ociach. No a vysvetlujte 5r dietatu na cintorine, ze za nami nikto nie je 😢 Otec mi zomrel skor, nez sa narodila, fotky velmi nepozerame, nedalo mi to a vytiahla som album s fotkami a ukazala jej fotku, kde bol aj moj otec, nie s nami, ale s rodinnymi znamymi, dokonca ani nebol vedla mojej mamky. A opytala som sa dcerky, ci s babkou videla nejakeho uja z tej fotky .. a ona rovno ukazala na mojho otca.. Nahoda? Pamatala si po 2r fotku? To ma len utvrdilo, ze deti vidia aj to, co my nie...
Wow, normalne som rada, ze som tuto temu nasla az dnes za bieleho dna v praci a nie vcera vecer doma 😖 vsak by som sa od strachu ani vycikat urcite nesla v noci a rano by som mohla periny prezliekat 😀
Uz teraz viem, na co sa mam zamerat v buducnosti ked sa nam to narodi. No sama som zvedava.
Inak nieco na tom urcite je, presne ako tu niekto spominal samozrejme ducahriny a srandicky su jedna vec, ale to ze decka su ciste duse a vidia veci co my nie podla mna plati. Jedna vec je bujna predstava (imaginarni kamosi a take to klasicke "vymyslanie si"... atd) ale druha je videnie podobizni nech uz v akejkolvek forme ludi, ktore deti ani nikdy nezazili, to neverim ze su nahody. Logicky sa to prosto vysvetlit neda. 😅
moj sa niekedy z ničoho nič začne usmievať do prázdna. ešte nerozpráva tak neviem čo tam vidí, ale aby som ja nebola dosr.tá až za ušami tak si hovorím že asi anjela vidí 🙂
@hana207 Aj ja som pocula, z edeti mozu vidiet duchov, aj mam pri malom taky pocit, ze niekedy niekoho vidi, ma 15 mesiacov a este nerosprava poriadne, cize povedat mi nepovie, ale diva sa do prazna, alebo mne cez plece, ako keby na niekoho.
ahojte aj moj maly videl nejakeho uja a hlavne vecer nechcel spat a plakal...a ked sme isli z vonku domov, tak sme isli s placom a vravel,ze sa boji a n echce ist domov..
@hana207 ahoj aj moja mala videla aj uja aj tetu, aj nejakeho deda....behali mi po tele zimomriavky, ked mi povedala, ze na gauci (kde nik nebol) lezi dedo a spi, a akoze ho hladkala a dala mu pusu...to bolo u svokrovcov, aj kyvala do chodby ze je tam teta...doma zas nukala niekomu papat, vraj tam bol ujo aj teta na chodbe. Moj mi nadaval, ze mi sibe, ze si vymyslam, lebo mi neveril, ze to mala rozprava, a raz sa mi stalo u svokrovcov, ze v noci mi niekto sadol na postel, mala spala vedla mna v posteli, myslela som najskor, ze to ona sa zobudila ale tisko odfukovala a buvala, muz tiez lezal v posteli, a strasnu zimu som citila pri nohach, ani pohnut sa mi nedalo..a po chvili som citila ako sa postava dotkla mojich noh, potom vstala a aj zima zmizla a uz som sa mohla aj pohnut..no bola som riadne pos.. som myslela najskor, ze mi niekto zomrel, ale vraj to mozu byt aj zle sily v dome...no vratim sa k dcerke..toto sa jej stavalo, ked mala okolo 2r az do 2r a cca 2-3 m potom uz ju to preslo..v tom case sa aj strasne velmi tmy bala, ani za svet prejst cez tmavu chodbu ci ist do kuchyne, ked sa nesvietilo...Verim,ze deti daco vidia, vraj aj anjelov vidia
ale ako môžu deti vidieť duchov, keď to neexistuje. ako je to možné? nechápem to. ani tie všetky veci, čo sa dejú, ako napríklad píše 00matula.... je to zvláštne.
inak kď je tu už táto téma, napadla ma historka, ktoré mi hovorila jedna baba, kedysi moja kamarátka. Vraj šla po ulici ešte s inou kamarátkou a zrazu jej prišlo zle, tka tá kamarátka za ňo ušla a presne na to miesto, kd epredtým stále vrazilo auto do koša.
myslím že áno, vidia. ale možno nie všetky. myslím že starší syn videl ale mladší nie. starší keď bol malinký veľakrát sa usmieval do rohu miestnosti, keď sa zobudil, vždy sme ho tak našli ako pozerá na to miesto a usmieva sa. a pred rokom a pol sme mali v nemocnici veľmi chorú manželovu babku. ráno sa chlapci hrali a starší syn hovorí malému bratovi že "sem si nesadaj, tu sedí babka". prebehli mnou zimomriakvy a zlé tušenie. asi 5 minút na to prišiel ku nám svokor a hovorí mi že babka zomrela. tak som mu len povedala že viem, že sa bola rozlúčiť u nás....
@hana207 taketo temy su tu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vidia-deti-duchov/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/cudne-chovanie-babatka-moze-vidiet-anjelov-ci-duchov/