Ahojte babi potrebovala by som poradiťoja mala ročná dcerka ma sopliky ale nevieme ich vysmrkat.Pocut ze ich niekde ma ale.ked fúka nostek tak jej nejde nic.Davala som fyziomer ale nezabera.Poradte.Vdaka 🙂
Mame odsavacku pripojitelnu na vysavac a vsetko odsajeme
Ahoj, to je super, že ročná už vie fukať noštek, mi máme tri roky zachvílu a stále nevie fuknuť ☹, stále používame odsávačku, je to síce nepríjemné, ale aspoň to pomôže o niečo viac ako nič. Aj keď potom vždy plačkáme a soplíky sú späť, ale tie hlavné viem vždy dostať von, používam aj fyziomer hlavne keď sú hustejšie aby sa viac uvolnili.
Slaný roztok morskej vody a potom poodsavat odsavackou na vysavac - vsetko maju v lekarni, aj poradia. O tyzden sme mali pokoj.
Ahoj my sme malý ten istý problém, malej som pred odsávaním striekla tiež physiomer trochu počkala a tak sa nám podarí veľmi dobré odsáť soplíky no a po hodinke ak mala nádchu sme dali Nasivin.
Ahojky, aj ste odsávali ? Noo, to treba odsavať a odsávať !
Odsavat Max 5krat denne,inak zbytočne drazdite sliznicu a podporujete tvorbu hlienu
@jarmilafilova Veru presne tak, hoc malému aj jedno je veeľa 😉
Dik za rady len neaki preklep sa stal mala nema rok ale styry rocky.Takze odsavat unej uz tazko.Nieco na uvolnenie soplikov poradte.
Neviem, ci mozem konkretny vyrobok, ale slany hypertonicky roztok morskej vody z lekarne.
Physiomer, inu morsku vodu,vincentku. Ak je zahlieneny a sopliky stekaju zozadu odporúčam aleo berry napoj k tomu viem dat info v sprave ak by bol zaujem.
Je to nutne riesit? Nas starsi tiez obcas nedycha cisto, aj pocut, ako mu tam nieco "buble", nevysmrka nic, ale nedrazdi ho to, dychat moze (aj v noci), tak som to neriesila. Tym nechcem povedta, ze je to tak spravne, ja prave neviem, len ma zaujima, ci to je potrebne nejak riesit
@lsemanova no moja ma 3,5 roka a ked ma huste sopliky stale odsavam nevie sa tak.silno vysmrkat. Neviem preco píšete ze je u 4 ročného dietata problem,ved mnohí dospeli to na uvoľnenie dutín pri nadche používajú. Odsacacka je top a nic ine lepsie podla mna nevymysleli a ziadny nosovy sprej tak neuvolni dutiny
Skus nechat tak par dni a uvidis . Ja som minule obom detom odsala sople a to mali 4 a 7 rokov nepriecil sa ani jedenna to smrkat vedeli uz ale tak boli usopleny tak na noc som im odsavala cez den fukali sami
Ak mas pocit ze ma niekde opuchnutu sliznicu v nosohltane a huste sople, skus dat nejake antihistaminika..napr. fenistil v kvapkach....sliznica odpuchne a mozno zmuzne aj ten "huhnavy" vseobecne aj kazdy orl lekar by Ti ako liek prvej volby pri zahlieneny ci opuchu dutin odporucil antihistaminika
@barbie17 ako treba striekat ten Physiomer? Ja mam pocit ze toho ide na jedno zmacknutie dost vela; maly (2,5m) sa hned rozplace po prvom streknuti, a to mu ani nezmacknem naplno, mam pocit ze by to bol prilis velky tlak na jeho nosnu dierku... a potom uz pri druhom streknuti ho musim drzat lebo place odusu, az mi ho je luto :( Alebo to robim zle a treba naozaj zmacknut naplno, aby to bolo efektivne?
@ovrl pre 2,5 mesacne dieta su ampulky s vodou. Nie sprej. Ak je to 2,5rocne tak je to ok. Nie kazde dieťa to ma rado. Moja to od začiatku v pohode dava, sestrina mala vzdy kopala a branila sa. 😊
@jarmilafilova fiha to som nevedela. Nam proste pediatricka povedala ze si mame kupit v lekarni Physiomer Baby alebo Sterimar Baby, myslim ze vravela vyslovene sprej, tak som si to vypytala. Lekarnicka sa ma nepytala ze ake stare je babo, proste dala mi sprej a hotovo.. ani som nevedela ze existuju este aj ampulky.
My mame ten Baby Jemny, tam pisu v letaku ze od narodenia sa moze davat, ak som to dobre pochopila z tej tabulky - ale ze ma byt dieta pri aplikacii otocene hlavickou nabok. Kazdopadne ked uz to mam kupene, tak mu to mozem skusit davat na kusok zosulanej vaty a tak vytriet nosik, to by mohlo snad byt OK...
@ovrl voda sa nepokazi, odloz na neskor. Napr. https://www.docsimon.sk/tovar/libenar-pro-deti-...
Ja som až od pol roka spraj. Ale moja mala je už velka ako rocne dieta 😊 ono do roka je lepsie ampulky.
@ovrl no mne v lekárni poradili tento sprej a povedala mi k tomu aj to že ju mám dať na bok strieknuť a ono sa to strieknutie zastaví same že v tej fľaši je ten tlak už prispôsobený, ty hoci striekneš mu trošku tak ono to je akoby si to striekla úplne. Proste ten sprej už je tomu prispôsobený. A preto je tam taký tlak je to iba morská voda a ten sprej je na prečistenie tak sa nemusíš báť.
@lsemanova ahoj, pry takych malych detoch je fajn ak clovek zainvestuje do biolampy, alebo hoci len do infracervenej. ked pocut sopliky ale sa neuvolnia,, tak treba skusit, hoci aj ked mala spi, tak nahrievat. to zarucene sople uvolni.
nechcem tu robit na to reklamu, ale ked som cakala dvojicky tak som si vtedy povedala, ze to skusime a odvtedy s nami nasa lampa vsade cestuje. vyuzili sme nespocetne krat, aj na tie dutiny a dokonca nie len u deticiek.
inac ked na nas lezu sople, davam kvapky sinupret a este som zvykla kombinovat s kvapkami echinacea na podporu imunity. a teraz sme skusili kvapky z kapucinky, ta sa mi tiez javi, ze je dobra.
ja davam pri kupani 2 kvapky tymianovej esencie do vody. Krasne sa napari a tam to vysmrkam. Ja vlastne kupem dlhodobo deti v tom. Ked je uz veeeelmi zle, treba dat normalne Nasivin a netrapit dieta.
Ahoj, skus pouzit odsavacku na vysavac, ak ma huste sopliky, tie nevysmrka len tak.