Ahoj maminky. Prosím Vás o radu. Malý má v okt. 3roky s bez dudlika nejde na krok. Prosím ako ho oducim ? Daje typ možno zaberie.
Ďakujem
My sme 3rocnu malu oducili tak, ze ked sa nam narodil syn a ja som ho prebalovala, tak mi pri tom vzdy chcela asistovat a stale si pri tom nos zapchavala. Strcili sme jej dudel do plienky a odvtedy ziadny dudel na svete nezobrala do ust 😀 Trosku drasticke, ale inak to neslo 🙂
náš bol zavislák.raz sme mu hovorili,že daj dudu dedkovi,duda je fuj.on ju dal dedkovi a dedko ju zabudol vybrať s vačku.kedže dedko býva 25km od nás,bolo neskoro,ked sme si to uvedomili.tak sme mu potom vysvetľovali,že dudu má dedko.plačkal asi 3 noci a potom už bolo dobre
@fajnovka2 Ja som svojmu synovi povedala ze dudu zjedol havo a bodka. Maly bol prekvapeny ze aj plakat zabudol oducil sa uplne v pohode a uz nikdy cumel nepytal. To iste som urobila pri mladsom synovi ten trochu poplakal ale nebolo to nejake strasne. Dolezite je zostat v klude a povedat to vecne ako keby sa nic nestalo inak dieta vyciti napatie a bude revat ako o dusu.
@janickacrazy skúsim!
@charlie1980 už len sestričká nám chybe 😉
no u nas tiez velikansky problem, ani vytuzena hracka, nic, radsej nic nechce, ked sme zabudli v skolke, tak sa skoro povracala od placu, nastastie nema v kuse, hlavne ked sa chce ukludnit a zaspat, potom ho nepotrebuje... som sa viacerych pytala a az tak nasilu brat ma aj negativny dopad, znamych mala presla na palec a uplne ho ma zdeformovany a vobec ju nevedia od toho oducit, dokonca si ho dokaze az do krvi vycucat, ked jej ponukali dudel namiesto neho, ani za svet! Od palca tazko oducit, tak hada coskoro to vzda nasa s tym dudlom 😉
Ja som to vyriešila pred týždňom dosť radikálne - odstrihla som dvojročnému synovi polku dudla. Nasledoval desaťminútový hysterický nárek, počas ktorého sa pokúšal dudlovať. Samozrejme mu to nešlo, čo ho rozčuľovalo. Zrazu povedal, že duda be, zahodil ju a odvtedy máme pokoj.🙂
@fajnovka2 normalne ked poslednu rozhryzli, tak si ju isli vyhodit do kosa a dalsie som uz jednoducho nekupila. ked pytali, povedala som, ze rozhryzli a vyhodili si ju. tak, ze chcu novu - nova nie je. skontrolovali - nebola. starsi neplakal vobec, mladsi prvy vecer, ze ju chce - no ale kedze naozaj nebola, tak nebola. po dni bol pokoj,
kamoska oducila tak, ze dudu na vianoce darovali jeziskovi a jezisko za to nechal darcek na vyse 😉
Ahooj my sme to skusali na tri krat... poprve to mal asi 2 roky, ked ho prekusol tak sme sa mu snazili vysvetlit, ze ho prekusol a teda dudu nebude, ale revu a revu, tak sme mu dali dalsi a my sme pochopili, ze je este cas a ze je maly... po dvoch mesiacoch sme to teda skusili znova, tentokrat sme mu povedali, ze s dudu nesmie ist von, ze mu ho pes zje a aj tak bolo, maly si zobral dudu vonku, nas maly (yorksir) mu dudu vzal - ukradol, ked ho drzal v ruke a zohryzol mu ho... chodil plakal kopal na hava, nadaval mu, no nepomohlo... zase sme my ustupili a dali sme mu dalsieho... teraz ma maly 2 roky a skoro 4 mesiace a skusili sme to znova, tentokrat sme ho ukecali, pocural neter a tak sme mu povedali, ze sme ho dali neterke, ze ona je mala a kedze ju pocural tak aby neplakala si ho jej maminka vzala... a teraz je to uz asi stvrty den a zatial dobre... dudu nemame... :D moja rada skusat a byt trpezliva... Mojho manzela sestra zase odnaucila malu na mikulasa... ak chcela sladkosti musela ho dat certovi... a ked si spomenula, ze chce cumlik, tak jej povedala, ze zavola toho certa a on jej cumlik donesie, neter sa vsak bala a certa nechcela, takze ani cumlik... :D tiez dobry sposob... :D
U nas prva dcera - dobrovolne hodila dudel kacickam a kupili sme jej za to hracku. Kedze bola strasna zavislacka, pytala ho potom este aj mesiac hadam a v noci tiez viackrat plakala, ale odvykla si.
Druha dcera - povedali sme jej, ze musi dat dudel do cizmicky, aby si ho vzal Mikulas, lebo je uz velka a donesie jej potom sladkosti. Tiez jej potom chybal dost dlho, ale zvykla si 🙂
No, my mame od malicka "bumburiaka", co ju chodi kontrolovat, ked nechce spat... ked mala dobru naladu, a ja som akurat balila baliky na bazar niekedy na jesen :P tak Sise sa to pacilo, a ja ze: "Neposleme vsetky dudky bumburiakovi? On si ich necha a prestane chodit, lebo uz sa bude mat s cim zabavt" Trosku som ju este ukecala, dudky pozbeirala (no hadam aj 6-10 sme ich mali), hodili sme do plastovej obalky, zabalili, napisala som adresu a strcili sme ocinovi nech berie na postu... a bolo 🙂 Viac nemala dudel, len si par krat spomenula, ze ich poslala bumburiakovi a opytala sa ci este pride 🙂
Nemalo ziadny vyznam jej cih brat a vyhadzovat, lebo to bolo len nervov a nervov a v kuse nejaky nasla.. najhorsie u svokry, ta ma aj 4 doma jej v dosahu a nechapala ked som jej pred prichodom povedala, ze ich ma normalne zahodit.. nezahodila, do dnes su tam :P Ale nedudlujeme, to uz len babatka 🙂))
my sme "darovali" dudku malinkému bábätku, čo sa narodilo kamoške, bolo to super, veľmi pekne to dcérka (2,5 roka) zvládla, aj to sama tak chcela, dať bábätku ako darček, aby ono malo dudku...
kamoška zase so svojim synom (tiež 2,5 roka) robila to, že mu z neho postupne milimetríky odstrihávala, ten proces trval myslím tri mesiace, až dudlík došiel do stavu, že ho nevedel udržať v ústach, lebo bol taký krátky...no a zase pre neho bolo pochopiteľné vysvetlenie, že sa pokazil a nedá sa opraviť...tiež to takto prijal pekne a sú bez dudky
Ahojte, ja mam ten isty problem , syn ma 2 roky a bez cumla ani krok, kebyze len na spanie - tak by som privrela este oci, ale vsade vsade a stale v ustach...5 minut bez cumla je hotovy zazrak. Ma asi tri, lebo v noci jedna v ustach a zvysok v rukach...nedaj boze ze ich nema, cista katastrofa. Starsiu som odnaucila tym ze som postupne z cumla strihala az kym neostal iba ten plast, ale mala iba jeden cumel a nie tri....trebalo to uz asi zastavit skor...ale co uz teraz..
Cim skor tym lepsie! Starsi ked mal 15 mes bol prechladnuty a nevedel dychat nosom. Nedalo sa to pocuvat ako chrci cez cumel tak som jednoducho schovala ... po 15 min tazkom placi zaspal a viac si nespomenul.... a mladsia tu som.nechala do 20 mes. A ked bol uz cumel hnusny rozhryzeny hodila som.ho do kosa a vecer ked si pytala na spanie tak som jednym slovom oznamila ze "nemame" a bolo. Kolkokrat sa opytala kde je cumel tolkokrat dostala odpoved nemame a na druhy den pred spanim si povedala nemame a zaspala. Takze treba len odvahu a more trpezlivosti!
moju maminu odučili tak, že ho namočili do štiplavej papriky a potom už cumeľ nechcela :D
Úplne tento problém som chcela riešiť s Vami na MK,no predminulý víkend sme boli na rodinnej chate a stratil sa nám cumlik a odvtedy ho nemáme ani nepýta ,takže úplne spontánne náhodou 🙂 😀
to by aj mňa zaujímalo, aj moje je závislák ale je mladšia od vášho .. raz sme aj skúsili, no to bol taký rev že koniec. na celý vchod ju bolo počuť :/ po hodine to priateľ vzdal. to sa nedalo počúvať. ale nahováram ju furt že dáme dudu psíkovi ale nedá ani bohovi