Ahojte. Chcem sa spýtať ktoré topánočky pre chlapčeka by ste odporučili pri prvých krokoch? Keďže je už aj ta jeseň tak možno niečo na vonku ale aj dovnútra. Ak máte aj foto kľudne pošlite.
Ďakujem.
@nikuska845 RAK a Protetika.
@nikuska845 my sme sa v tomto plne spolahli na radu fyzioterapeutky, ktorá povedala - pevná päta, pružná podrážka a širší priestor na prsty. Ona barefoot neodporúčala. A keďže jej dôverujem, tieto požiadavky sme zopakovali v obchode a nakoniec vybrali nejaké Raky.
@janapeterjana raky maju pruznu podrazku? Nerypem, pytam sa 🙂
@janapeterjana a raky robia pruznu podrazku? Pretoze opis sedi na barefoot obuv, s pevnou patou. A ak si dobre pamatam, Tak raky su tvrde, a Este aj s dropom, co neodporucaju fyzioterapeuti. Ale mozno Sam mylim, aj protetika uz robi barefoot, a doteraz robili iba "lyziarske" topanky
@nikuska845 A kolko ti ma dieta a ako dllo uz chodi? V ziadnom pripade nie Raky a Protetika lyziarky. Ak uz protetika,t ak barefoot. Ale pozor, protetiky su skor na uzsiu nohu. Třeba dietatu riadne pomerat nohu. Dlzku najlepsie meradlom Plus12 a sirku posuvným meradlo. K dlzke, ak uz chodi velmi dobre nozes u zimnych to-amok pridat este 3 mm, k sirke vzdy 2-4 mm.
Za mna po skusenostiach s viacerymi znackami tak richter, superfit, bartek,elefanten, pegres. Ale pozor, vysoko individualne. Vsetko zalezi od modelu, jedna znacka ma dobry aj zly model, musis to dietatku proste oskusat. Zbytocne vyhodis peniazky. Mala som raky, protetiky, ddstep, ecco, geox, froddo, kadeco. Jednoducho nesedeli, neobopinali nozicku. Pata totalne vykrivena. Naopak pri druhom dietatku zasa sadli ako rit na serbel. Neverila by som ze jedna topanka moze tak sediet jednemu dietatu a druhemu absolutne. Mam 2 deti a maju totalne rozdielne nohy, sirkou, nartom, prstiky. A jednoznacne odporucam, nic nekupovat naslepo. Skusit a to vidis, ze sedia.
Vsadila by som mozno na tie pegresky a richterky pre prve krocky.
U nás do topánok investujeme viac než dosť 😉...na doma papučky RAK, sandálky Protetika (plná pevná päta, uzavretá špica), celoročné alebo zimné Richter alebo Superfit, mali sme Richter aj barefoot do záhradky na prvé krôčky, neskôr už nie, a na občasné parádenie k šatočkám Lasocki alebo H&M...a švagrinká si pri svojich dvoch chlapcoch chváli D D step...(našej sú veľmi široké)
@stanislavicenka ja som v tom, že je to pružné, ale teraz som ostala zneistená 😀
Ak chces ist barefoot tak odporucam stranku na FB bose nozky bez prekazky. Su tam naozaj skusene maminy a tiez predajcovia Bf obuvi, vsetci velmi mili a ochotni poradit, povedia alo odmerat nozicku spravne a poradia ti aj konkretne tipy od konretnych znaciek
Tak toto je téma na ktorej sa da poriadne pohádať. 🙂 Tiež som sa snažila si o Tom veľa pozeriet a prečítať. Hlavné články v overených vedeckých zbornikoch.
Dala som nakoniec na rady fyzio, ona veľmi nebola za barefoot ale odporučila nakoniec značky: Wanda, ddstep, Bedi (tie som nemala neviem)
Mala som aj Rak, momentálne zimné mám Primigi talianske.
Tak asi si budeš musieť nájsť sama svoju cestu. 🙂
Mne osobne veľmi vyhovovali Ddstep. Ale nie tie úplne barefootove.
Držím palce 🙂
@nikuska845 my máme protetické s tvrdou pätou 🙂 na dnuka máme sandálky a na vonku na šnurovanie 🙂 ale mám dievčatko