Ahojte, mam 7tyzdnove babatko, ktore bez dudlu nie je chvilku v klude, stale place.
Tiez vecerne uspavanie s nou trva minimalne 2 hodiny - drzanie na rukach, cumel, atd.. Je to unavne...
Citala som knihy Kazde dieta vie spat, aj metodu Giny Ford, aj Nejstastnejsi miminko na svete a rada by som zacala s malou, ale neviem, ci nie je este skoro..
Je dolezite vediet ze ma reflux...
dakujem za pomoc
tak ja si myslim ze v tomto mas asi monr pravdu.. 🙂 je to fakt este male babo a chciet od neho zazraky je cudne.. 😉 kazde babo je uplne ine niektore spi viac ine menej a kazde je inak naucene..my sme problem nemali ani pri jednom dietati..spali od malinka 🙂 a v pohode az doteraz 🙂 fakt treba vydrzat a mt pevne a silne nervy 🙂 🙂 vela stastia
Kym bude mat reflux tak urcite nie, lebo babatko sa trapi...to potrva do 3-4 mes v tom lepsoom pripade. Ale okolo polroka by to podla mna uz slo. Najdolezitejsie je zaviest si rituely - kupanie, uspavanka... to si babatko zafixuje a bude vediet, ze treba ist spinkat. Treba len vydrzat 🙂
ked ti to tak vadi mala si s tym ratat ze dieta potrebuje mamu a nie ho hodit do posetielky ale vsak.... no nic..
aj môj názor je, že malinká je ešte naozaj malinká a ešte keď má aj reflux, tak určite by som vyčkala... naozaj treba byť trpezlivý...môj synček má pol roka, v noci sa budí každú hodinu, cez deň nepospí viac ako 20 mminút vkuse, je plačlivý a nechce ani cumel, ani v kočíku nechce byť - a to máme aj rituály a aj viac-menej dodržujeme presný režim... tiež je to únavné, ale treba vydržať...dcérka sa naučila spinkať dobre až keď som ju prestala kojiť - to mala skoro dva roky...vydržala som to vtedy, vydržím aj teraz...ale tiež závidím napr mojej sestre. ktorej dcérka sa krásne zahrá, kam ju posadí tam čučí, no čo už, každé dieťa je iné...
Možno by som skúsila zmeniť večerný rituál. Keď hovoríš, že uspávaš dve hodiny a stále je nekľudná. Môžu tam byť rôzne príčiny. Môže byť už tak veľmi unavená, že sa jej nadá zaspať. Môže ju trápiť to bruško- reflux, páli ju v hltane a je nepokojná. Nepíšeš, či kojíš. Ak by si kojila, najlepšie uspávadlo je prsník- vtedy sa aj ukľudní, aj napapá , aj uspí. Dôležité je, ako spí cez deň. Ak spí málo, také dieťa by malo spať asi 7-8 hodín s malými prestávkami, môže byť tak predráždená, že potrebuje upokojujúcu náruč, hojdanie. Ak spí veľa a neskoro poobede, musíš posunúť uspávenie na neskôr, ešte nie je unavená. Večer potrebuje bdieť tie dve hodinky, aby v pohode zaspala. Netreba ju už večer vystavovať silným podnetom, treba ju upokojiť, okúpať, v kľude nakŕmiť a uspať. Malé dieťa nevie ešte zaspať samo a metódu vyplakania neuznávam. Nikdy nevieš, aké psychické problémy to môže na dieťati zanechať. Volalo ťa a ty si neprišla, nevzala si ho na ruky ....chúďa malé. Veď v rodičoch má mať oporu.
je to velmi skoro aby ti samo zaspalo....zvlast ked ma reflux,viem je to velmi unavne,stale nosit na rukach a uspavat,ja mam doma tiez malu s refluxom a do polroka ani zaspavat v postielke sama nechcela....len na rukach a musela byt riadne odgrgana.....zaspavala niekedy aj viac ako hodinu,a tiez som nemohla ju nechat dlho plakavat ,lebo potom este viac grckala....ak moze nech ti niekto pomoze....ked som uz nevladala pomahala som si s kocikom....a teraz uz pekne zaspi sama v postielke....chce to len vydrzat.... 🙂
Tato metoda je aplikovatelna NAJSKOR po pol roku... a tiez ma napada len jedno, co si cakala? Pri refluxe malu pali zaha, vracia sa jej mliecko, neni jej dobre, jasne, ze horsie spinka... ak ju nechas vyplakavat, jedine sa ti s toho povracka 😖
Ja tejto metode vôbec nerozumiem, prečo má dieťa zaspávať samé. Svoju 5 ročnú dcérku doteraz uspávam a sú to krásne chvíle, keď je už kľud, porozprávame sa o všetkom čo sa cez deň stalo, vyrovnáme si spory, prečítame rozprávku a ona zaspáva tak že ma drží za ruku. Malého tiež uspávam a nikdy by som ho nenechala zaspávať samého, prečo? Však on ma potrebuje a ja potrebujem jeho. Možno som divná ale mne uspávanie detí vôbec neprekáže a každý deň sa naň teším. 🙂
dojcene dieta ktore spava pri matke nema problemy so spanim, radsej skusaj to....... 😖
lebo ty si rada ked dve hodiny nevies utisit svoje dieta? Nie ze by s tym clovek neratal ale trha to srdce ked nevies utisit vlastne babo 😖 Ale treba to vydrzat, to prejde, este je malinka. Aj ja som nieco podobne prezivala, mala strasne vela plakala, ale od tych troch mesiacov sa vsetko upravilo.
Ahoj. Ked si uz precitala tolko knih, tak si skus precitat aj knizku od Margot Sunderlandovej - Rodicovstvo je veda. Nie su to ziadne psychologicke blaboly, ale realne vyskumy o vyvine mozgu. A tam sa dozvies, preco metoda 3-5-7 je absolutne nevhodna pre dieta akehokolvek veku. Pripada mi smutne, ze ludia chcu deti a potom jedine, co po nich chcu je, aby pekne spali, papali, same sa hrali a stale sa usmievali. Moje obe dcerky mali reflux, starsia mala so spankom problemy od zaciatku, vydrzali sme a tiez sme velakrat uspavali aj viac ako hodinu a akonahle sme ju polozili do postielky, bola okamzite hore a kolotoc zacal odznova. Teraz ma okolo 4 rokov a so zaspavanim je to uz lepsie. Mladsia je pohodacka od narodenia, stacilo polozit do postielky a spala a doteraz s nou nie su v tomto problemy. Vela zavisi od vrodeneho temperamentu aj od samotneho porodu.
Venuj svoju energiu svojmu dietatku a snaz sa nacuvat jeho potrebam, plac je jedina forma, akou ti dokaze povedat, ze nieco nie je v poriadku. Vyplakat nechavaju deticky v detskych domovoch, lebo sa im nestihaju vsetkym venovat a vo vyssie uvedenej knizke si potom mozes pozriet, ako vyzera mozog dietata z detskeho domova v porovnani s mozgom dietatka, ktore vyrasta vo vrucnom a podnetnom rodinnom prostredi.
A ak by si chcela odbornu radu alebo pomoc, v Bratislave posobi doktorka, detska psychiatricka, ktora sa uz dlhodobo venuje detickam, ktore maju problemy so spankom. Radsej by som sa na tvojom mieste obratila na nu, ako aplikovat na malinke babatko metody, ktore mozu uskodit. Drzim palce, nech to zvladnes!
nechapem matky, ktore chcu babo, a paq chcu mat od neho hned pokoj. moja malicka haja s nami a nevadi mi to.. po roku sa dokonca predlzili aj nocne intervaly, ked pije mliecko cez noc 2-3x, predtym aj 10x... tiez som prve mesiace spala takmer posediacky a malicka mne na hrudi, potom na klinovom vankusi. moja mala bola par mesiacov na prsniku nonstop... najprv papala a ked zaspavala, dudlikovala, ked som prsnik vytiahla, znova papala a dokola, tak som uz nechala vsetko tak a mala oliv takmer 24hodin v naruci a na prsniku, hehe, ked si na to spomeniem... najdi si na FB katarína glavová, poradi Ti. je dolezite aby si bola spokojna, lebo paq i babo bude 🙂
najradsej vobec nikdy nezacat 🙂
Mne malá zaspávala od narodenia sama, ale syna som uspávala do jedného roka,
Vsetko je zalezitostou vyzretosti mozgu. Metoda o ktorej pises je len zbytocne vytvaranie nasilia a natlaku na dieta. Byt matkou nie je sranda a je treba vela trpezlivosti. Na svoje dieta nikdy nevyvyjam umely natlak a postupne vsetko zle a neprijemne odchadza a drobec je v pohode, pokojny a usmiaty. Vsetko ma svoj cas.
ja neviem, ale niekedy mi pripadá, že sa niektoré mamy po narodení dieťaťa, ho jednoducho nabažili. Dieťa nieje hračka, ktorá sa dá naprogramovať ako sa nám hodí. Prostredný syn mal otočený režim. Dva týždne som s ním prechodila po izbe, len aby zaspal.
Najmladší zaspával len v babyvaku- tiež silný reflux, celé dni húkal a prežila som. Teraz má 2,5 roka, zoberie koníka a ide spať, trvá mu to 2 minúty. Keď mu to nejde, ľahnem si k nemu a až potom zaspí. Je úplne super, keď nejde spať vystresované a budí sa s úsmevom.
Jednoducho dieťa potrebuje určitý rituál, aby vedelo, že čas spánku. A hlavne treba si uvedomiť, že každé dieťa je iné a čo platí na jedno, neplatí na druhé.
a citala si aj o tom ze tato metoda je skodliva??? ako pre mna zamna je to tvoje dieta, ale ja by som nedokazala nechat mojho kubka sameho v postielke nech si zaspi, doteraz... ma skoro 10 mesiacov ani jeden den nezaspal bezomna a vobec mi to neprekaza.. ano mas pravdu je to unavne ale o tom je materstvo, co si cakala prechadzaku ruzovou zahradou a chce to trpezlivost tie 2 hodiny sa zachvilu uprevia na par minut a mozno nema idealne prostredie na zaspanie, treba skusat vsetko mozno a nie hned hadzat vinu na male neviniatko...
ahoj chces aby ti z toho placu dostala este aj pruh???? take male babo by som to neucila. ja som maleho uspavala do styroch mesiacov a vydrzala som a este aj teraz niekedy ked nevie zaspat ,alebo je chory tak ho uspavat. ano je to narocne ale tak co? mam ho nechat plakat?nedokazala by som pocuvat vo vedlajsej miestnosti ako sa chudacik trapi a place. a take male babatko este nemoze mat ani rezim. sice nevravim ze ja som tu metodu neskusala ale ja som z nej akurat pouzila pri malej v roku a pol !!!! to že by mala byt medzi spaniami 4 hodiny hore. a cuduj sa svetu zabrala. mala lahla a spinkala. ale ani ju som nikdy nenechavala plakat.ale od takeho maleho babatka to nemozes vyzadovat,musis len vydrzat a skusat ovela neskor.vela trpezlivosti prajem.
ako sa môžeš toto pýtať, ked tvrdíš, že knihu "Každé dieťa sa vie naučiť spať" si čítala.. tam je to napísané čierne na bielom, že najskôr od pol roka 🙄 Nemôžeš používať metodu, ked ju nemáš naštudovanú a zároven sa musíš stále riadiť rozumom a hlavne srdcom. Plus, to celé nie je len o 3-5-7, ale je tam niekoľko dalších faktorov a podmienok, ktoré musíš dodržiavať.
Moje deti metodu 3-5-7 prežili v pohode... zaspávajú samé, nebudem toto tu obhajovať, lebo je každého osobná vec, čo urobí so spánkom svojich detí a čo deti samé vyžadujú, potrebujú.
pri vsetkej ucte...stazovat sa na placuce nespave dieta ked ma len 7 tyzdnov a chciet na nom praktizovat tuto metodu je predsa len trosku priskoro,nie? take male babo potrebuje maminku a nie take drsne preucanie. ☹ ono sa neodporuca na dieta tuto metodu praktizovat kym nema min 6kg.moj syn nespaval do jeho 8 mesiacov.dovtedy sa budil aj 10x za noc a tu sme.teraz spi pokojne 12-14 hodin v noci.bez akychkolvek spacich metod sam zacal lepsie spavat.na vsetko treba cas.a tiez mal moj maly reflux a v tom pripade musi davat pozor na to kedy babo ukladas a musi vyt vo vyvysenej polohe aby sa mu pocas spanku nevratila strava a nezabehlo mu (prinajlepsom 😖 ).absolutne nic neries aspon do polroka!!!! ono mat dieta neznamena ho nakrmit,prebalit a babo spinkat bude.rodic sa musi vysporiadat s kadejakymi vecami,nespavostou,chorobami,ockovaniami,vyvojom,motorikou,prikrmami....myslim,ze vela prvorodiciek je po narodeni dietata v poriadnom soku,lebo to nie je len milunke malinke a vonave,ale je okolo toho riadne vela starosti.ale su to mile starosti.vsak jed babo place,tak ho pomojkaj,pritisni si ho,usmievaj sa nan,spievaj mu...nieco zaberie a ten pocit ,ze dietatko je v naruci rodica spokojne..to je uzasne.vychovavat dieta je riadna makacka,no kazda jedna sekunda stoji za to 🙂
este je moc malinke..ci uz na rezim,alebo na nieco ine...teraz potrebuje citit len teba a nic viac...ja niesom proti rezimu a ani proti tomu,aby dieta zaspavalo samo...aj nasa ma rezim(a neprezivala to s takym hrozostrasnym placom) dodnes a nemame problem z nicim...ani z jedenim ani zo zaspavanim...(ked je ovsem zdrava,pri chorobe sa na nieco taketo nemysli)..ale nad tym sa este ty vobec nezamyslaj,lebo je ozaj este malunke... a moze sa to zmenit aj samo...to uvidis neskor,ako to bude a ako to budes zvladat aj ty...zelam ti vela trpezlivosti a sil.. 🙂
Na tak malé dieťatko určite táto metóda neplatí. Potrebuje mamku a náruč, potrebuje cítiť, že ste tu pre neho... My sme mali so zaspávaním tiež problémy, od narodenia zaspávala len na rukách... už som bola zúfalá... jedného dňa som ju uložila do postieľky a zaspala sama. Potom prišlo obdobie, že zaspávala len na hracej hrazdičke, potom znova na rukách a teraz zaspáva krásne sama v postieľke. Jedine pri nej musím posedieť, pohladkať, povedať milé slovko, podržať rúčku a spinkáme jedna radosť 😉 Všetko chce čas a aj dieťatko sa musí naučiť spinkať.
Prečo majú ,a podľa niektorých mamičiek musia, deti zaspávať samé?Ja som už dospelá,rozumne zmýšlajúca žena,nebojím sa bubákov a viem,že ráno zasa vykukne slniečko,ale aj tak neznááášam zaspávať sama.Milujem pocit,že je niekto pri mne-manžel,alebo deti.To je ten naj pocit.Tak prečo ho nedopriať aj našim deťom,keď po tom túžia.
praktizovat nieco take na malom drobcovi je podla mna choree,ved potrebuje citit maminu, ja mam 16 mesacnu dceru a ta je kojena a zaspava kazdy vecer na prsniku a nerobim na nej ziadne pokusy,cez den pekne zaspi sama v postielke no vecer ma potrebuje...
7 tyzdnove babatko si len zvyka na tento svet... bez maminho narucia a pozornosti je stratene... absolutne by som neriesila ziadne metody na takom malom dietatku....
potrebuje citit mamu v kazdej chvili.... rezim si zacne tvorit az neskor... je na tebe zavisle a bud stastna, ze je zdrave... tolko moj nazor....
ahoj,moj maly zaspaval od mala so mnou a casom sam od seba mu nevadilo ked som odisla,co ja viem,niekto klopal,zvonil telefon,tak som sla od neho a zaspal,par tyzdnou dozadu zahodil dudel,tak vyzadoval moju pritomnost pri zaspavani,bolo to mile,bo mi hovoril moja mamina,lubim,a teraz si zas zvykol sam,myslim ze mas cas,ono to skor ci neskor pride same,ale rada si s nim lahnem,ved kedy budes mat moznost si oddychnut,ako ked si lahnes k svojmu drobcekovi.urcite nebude s tebou spavat ked bude v puberte,to sa neboj 😀 tak si to uzi kym mozes
ja by som žiadne metódy neskúšala na vlastnom dieťati
páči sa mi tu viacero odpovedí za ktoré by som ihneď hlasovala ale chcela som dať vlastný názor
náš malý mal reflux a k tomu aj koliky, takže sme si vytrpeli, večer zaspával s plačom, ale mali sme rituály ktroré vlastne máme dodnes v rovnakom čase - kúpanie, masáž... po 3. mesiaci prišiel zlom... asi prešli koliky, a malý zaspával do 3minút po položení do postielky
takže
V Y D R Ž A Ť
najskor das otazku a potom zahlasujes na odpoved s najviac poctom hlasov.....tak bud vies,alebo nevies co chces.
nič v zlom, ale chcieť od ani nie dvojmesačného bábenka aby spalo hneď samé, a nechcelo tvoju pozornosť mi príde divné. Ja som to nedokázala praktikovať ani na 18 mesačnej, a nie takomto malom drobátku, ktoré potrebuje cítiť blízkosť maminky.