Kedy sa majú prepichovať ušká?

vralen
30. apr 2013

Kedy sa maju prepychovat ušká? kde zohnat pekne detske nausnice? a z akeho materialu?

liz_lemon
30. apr 2013

@vralen zeby zlate a v zlatnictve?

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brumka
30. apr 2013

Nausnice zlate, zlty biely cerveny kov alebo chirurgicka ocel. A nam prepichli po mesiaci, nema sa na zimu a robila to doktorka s ihlou,velmi sme boli spokojny.

aknaj
30. apr 2013

@vralen
náušničky by mali byť pravdepodobne zlaté
dcére ich prepichovali / nastreľovali normálne u našej detskej doktorky a robila to sestrička, takže náušničky sme mali odtiaľ, nie zo zlatníctva
a čo sa veku týka .... mne doktorka doporučila počkať minimálne do 6 mesiacov, vraj sa dovtedy tvaruje hlavička a tým aj sklon ucha ... ak to urobíš skôr, môže sa to uško inak vytvarovať a náušnička bude nakoniec nakrivo

ja som dcéra dala uši prepichnúť keď už si to uvedomovala a sama ich chcela, mala tuším 2 a pol roka ... zvládla to úplne v pohode, nakoľko si sama povedala, že ich chce a nebola to "moja chyba", že má náušničky ... bola to jej voľba

a čo sa bolesti týka, je úplne jedno kedy to urobíte, vždy to bolí rovnako, len to bábatko ti to nevie povedať 😉

.

gonka
30. apr 2013

ja som chcela dať prepichnúť ušká rovno v pôrodnici, ale malá sa narodila moc malinká, tak sme jej dali nastreliť naúšničky v 15 mesiacoch v zlatníctve - ale už to bolo horšie lebo sa mykala, tak ja som ju mala na kolenách, babka držala pevne hlavičku a dvaja zlatníci nastrelili naúšničky, Tak poučenie - radšej na budúce hneď v pôrodnici, keby to začne aj hnisať, začnú jej to tam ošetrovať a dieťa nemá žiadnu traumu.

miku1
30. apr 2013

@vralen Ja som dávala malej prepichnúť ušká, keď mala asi mesiac. Robila jej to jej detská lekárka. Náušničky boli samozrejme zlaté, a lekárka mi ich kázala dať minimálne 1 deň pred nasadením do liehu.

usacek79
30. apr 2013

ak vobec dam usi dietatu prepichnut, tak az vtedy, ak si to sama vypyta... 🙄

lucinocka
30. apr 2013

vzhladom na to ako si mala obtrhuje a skriabe usi a lesti hlavicku pre kazdom zaspavani som rada ze ich nema, a ani jej neplanujem tak skoro dat..

inguna
30. apr 2013

moja dcérka má náušnice z bieleho zlata. Ja som jej dala ušká prepichnúť, keď mala 5 mesiacov. Dnes už viem, že by som to dala oveľa skôr, tak v prvom mesiaci. Bola už väčšia, aj to uško je väčšie, takže to aj krvácalo, takže je určite lepšie, čím je menšie bábätko. Mne sa to však predtým zdalo také smiešne, že taká malá hlavička a náušnice. Jedno nám aj hnisalo, ale podarilo sa nám to za týždeň vyliečiť. Ušká mi prepichla detská lekárka.

dudusik
30. apr 2013

AHojte,dovolte mi podelit sa o nase skusenosti.Dcerka mala uz rok,ked sme sa rozhodli pre nausnice.Dali sme jej nastrelit malinke z chirurgickej ocele,trosku zakrivila ustocka,inak v pohode,krasne sa to hojilo a po6 tyzdnoch nachystane nausnice s bieleho zlata,vydezinfikovane,dierka krasne zahojena,prehodili sme 🙂 no nemali sme to radsej robit,pretoze po2 tyzdnoch jej obe uska napuchli,mala dajaky edem krvavy okolo dierok.okamzite sme ich vybrali a utekali k dr.povedala,ze reakcia na primes v zlate je cca 2 tyzdne a u nas sa to presne prejavilo.boli kupovane v zlatnictve,cena 80 eur,no kto by to bol povedal ☹ .dierky jej zarastli behom 2 tyzdnov ,na dierkach ostala malinka jazva,dalej sme nausnice neriesili.az po roku,ked mala 2roky a 3 mesiace som to riskla a dala jej znova nastrelit.znova ziadny problem,ani nezaplakala,ostali nam nausnice z chirurgickej ocele,bez problemov a teraz sa Anna vytesuje,ze je pekna 🙂
Takze na zaciatok by som vam odporucala chirurgicku ocel 🙂

lenka369
30. apr 2013

@vralen ja som dcerke dala prepichnut uska ked mala 6 .tyzdnov, u detskej lekarky nausnice sme mali zo zlatnictva zlate-zlte, zvladla to dobre chvilu poplakala a bolo po vsetkom aj som sa cudovala ze ju to neboli ked som jej ich cistila 🙂

xenicka13
30. apr 2013

v porodnici, alebo hned v prvom mesiaci a samozrejme zlate

sisajojo
30. apr 2013

dali sme hned v porodnici ,bolo to super a rychlo sa to zahojilo,lebo malicka si este nechytala uska 🙂

123zuzana
30. apr 2013

@vralen ahoj najlepsie je hned v porodnici na poziadanie ti prepichnu v den odchodu nausnice si prinesies ty ake chces.. najlepsie su zlate klasicke babatkovske kupis ich v zlatnictve cena priblizne od 30e hore..

aristka
30. apr 2013

dala som malej náušničky nastreliť,keď mala asi 2 mes.a dali sme na 4 týždne chirurgickú oceľ a potom vymenili za zlaté

milota164
30. apr 2013

ja som dcere zatial nedala prepichnut, radila som sa aj s mojou homeopatickou , ktora robi aj akupunkturu a ta odporucala davat nausnice az vacsim detom ked je uz usny lalocik trosku vacsi. A co sa tyka materialu tak odporucala len zlato.

sympa1
30. apr 2013

@vralen moja skusenost...obe deti v prvom mesiaci mali prepichnute uška u nasej doktorky, nausnice zlate namocene den predtym v liehu...a starsej jednoducho nezapasovalo..alebo neviem co si mam mysliet...ma uz 8 rokov a cely ten cas jej uši hnisali..prelicovali sme..chvilu bolo dobre potom znova...a tak dokola 8 rokov...a teraz je uz 2 mesiace bez nausnic a uši sa stale spamatavaju a hoja , neviem ci vobec jej este nejake dam...mladsia v pohode

dana_l
1. máj 2013

@sympa1 to ze boli den predtym v liehu neznamena ze sa pocas procesu nemohli znecistit a tym vniest infekciu do vpichu.

@vralen nastrelovali sme ked mali starsie takmer rok a dva roky. takze uz boli velke. nebolelo to - urobili obe uska naraz. zahojilo sa im to pekne bez problemov. po 6 tyzdnoch sme vymienali za "detske vysiace" zlate nausnicky.

nasa druha mala tiez problem s nausnicami, nastrelene boli ok ale ked som vymenila za "visiace" tak ich mohla mat len z opacnej strany lebo som jej ich nemohla prevliect z tej spravnej. potom sme dali na srobik - boli krasne ale nie velmi dobre umiestneny kolik a tak sa jej to stale zapalovalo a krvacalo. musela som jej to vybera a nechat zahojit a potom znova dat a znova sa jej to zapalilo. teraz ma ine na srobik - tiez zlate - a tie su v pohode. akurat ze jednu nausnicu stratila 🙄
najmladsia este nema ziadne nausnice. a kedy dame este neviem. mozno v lete.

ale v zasade nie je ziaden stanoveny termin kedy by sa to malo robit. zalezi od teba kedy jej ich das prepichnut - nastrelit.

gyarmati
1. máj 2013

Ja som dala dcérkam prepichnúť ušká ešte keď sme boli v nemocnici.Zlaté náušnice treba dať.

bastilly
1. máj 2013

jasne , ze je najlepsie cim skor,ved babatenko este skoro vsetko prespi, bola som zdesena ked sa mi narodila dcerka, ze sa to uz v porodnici nerobi, a aj malokt. chirurg je ochotny koli tomu , ze to uz poistovne nepreplacaju, takze sme sa k tomu dostali ked mala uz mesiac a pol ... prepichli nam to na chirurgii asi 3 dni sme osetrovali uska lieom a pretacali nausnice, bolo to bez problemu, poznam vela kamosiek , kt. sa bali neviem coho a cakali do roka do dvoch a deti sa uz boja , uz to nechcu:D podla mna zbytocne stresy, niekedy sa to robilo este v porodnici a sme tu 🙂
😎

salomuska
1. máj 2013

ani jedna z mojich dcer nema prepichnute usi. je to ich telo a ja to respektujem. ked neskor budu chciet, nebudem im branit, potom tu trochu bolesti vydrzia.

lucymk
7. máj 2013

Ja som dala mojej malej hned v pôrodnici,aby som sa neskôr nato nemusela pozerat.teraz cakam druhu bambulku ,tak tiez dam v pôrodnici a samozrejme zlate

zitaje
7. máj 2013

Ja som svojim detom uska prepichovat nedala, mne sa to nepaci. Ani sama dodnes nemam prepichnute usi a som za to vdacna svojim rodicom.
Starsia cdera si bola dat prepichnut usi ked mala tusim 6 rokov, mladsia nema stale. Ja si myslim, ze nausnice nie su ziadna nutnost, ked bude chciet, nech si da v neskorsom veku, ale preco by som mala davat prepichiovat uska babatku? Je to uplne zbytocny zasah do tela, navyse do tela niekoho ineho (dieta o tom same nerozhoduje, ci chce alebo nie).

damrichova
7. máj 2013

my sme prepichovali hned po prichode z porodnice

petula8
11. júl 2013

staršej dcére prepichovali uši ako 6týždňovej, mladšej prepichovali uši hneď na prvej poradni, obe majú zlaté náušnice. Detské náušnice kúpiš v zlatníctve. 😉

m_ij_ka
14. júl 2013

väčšinou sa uška prepichujú na prvej poradni , náušnice kúpiš hociakom zlatníctve, zlaté náušnice 🙂

bimba01
14. júl 2013

ahojte, nam (mne a mojim 2 sestram) mamina nedala prepichovat usi. rozhodli sme sa az same, ked sme mali okolo 10 rokov a teda vobec nelutujem, ze mi neprepichla usi uz v nemocnici ako novorodeniatku. to iste sa chystam spravit aj ja. prepichnut, az ked sa dieta same rozhodne, ze to chce mat. nevidim nutnost a ani krasu v tom, ked ma babatko prepichnute uska a v nich nausnicky.

marylis
14. júl 2013

Ja by som nechala na dietati nech sa same rozhodne, ci chce mat prepichnute usi abo ee.

lusia222
14. júl 2013

ahoj,ja som davala dcerke prepichovat uska ked sme isli z porodnice.nausnicky jej kupila jej krstna v zlatnictve,klasicke zlato.

danim
14. júl 2013

@marylis @bimba01
k tvojmu prispevku len zareagujem, ze som mala taku spoluziacku.. na ZS, a mala take depky, ze az.. ze vsetky sme mali nausnicky a paradili sa.. a ona nie ☹ az si tajne take male retiazky na uska nitkami vesala.. vazne.. potom uz bol aj strach a vsetko okolo toho... 😒

ja som prvej dala v 5 tyz zivota, druhej v 4 tyz zivota.... u dr. potom nausnicky z bieleho zlata, mali to bezproblemove, lebo take male dieta si to ani nevie chytit este.. no velka spokojnost.