Neviem či mam co ponúknuť môjmu dieťaťu. Ma 5 rokov, je to krasny a šikovný chlapcek, vie poďakovať, poprosiť, pozdraviť, všade kde prideme tak ho chvália aky je pekny chlapcek. Lenze ja neviem či mu mozem ponúknuť aj nieco viac. Momentalne mam dosť veľké úzkosti z budúcnosti. Obavám sa či bude pri mne šťastný, pretože tvrdí že nie je a momentalne chce viac otca ako mna. S ocom sme sa rozisli a teraz s nami nežije. Syn vravi že chce byvat s nim a nie so mnou. A ja nad tým realne uvažujem. V poslednej dobe na neho casto nemam trpezlivosť, nechce sa mi venovať mu a viac sa od neho distancujem. Utekám keď mozem. Mam strach co z neho vychovám. V rodine z mojej strany mame takmer všetky deti problémové a nešťastne. Bojim sa, že pri mne tak dopadne aj moj syn. Obávam sa puberty, obavám sa striedavej starostlivosti. obavám sa či to s nim zvladnem sama, či mu budem vedieť byt oporou stale, či budem mat nanho stale energiu. Či ho budem zvládať zabezpečiť. Mam pocit že som ako v klietke a rozmyslam nad tým že s ocom mu bude lepšie. Jeho otec stale vravi ako mu chyba, ako ľutuje že nie je s nim, ako plače keď pozerá jeho fotky. Ja som taketo pocity nikdy nemala keď som od neho bola na pár dni prec. Samozrejme ľúbim ho ale pride mi to všetko take “automatické” pretože je to moje dieta. Nejak necitim tu takú materinskú lasku. Neviem prečo je to tak. A nie, nie je to únava, casu na seba mam praveze celkom dosť.
Vôbec si nedokážem predstaviť tvoje pocity, ale ak to tak cíti v prvom rade synček, asi by som pristúpila na to, aby siel k Ocinovi..so synom sa budeš stretávať možno si budete vzácnejší. Držím vám palce, aby ste k sebe našli cestu a vyriešili to čo najpríjemnejšie
Mate to proste opačne ako je zauzivane, to nevadi, otec od deti bežne odchadza a ked ma záujem je otec aj nadalej, aj ty budes jeho mama nadalej… poznam taky prípad, je pravda, ze sa na nu niektorí ludia pozerajú cez prsty, nevadi, ich problem. Oni su vsetci tak spokojnejší.
Ja viem pochopiť Tvoje pocity, mala som podobne krátkodobé stavy z rôznych dôvodov. Nebudeš najhoršou osobou na planéte ak pôjde synček k ockovi. Možno potom keď budete spolu bude váš čas kvalitnejší. Držím prsty
Ako kolízna opatrovníčka maloletých detí ti môžem poradiť, aby si hľadela na záujem svojho syna.. Ak sama cítiš, že u otca bude chlapček šťastnejší a ak ti sám povedal, že nie je šťastný keď býva s tebou, stálo by za to skúsiť, ako sa mu bude žiť s otcom, no aj vtedy pri synovi stoj ako jeho matka, aby vedel, že si blízko a že ťa má.
Raz je slnecno, raz leje, pocasie je nestale, tak isto aj pocity, ktore prezivame.. Ak by nastala krizova situacia, bojovala by si hoci aj s "medvedom", ak by si mala ochranit svoje dieta?
@weggie samozrejme to Ano, ako píšem ľúbim ho. Len napríklad nemam pocity ako ex že mi chyba až plačem. Ja mam obcas chut plakat že chcem byt sama
Maly by nás ideálne chcel mat obidvoch ako kompletnú rodinu lenze to ja už nechcem a mam na to svoje dôvody aj keď ma to trápi voči synovi, nedokážem sa preniesť cez urcite veci ktoré urobil ex. A keď sme sa ho pýtali, že s kym by chcel radšej byvat tak povedal že s ocinom lenze myslim že v tom hra úlohu aj to že ocino je ten ktorý je ten benevolentnejsi, ten ktorý vždy kúpi na čo si maly ukaze prstom atd.
Ako casto teraz byva syn s otcom? Nemusis hned robiť radikalne a definitivne rozhodnutia ale mozno si nacas dopriat viac casu pre seba?
Nechápem prečo teda nemôže byť pár dni s otcom. Ty si zatiaľ oddýchneš a potom sa mu môžeš venovať, nie? Mať dieťa raz za 2 týždne je strašne málo.
Mozno si len velmi unavena a zo vsetkeho vyhorena... Nerob radikalne rozhodnuzia, dohodnite sa, ze by ocko zatial strazil maleho na tyzden, dva, ako prazdniny, s tym ze potom sa vrati k tebe... Nebon pk dvoch tyzdnoch ked sa bude otec naplno starta, uz nebude taky benevolentny, ani nebude plakat... Tiez bude mat pocity, ze je vyhoreny... Je ine mat dieta par hodin a byt s nim sam uplne v kuse... A synovi tiez dojde, ze ocko nebude v kuse len dobry na neho... Ty si oddychnes a neboj aj pocity, ze ti velmi chyba pridu... Je to normalne... A potom si myslim sa obaja ty aj ex nastavite tak nejako normalne.. Striedavo, aby to bolo vyvazene... A dieta tirz nebude mat ruzove okuliare, ze len ty zakazujes a ocko všetko dovoli
Ja mam pocit z toho co si napisala, ze by ti vyhovovalo Keby maly zil s otcom . Zbavit sa zodpovednosti s ospravedlnenim - sama pre seba ( Lebo druhych do toho nic ) ze maly to tak chce . Lenze Maly mà len 5rokov. A nevie co je prenho najlepsie. Mne sa nezda ze je prenho najlepsie zit s otcom co mu “ kupi vsetko na co maly ukaze prstom. “ to z neho moze robit popularneho no nie lepsieho rodica. Skor osoba ktora sa zamysla ci z neho vychova dobreho cloveka. Lenze ty chces byt “ sama.” Cize ta chut ho dat otcovi je egoisticka. To ze otec sa vie rozplakat ked mu maly chyba a ty nie ..z neho lepsieho rodica nerobi. Dieta potrebuje rodica ktory vie nastavit aj nepopularne hranice. Lebo tie potrebuje pre zdravy vyvoj viac ako veci na ktore vie ukazat prstom “ chcem”.
a otec býva v amerike? však nech ho denne otec vodí do škôlky/zo škôlky a ty choď denne do fitka 😀 každú sobotu nech tam spí, alebo každý piatok. (vtedy dokonca budeš strašne "in" lebo s ex máte super vzťahy a "dávaš mu dieťa na víkend") kks... malý s ním chce byť, otec chce byť so synom, ty nie si na syna nalepená ako polovica koňa na svoje dieťa, ježiši však toto nie je na depku ale na prípitok 😎 ja by som to tak otočila v môj prospech, že ešte aj svokra by mi balila jedlo na nedelu so sebou, keď by som si išla pre dieťa 😀
@zuzanka.zuzu ty si Asi nepochopila ze ona nie ze nie je nalepena na svoje dieta ako polovica kona , ale zvazuje nechat ho žit u exa na trvalo. A ona by bola ten co si ho obcas vezme k sebe na vikend. To co si ty opisala ako by si to “ otocila “ to uz ona mà a zda sa ze to nestaci. . Chce sa vzdat svojho syna aby z neho benevolentny otec urobil lepsieho cloveka .. Lebo chce byt sama . Mozno je ozaj len chladna zena a ten citlivy makky otec co mu vsetko dovoli je pre dieta lepsia alternativa ked unho sa dieta citi milovane.
Rodicia ste obaja, ked obaja citite, ze syn by u neho bol stastnejsi a ty si schopna ustupit v zaujme dietata, tak preco nie. Krkavciu matku a podobne reci uplne vynechaj, to kazdy otec, co odchadza od rodiny by bol potom co? Rovnako mozes mavat syna cez vikendy, prazdniny, vozit ho napr. na 1/2 kruzkov, kde chodi pocas tyzdna a veci tomu podobne, stale budes sucastou jeho zivota...