Ach... Som zo seba sklamana, ale uz mi pretiekli nervy. Syn ma iba 2,5. Venujem sa mu naplno, ale vie sa aj pekne pohrat. S cim si neviem dat rady je to, ze stipe, bije nas. Millionkrat som vysvetlovala, ze sa to nerobi, boli to, uz som bola aj smutna, a vcera ma tak stuhol do oka, ze som musela ist na pohotovost, dostala som atb kvapky. Dne ma zas buchol po hlave, ja som ho upozornila, ze este raz, a dostanes na ruku. Po 10 minut, kym sme citali ma buchol po hlave. Dala som mu na ruku. Plakal. Mne tiez bolo trosku zle z toho, ale uz nevidim inu moznost. Manzel ma poskrabanu tvar velakrat, on to iste, vysvetluje a vysvetluje. Nic.
Ja uz neviem....
Inak je zlaty, mily, priatelsky chlapcek, ale toto ho nevieme odnaucit...... :( som zufala uz....
Tak syn dostal spätnú väzbu. Nemusí Ti byt zle zo seba. Aj takouto formou si zadala dieťaťu hranice
Zas nerobme z dieťaťa malého Boha. Nie je normálne aby si držala sko hluchý dvere
Kazdy mame nejaku vychovu,respektujem,ale ja ked toto citam neviem ci sa smiat alebo plakat."Venujem sa mu naplno,stipe nas,bije,udrel ma po hlave ,muz je doskrabany po tvari a mam vycitky ze som mu dala po ruke".Nerozumiem nechapem,neviem ci som tu ja divna alebo je toto uplne postavene na hlavu.
Asi to niekde videl ale ja by som dvojročné dieťa naschvál po ručičiek nebuchla 😕
2.5 rocnemu dietatu vysvetlovat,ze nesmie skriabat ocka Po tvari je pekne,Ale treba chytit ruku (kym to spravi a Len sa zazenie), stisnut a povedat razne nie.. odlozit knizku a odijst, jedine vysvetlenie - prehnal Si to, chcel Si ma udriet,Tak sa Budes hrat/jest/zaspavat Sam. Aj keby potom hodi pol hodinovu hystericku nastvatu sirenu... Nech reve.. je to Len hnev...rychlo pochopi,ze tadialto nie.. Uz teraz Ste Mu to tolerovali pridlho...
Napriklad mna 2 a stvrtrocna niekolko dni podchvilou hrýzla a rehotala sa na tom. Prisambohu, nepomohlo uz nic ine, ako kusnut naspat, priznavam sa verejne, ale je to tak. No hadam sa nenecham od dietata otlkat. Ako, ja chapem , ze je to dieta, je hravý, nechape mozno , aku bolest sposobuje, ale my rodicia mu to musime ukazat/vysvetlit. A veru ked nepomahaju slova, tak chytit, stisnut ruku...
a keby ti "pchal" oslintane ruky do elektrickej zasuvky tiez by si vysvetlovala... vsetko ma svoje hranice... nestresuj nezufaj nasad poriadne hranice dietatu cio smie a co uz je cez, inak vam prerastie cez hlavu
Môj mal takúto fázu keď mal asi rok a pol..no stop štípal a hryzol naschval 🤷♀️ aj som vysvetľovala, aj som kričala, aj som sa tvárila že plačem od bolesti, dala som mu po rukách alebo som mu to vrátila naspäť 🤷♀️ neviem čo z toho pomohlo, možno to bol len čas, alebtedaz má čerstvo 2 roky a už mu ani nenapadne takéto niečo urobiť. Minule po dlhej dobe má uštipol alebo uskrabol,tak som mu vysvetlila že má to boli a podobne, tak potom mi to aj pekne pofukal a pohladkal (to iste mu robím ja keď ho niečo boli)
Prestaň toľko vysvetľovať. Jednoducho chytím ruky, nesmieš biť, hrýzť a hotovo.
Odložiť knihu alebo čokoľvek, co budeš vtedy s nim robiť, a môže revat.
Skratka sú veci, ktoré nesmie a nemusí k tomu byt neviem aké vysvetľovanie.
Už všetky mamičky berú svoje deti ako keby boli z porcelánu,však ak ma udrie a opakuje to nasleduje trest, buď to vráť a ano aj udrieť alebo ignorácia, nahnevať sa akože, ako už bolo písané ale stať si za tým čo poviem.Inak je milý priateľský ale tebe skoro vypiche oko a muz mal už veľa krát poškriabaný tvár ,áno takto sa chovajú milé deti
Ja by som neriešila to že ty si vybuchla a dala mu po ruke. Ale skôr by som riešila to že ako je možné aby vás 2,5 ročne dieťa takto napádalo. Skúste sa poradiť s detským psychológom keď si vy neviete rady. a keď bude mať 10 a viac síl a bude vás ďalej biť??
Určite si to nevyčítajú ,fakt často pomôže keď mu to vrátiš a naučí sa že sa to nemá lebo ak povolíte bude to horšie a vekom by si s tým nič už neurobila
Nam pomohlo to ignorovat. Uz sme vedeli kedy to ocakavat a davat si pozor a ked “zautocil”(u nas to boli facky) tak len chytit ruku a ignorovat to. Fakt to preslo
Už bolo nacase
Nastavit mu ruku ze ak chce niekoho stipat, nech stipe sam seba a klidne mu tu ruku naviest na jeho ruku.. aby pocitil na sebe co robi..
Dakujem! On to nerobi kazdy den, a aj ked to robi, tak sa pri tom smeje, a mam taky pocit zneho, ze on to povazuje za hru. Aj som mu chytila ruku, povedala, ze to boli a nesmie, tak mi povie, ze to nie je vtipne.... Ach, snad to pochopi uz konecne, ze nesmie.
A ano, inak je mily chlapcek, ale mava niekedy taketo pre neho "hry".....
... fakt často pomôže keď mu to vrátiš a naučí sa že sa to nemá...
To dáva logiku.
konecne dostal poriadnu spatnu vazbu. Nemas sa preco citit zle, ani nic podobne.
Zbytocne mu budes milion krat omielat, ze teba to boli, ked si to sam nezazije na vlastnej kozi, co to vlastne ta bolest znamena. Lebo jeho to neboli. On len vidi reakciu, ze zjajknes, alebo nadskocis, alebo cokolvek. On to berie, ze je to hra. On ta capne, ty spravis akoze nejaku figuru, jupi, srasna sranda a zabava. Tak to on vidi. Musi pochopit, ze to boli, a to pochopi len ked to zazije sam na sebe.
Ked stipe, treba ho s komentarom a vysvetklenim, ze to boli, ustipnut naspat. Samozrejme nie z celej sily, ale vyrazne slabsie a jemnejsie, ale tak aby to ho dzdibku bolelo. A s osatnym to iste. Jasne, ze mu teraz nemas vypichnut oko. Len kedy si nazornymi ukazkami pri vysvetlovani zacala skor, nemuselo to zajst az takto daleko.
Jasne, ze bude plakat jak tur. Kto by neplakal, ze jo? Ale treba to urobit, treba ho nechat si poplakat, a treba mu pri tom povedat a vysvetlovat, aha vidis, ked to urobis ty mne, alebo inemu, boli nas to. Ked to urobim ja tebe, alebo niekto iny by ti tak urobil, boli ta to. Nieje to pekne druhym robit zle. To sa nepatri, nerobi. atd...
Veľmi dobre vie že to nie hra. Prestaň lebo s taktymto zmýšľaním a postojom vychovas malého tyrana
Tak si mu dáka po ruke. Katastrofa. Ja už by som razne zakročika dávno, a v kľude by som mu dala na zadok ak sa to deje "naschval". Jedna vec je uraz pri hre, iná ak naschvál niekto udrie atď. A v oboch prípadoch by bol u nás okamžite "cirkus" mierny, ze treba dávať pozor a neublížovat.
A toto ma ďaleko od hry, ak sa chce hrať na bitie tak nech rata s tym ze aj jemu sa ujde. Toto odporúčam zatrhnyr razne a netvarit sa ze sa nič nedeje, lebo za chvíľu škôlka a iba sem tam pichne buchne nejaké dieťa, lebo hra...
Ach, diky zeny. Podla tych najnovsich odporucani, ze treba detom IBA vysvetlovat je niekedy na prd. Riadila som sa tym... Doteraz.
Niektoré veci sú proste nie, nedajú sa tolerovať a keď nestačí pekne vysvetliť tak jedna po ruke ešte nikoho nezabila. Treba nastaviť rázne hranice, spraví to neskor v škôlke a bude problém....
No hra to prestane byt,pokial nejakemu dietatu nevypichne oko.
To už mal dostať hneď pri prvých pokusoch a nenechať to dôjsť do takého štádia;)
Asi tak! Zacnem nanho inak. Stacilo z vysvetlovani dookola.......
@ariannazara
@elmivelmi
@fiafia
@simca06022011
@mrva
@pribinak
@elanor
@ckocka este sa nam nestalo, ze by mi to robil alebo muzovi vonku alebo pred navstevou, ALE KEBY NAHODOU..... Tak ako reagovat? Takisto?
Veľmi silno chytiť ruky a dôrazne povedať NIE, toto nesmieš. Mna to boli a nie je to pekne
Pozerať do oci a mat silný hlas. Žiadne tutu-mutu. On musí vedieť že toto je neprijateľné a nemôže si toto dovoliť
A áno aj pred návštevou a vonku na ulici či v obchode. A aj za cenu placu a scény
Uz v prvych naznakoch trebalo ist na to razne. Odstrcit. Urazit sa na oko. Byt pohorsenym. Vysvetlit,ze boli. Nam vela x pomohlo urobit mu to iste.. Ani jedno z deti ma nebije. Niekedy medzi sebou to maju huste ale tiez sa snazim promtne reagovat.. Od seba. Vzbudit sucit s druhym. Len spomeniem,ze urobim to iste... a uz je pokoj. :D A snazime sa rozpravat! A dohodnut.. a ak to nejde,pomoze rodic... A dookola toto opakujeme..