18 mesačný syn má krátke nohy

terka1607
23. sep 2017

Ahojte, mám takú pre niekoho možno blbú otázku, ale syn má 18 mesiacov, výškovo je taký stred, ale zdá sa mi, že má krátke nohy, trička nosíme treba veľkosť 86 niektoré 92, ale tepláky, rifle nosí 80, 86 je mu je veľká, ale o dosť. Tak som sa chcela spýtať či nemá nejaká mamička skúsenosť, či nemôže mať nejakú poruchu rastu. Samozrejme, keď pôjdeme k dr opýtam sa na to. Ďakujem za odpovede 🙂

eeffka
23. sep 2017

@terka1607 zacala by som tym ze by som sa kriticky pozrela na seba muza a aj najblizsiu rodinu. Existuje taky nestastny typ postavy. Ak v rodine nenajdete tak by som to konzultovala s lekarkou.

terka1607
autor
23. sep 2017

@eeffka Práveže ja mám dlhé nohy, manžel má cez 190 cm, takže nohy má tiež dlhé, u nikoho v rodine som si nevšimla nejaký výrazný nepomer, jedine sestra má kratšie nohy, ale ona je maličká má 158 cm, tak asi preto, ale ďakujem za odpoveď. Keď budeme mať cestu k doktorovi opýtam sa na to. Teraz, keď je veľa detí chorých tam chodiť nechcem, lebo hneď tam niečo chytneme 😒

ollski
23. sep 2017

@terka1607 ak to niebije do oci, len koli obleceniu sa to zda, tak aj nas nosil nohavice o cislo mensie kym mal plienku na rituli...su typy co maju dhsi trup/driek a kratsie nohy... ked sa zbavil plienky, je akurat 😉

felycity
23. sep 2017

Vidis tuto disproporciu len v nohach? Na rukach ( nie trup) nie resp. Inu disproporciu? Mozno je tak stavany. Pokial rastie v norme tak asi je taky typ postavy... pokial rastie pomalsie za konzultaciu s dr. Nic nedas a opytaj sa aj ked toto skor endokrinolog a genetik riesi.

paladia
23. sep 2017

Od narodenia ma nohavice o cislo mensie. A vsetko je ok. Nema ziadny problem.

dai
23. sep 2017

@terka1607 mne sa tiez toto zdalo u syna🙂 u dcery som bola zvyknuta ze vrch jej staci o cislo- dve mensie ako spodok - ma dlhe nohy - aj teraz musim pancusky, nohavice etc. Kupovat aspon o cislo vacsie aby jej neboli kratke a vrch oproti vyske mensi...
U syna to bolo asi do 3och rokov podobne ako ty pises - vzdy vrch vacsi a spodok mensi ako na danu vysku... teraz ma 6 a je to uz uplne vyrovnane

ukulela
23. sep 2017

nerob paniku. moj ma uz 3, a veci nosi v rozpati 86-92 (este dodiera tricka a teplaky) az po 104. slipy som mu musela uz pred pol rokom nakupit 3-4, lebo mu trcal zadok, zeraz ma niektore az 4-5 ... ked bol maly, nezapol kabatiky robnakej velkosti ako nohavice/teplaky. nie cez brucho, ale hrudnik mal ako svarcneger siroky ... a na 18 mesiacov je 80 pri tplakoch uplne v poho. kazdy vyrobca navyse cisluje inac..... takze sa netrap a hotovo.

surriana
23. sep 2017

Nepanikar....ja mám tiež krátke nohy a dlhý chrbát,a to som uz dospelá a necitim sa kvôli tomu nejak hendikepovana....🙂,každý sme inak stavaný 🙂🙂:,)

terka1607
autor
23. sep 2017

Ja osobne som si to nejako nevsimla, ani som si to neuvedomovala, az zacali ludia v okoli hovorit, ze ma kratucke nohy a az vtedy som si to vsimla a uvedomila si to aj s tou velkostou. Nie som s tych, co pre kazdu blbost letia k doktorovi a panikaria, len som chcela vediet nejake skusenosti, ale teda ste ma uklidnili, ze je to ok 🙂

rybarybata
24. sep 2017

Moja tiež taká bola menšia, a nakoniec jej teraz pomaly v 3rokoch bola diagnostikovaná celiakia...čo môžeme aj tomu pripisovať