Úmorné kojenie

bubinko83
18. aug 2013

Kojim babatko ktore ma 3 mesiace ,čo je naš problem je to že sy pyta velmi často papat aj každu pol hodinu a v noci každu hodinu.Sice spi ale stale mrnči a ked mu dam cumel tak ho vypluje a plače pokial nedam prsnik 😒 Nie vždy papa iba potrebuje prsnik.Už ma to prestava bavit a možno sa niekomu budem zdat najhoršia mama na svete ale je to velmi unavne a rozmyšlam či to ma vobec zmysel,lebo sa to odrzkadluje na mojom zdravi.Poradte čo stym? ☹

marylis
18. aug 2013

@bubinko83 no tak to chapem, ze sa to odzrkadluje na zdravi...Treba si asi zvazit, ci ti kojenie stoji za to, ze dieta nebude mat zdravu matku. Ked uz to ide na ukor tvojho zdravia, treba s tym nieco robit...Kto sa o maleho postara, ked ochories? Verim, ze niekto poradi urcite, ze mas vydrzat, ale ja si to nemyslim. V prvom rade musi byt v poriadku matka. Keby dali mne ako malej na vyber, ci chcem, aby bola mamina chora a ja mala jej mliecko, tak poviem, ze v provom rade ju chcem mat zdravu pri sebe. To je pre dieta ta najvacsia istota.

asocial
18. aug 2013

Neboj...mozem ti povedat, ze u nas sa to zacalo zlepsovat na zaciatku 4.mesiaca ...vtedy sa interval predlzil na hodinu cca.potom v 6.mesiaci na tri..zato v noci skorp.kazdu hodinu...po zavwdeni prikrmov sa to zlepsilo dost...ak ta potesi..maly bude mat 10 mesiacov..kojeny je len v noci a rano trosku...inak prsnik odmieta...

asocial
18. aug 2013

Jaaaj..ale ty mas 2 deti..tu by som.to kojenie zvazila...pri jednom som si taky luxus mohla dovolit

kalifa28
18. aug 2013

na skušku daj um a uvidíš, či ju lepšie zasýti 🙂 alebo si skus odsat a nech vypije všetko naraz z flašky...

horseshoe
18. aug 2013

Treba vydrzat. Ja som mala to iste. Babatko si potrebuje naplnat svoje potreby - ked sa presvedci a uisti- dlhodobo ze jeho potreby budu naplnane tak vydrzi aj dlhsie bez cicika a nebude plakat. Rovnako aj noci sa zlepsia. Nos ho cez den co najviac v satke alebo nosici- potrebuje tvoju blizkost a aj tymto sa ukludni. Drzim palce 😉

bubinko83
autor
18. aug 2013

@horseshoe ved sa už presviedča od narodenia,čo mi neveri 😀? Ved zachvilu ma zabije takymto uistovanim sa a zmiznem jak smrad 😉

bubinko83
autor
18. aug 2013

@kalifa28 z flaše moc nechce a ked aj vypije aj tak si potom pyta prsnik.

misza1
18. aug 2013

zkus ho nosit v ergonosici nebo satku, my jsme meli to same a ted mi pospi i 3hodky v manduce a na noc si ho davam k sobe do postele at si cucne kdykoli se mu zachce a ja spim. jsou deti ktere jsou samostatne od narozeni a jine si potrebujou doplnovat pocit jistoty...

lublana1
18. aug 2013

...moja mala je taka ista, od narodenia v noci kazdu pol hodinu hore a vkuse na prsniku... teraz ma osem mesiacov a stale to iste... cez den sa nam predlzili intervaly na dve hodiny, ale v noci je este stale kazdu hodinu hore, nie preto, ze je hladna, ale chce si "pocuckat". aj ked jej dam cumlik, tak ho vypluvne a place, kym jej nedam prsnik... ja tiez dufam, ze to uz coskoro prejde, tiez mam dve deti... ani po zavedeni prikrmov sa to nezlepsilo... ja musim uz fakt len vydrzat 😖

bubinko83
autor
18. aug 2013

@misza1 v nosiči nechce byt.

bubinko83
autor
18. aug 2013

@lublana1 ježiš nestraš 😀

lublana1
18. aug 2013

@bubinko83 😀 ja ta nechcem strasit, ale u nas to tak je... tiez si kazdy mesiac vravim, ze sa to zlepsi, ale uz cakam osem mesiacov 🙂 snad do roka to bude lepsie 🙂

stanislavao
18. aug 2013

@bubinko83 kojenie je dolezite, ale urcite nie takto, ze vas to totalne vycerpava. dieta nieje hladne, len potrebuje sa upokojit a musi si od toho odvyknut = ukludnovat sa len prsnikom. skuste mu dat odsate mlieko. je urcite moc unavne dojcit kazdu hodinku, ci dokonca pol hodinku. skuste prsnit nedat. mozno si len trosku poplace a prestane. vyskusajte. samozrejme, ze ak by babo dlho plakalo, tak to ho nenechajte. alebo mu dajte vecer UM, mozno ho viac zasyti.

fuska
18. aug 2013

Ja by som namiesto prsnika na ukludnenie skusila dudel a mojkat v naruci. Ked je babo hladne, dat, ale na ukludnenie nie, hlavne ked ta to vycerpava.

horseshoe
18. aug 2013

@bubinko83 kazdym podanim cumlika, flasky ci nechanim vyplakat sa ta doba kedy sa babatko uisti ze jeho potreby budu naplnene predlzuje.
Pre bababtka je typicke ze sa chcu casto dojcit a v noci sa casto budia- toto je prirodzene, zdrave a dane evoluciou. Vacsina deticiek sa takto sprava. Pokial chces dojcit dalej je potrebne toto obdobie vydrzat a ulahcovat si ho ako sa len da- spolocne spanie, nosenie.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres...

dijefcatko
18. aug 2013

riešením by mohlo byť zvýšenie tvorby mlieka, v tejto súvislosti kontaktuj laktačnú poradkyňu, toto je klasický prípad, aký riešia dennodenne. odsávanie a podanie z fľašky, či zavedenie UM nič nevyrieši, dieťatku ide očividne o kontakt s matkou, čo je normálne, ale uznávam, že vyčerpávajúce. odúčanie od prsníka a podobné rady, ti akurát pomôžu skončiť s kojením úplne. ak ti je už ale kojenie tak protivné, že to nechceš, máš na to ako matka právo, môžeš to ukončiť. ale skôr by som ešte skúsila riešenia, ktoré ti ponúkne laktačná. ich úlohou je síce zachraňovať dojčenie, ale tiež sú to len ženy a dokážu rešpektovať aj iné rozhodnutie matky 😉

bubinko83
autor
18. aug 2013

@dijefcatko praveže ja bojujem ako sa da lebo kojit chcem ale myslim aj na seba samozrejme prečo by som nemala 😉 a aj ked milujem svoje dieta cenim si aj svoje zdravie.Mliečka mam dost ved ked papa každu pol hodku 🙂

yasminka137
18. aug 2013

@bubinko83 ahoj,ja som mala to isté s obidvoma synatormi...ale aj ked som mala mliecka dosť,bolo slabé a tak ich nezasytilo...preto boli už o polhodku či hodku hladní...takže po mesiaci,čo som už mala rozzuzlane bradavky a trápili sme sa vlastne obaja,som pekné krásne dala bebu...a spalo sa skoro celú noc...konečne...!!! Obaja chlapci sú mohutni a zdravi,k dr chodíme len na očkovania...takže žiadne take,že nekojene deti sú najsilnejšie alebo čo.to je blbost...teraz čakám tretieho synčeka,tak uvidíme ako to bude,ale ked sa go bude opakovať...jednoznačne pre obojstrannu spokojnosť bez problémov prejdem na bebu,ak bude treba,už som aj jedno balenie kúpila,keby náhodou...🙂

alena0305
18. aug 2013

@bubinko83 V noci ho skús nechať spať pri sebe - áno "nemalo by sa to". Mne syn spával sám v postieľke a od roka prespal celú noc a to bol kojený do 16m. a teraz malá spí s nami - ináč by bola hore aj každú polhodinu a to má 15mesiacov. Keď spí pri mne - budí sa cca 3-5 krát - tiež už je toho na mňa veľa ale ona veľmi málo papá - tak ju nechcem odstaviť. A cez deň - odgrgne si dobre po napapaní?? Mne robievali - keď boli maličkí - rýchlo mi tieklo mlieko a preto sa pili hltavo a niekedy si odgrgli aj 20-30min. po kojení - vzduch vyšiel a brucho prázdne.

fuska
18. aug 2013

@bubinko83 Podla toho co pises, moze mat aj problem s bolestou brucha. Urcite je to individualne, ale vseobecne plati, ze babo by malo papat po cca 1,5 hodine najskor. Aby uz bolo predchadzajuce mlieko stravene. Nie je dobre, aby dieta nonstop papalo. Ci mlieko, ci chrumky, ci ine...

domak2
18. aug 2013

@bubinko83 ja som si kvoli tomuto hodila malu k sebe do postele a moze sa budit kolko chce, dam jej prso a spime dalej a ja rano nie som unavena 🙂

sharlotta
18. aug 2013

Najvacsim problemom v tomto vsetkom su nebezpecne myty, ktore sa tu udomacnili za ery kultu umeleho mlieka, ktora tu panuje posledne generacie. Za vzo je nam davane dieta na umelom mlieku a to pokladame za "normalne" spravanie, aj ked normalny spravanim danym od prirody je v skutocnosti spravanie sa dojceneho dietata. My sa nase deti nasilu snazime prerobit, lebo cele okolie, ktore ma za vzor spravanie sa dietata na umelom mlieku nas presviedca, te toto je normalne. Tak to v skutocnosti ale nema fungovat. Prve tri mesiace si este len dietatko zvyka na svet a tvorba mlieka sa rozbieha a ustaluje. Materske mlieko travi do pol hodiny, preto sa ho deticky castejsie dozaduju, okrem toho umele mlieko je robene z kravskeho mlieka a to je urcene pre teliatko niekolkonasobne vacsie, ako ludske babo. Preto obsahuje niekolkonasobne viac prirodnych sedativ a je aj ovela tazsie stravitelne. Preto deti po umelom mlieku lepsie spia. Aj materske mlieko obsahuje prirodne sedativa, ale v takom pomere akurat pre "ludske mlada". Preto sa deti na prsniku upokoja a zaspia.

@bubinko83 neboj sa, to sa spravi, ked sa tvorba mlieka ustali, teraz si este len na zaciatku. Ak ta to velmi vycerpava, mozes skusit dietatko nosit na rukach a trebars si povedat, ze skor, ako o 2 hodiny mu prsnik nedas. To ale neznamena, ze ho nechas same niekde plakat, len ho budes upokojovat inym sposobom 😅 Niektore deti proste ten kontakt s matkou vyzaduju viac a z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze sa mozes aj na hlavu postavit a nezlepsi sa to...Ja som tym, ze som pocuvala zbytocne rady okolia, ako si dceru nemam naucit na to a hento a ze jak si ona zo mna robi cumel absolutne nic nevyriesila, len sme sa obidve trapili. Ked som ju zacala respektovat , dala ju k sebe do postele, reagovala na jej plac(treba rozoznavat truc a zufalstvo, no aj na truc treba reagovat, len inak 🙂 ) a reagovala som na jej potrebu byt so mnou, vtedy sa zacalo vsetko zlepsovat a odvtedy sa nam funguje ovela lahsie. Pri mojej dcere som pochopila, ze hlavou mur neprerazis a cim viac som sa ju snazila "prerobit", tym to bolo horsie. Teraz pri druhom uz som odhodlana, ze tu istu chybu neurobim. Samozrejme, nie som zastancom zotrocenia, to nie, len treba najst taku zlatu strednu cestu, aby bol aj vlk syty, aj koza cela. 😉

@yasminka137 slabe mlieko neexistuje, je to tiez mytus a dost nebezpecny...

sonice
18. aug 2013

@bubinko83 naprosto chápem, bola som na tom rovnako. Vážne, bola som veľmi veľmi unavená. No ja som vydržala a dostala som potom odmenu za to v podobe dlhodobého kojenia a teda neskutočnej pohody,... som od prírody lenivá, všetky maminky, ktoré musia lietať s UM neskutočne obdivujem!

Po prvý raz treba povedať, že Tvoje dieťa sa správa naprosto normálne!!!

A po druhý: Vieš čo mi pomohlo? Že som to prosto prijala,... prijala som, že ma potrebuje často, prosto som si ku nemu ľahla. UKľudnila som sa s s tým aj malý.

My matky máme stále tendenciu s dieťaťom bojovať: - aby spalo koľko my potrebujeme a kedy my potrebujeme, aby sa zobudilo v tedy a nie vtedy, aby jedlo menej, aby jedlo viac, aby neplakalo, .......... všetko sa to tu rieši stále dookola. NO ja vravím, dieťa nieje môj "nepriateľ" aby som s ním musela bojovať. Prosto ho nechám najesť sa kedy potrebuje, spí kedy potrebuje, koľko potrebuje a ja sa na ten jeden rôčik prispôsobím. Prestalo mi to vadiť. druhé už beriem naprosto inak.

Môj chlapec starší už má teraz 3,5 roka,.... počúvaj, sú prázdniny, chodia sem deti sa hrať, chodí ku starkej, s ocinom,... on už ma nepotrebuje! 😎

NEBUDE TO NAVŽDY!!!!! Vážne 😀

sashabb
18. aug 2013

@bubinko83 najlepšie pre dieťa je spokojná matka. Potom bude spokojné aj dieťa. A spokojnému dieťaťu je srdečne jedno či pije mlieko materské alebo umelé 😎 Určite by som sa netrápila, zvlášť ak tu ide už o tvoj zdravotný stav a kludne by som nasadila umelé mlieko.

Toto je zas "užasna" diskusia, kde ti zastankyne kojenia, budu nasilu tlačiť aby si vydržala a že to je prirodzene a bla bla... 🤐

sharlotta
18. aug 2013

@sonice presneeeee! Treba ptestat bojovat a zlepsi sa to samo. Ked som to niekedy citala,neverila som a nechapala...No teraz uz chapem presne,co sa mi tie zeny snazili povedat. Boj zbytocne vycerpava a nic neriesi.

sonice
18. aug 2013

@sashabb
To akože zastánkyne dojčenia sa nesmú ozývať, len tie s UM? alebo ako to mám chápať? 😕
A okrem toho nikto jej tu nič netlačí, nak sa rozhodne sama. Ja hovorím z vlastnej skúsenosti,.. mám na svoj názor právo a keď sa žena pýta, tak som jej ochotná ho podať 🙂.

UM nič nerieši,... keď dá UM neznamená to, že sa dieťa prestane budiť a prestane vyžadovať jej prítomnosť. Taká som bola ako dieťa ja. UM od 3 mesiacov, revala a budila som sa do 2 rokov. Ku tomu aj bonus na alergiu na kravskú bielkovinu a exzémy až do 12 a astma,... :(

sharlotta
18. aug 2013

@sashabb kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.... Rozhodnutie ci kojit, ci nekojit je osobnym rozhodnutim kazdej zeny a je to jej vec, je to jej dieta, jej zivot. Nepresviecam, vysvetlujem a ponukam alternativy. Ide o to, ci @bubinko83 zalozila tuto diskusiu preto, ze chce zachranit kojenie, alebo preto, aby nasla ospravedlnenie... 😒

nativanativa
18. aug 2013

@bubinko83 nezabúdaj,že prsnik je jediná vec,ktorá drobčeka ukludňuje,ja viem že je to umorne pre teba,my máme takéto noci-každé dve hoďky hore,a to má malý už 10.mesiacov,ale týmto si ťa vyžaduje,boli ste spolu spojení celých 9.mesiacov,potrebuje ťa,možno cíti neistotu a tým že si pýta prsník, tým sa ukludňuje a cíti že je pri ňom osoba ktorú pozná.myslím si,že treba vydržať,samo sa to upraví,časom sama zistis že si urobila dobre a že mu dávaš len to najlepšie. My zaspavame len s prskom v puske a ver mi,je to ten najkrajší pocit keď ho vidím spokojne zaspávať. Ty si matka a len ty mu môžeš dať to najlepšie!! Držím palce!!

sashabb
18. aug 2013

@sonice
@sharlotta

moja reakcia bola pre zakladateľku diskusie 🤐
Keby som nemala pravdu tak zrejme nebudete reagovať 😎

nativanativa
18. aug 2013

Ps- tiež som toho názoru že slabé mlieko neexistuje,sú to mýty,ak budeš dobre papať a piť,nikdy nemôžeš mať slabé mlieko,dávaš mu tým všetko, je to len prisposobovacia fáza,časom sa to zlepší! Mám kamošky,ktoré prechádzali týmto obdobím tiež a ako prišlo tak aj odišlo....