Trojmesačné dieťa odmieta jesť a nepriberá

emmik46
26. aug 2021

Ahojte mozno tu už bolo veľa takýchto, alebo podobných diskusii,ale nenasla som nic co sa tohoto týka tak sa chcem opýtať a poprosiť o radu,moja dcérka mala včera 3 mesiace zo začiatku bola len kojena ,ale občas som dala fľašu,sama neviem prečo, keď pekne priberala ....no samozrejme,ze si zvykla na fľašu a odmietala prsnik ,tak sme sa dost trápili lebo som chcela kojit,no našťastie saxnam podarilo prekonať krízu a kojila som ďalej, lenže potom nepribrala,teda priberala malo len 100-120 g za týždeň jeden týždeň to bolo len 20 g ,pediater povedal ,ze dieta musi priberat,ci uz to je z prsnika odsavanim ,alebo umelým ml.tak som začala dávať fľašu, ale UM vypila za den max.120ml co je veľmi malo a koľko si potiahla z prsnika netuším ale asi malo keďže pribera max.100g za tyzden ,včera pred spaním som ju nakojila a zaspala,ale budila sa kazdu hodinu ale ona si len cucla a spala ďalej takže, nejedla nic a dnes to pokračuje odmieta prsnik odmieta fľašu nechce nic jest ,zaspala na obed ale zrejme hladná tak co mam robiť? Som zúfalá
, no ale dnes

eryykah
26. aug 2021

ja so mala to isté s malou, od 2.5 mesiaca, dojčenský štrajk. Ja som zas striktne netrvala na kojení, keď odmietala prsník kúpila som umelé mlieko-a, flašky-rôzne cumle, ale ona nechcela ani UM.
Jedine kedy sa dalo ju nakojiť bolo v polospánku alebo pri zaspávaní, lenže to bolo len večer, vydržala aj celý deň nespať, tak vtedy odmietala um-aj prsník, aj odsaté mlieko z flašky, nakoniec som zaplatila laktačnú poradkynu, zvýšila tvorbu mlieka a nejak sme to prekonali ale ustálilo sa to až okolo 5-6 mesiaca, dovtedy to bolo trápenie, papala veľmi málo.

deti95060810
26. aug 2021

ja som to zažila pri dvoch deťoch...jedna revala deň - noc málinko priberala, celé noci prevrieskala ani jesť, ani spať...K lekárovi sme chodili podchvíľou, dieťa pribralo málinko...Podľa neho bolo všetko OK, jednoducho je to taký tip... mal pravdu... uvrieskaná je doteraz a to ide do 8 triedy... ako tak priberať začala až teraz - v puberte... Problémy začali keď mala separačnú úzkosť okolo 5 mesiaca....
ďalšia mala tiež problém tá spala ale zle priberala popr. chudla. Nakoniec u nás to bola diagnóza - cvičili sme aj vojtovku...
Doporučujem riešiť problém s pediatrom. či náhodou sa nepridá k problému aj nejaká diagnóza.. Inak je všetko v poriadku? žiadne iné problémy nevidíš? dávaš bábo pásť koníčky? Lebo moja jačala - čo súviselo s diagn.

beatrixx123
26. aug 2021

@emmik46 moja tento týždeň začala robiť že v noci každú chvíľu hore a s mlieka iba pocuca sme na UM ale ideme dneska skúsiť tie kase od 4 mesiaca mne príde ako keby bola hladná a uvidíme čo bude 🙈

ivangeline
26. aug 2021

Dobra rada: Uspravat a potom dat mlieko/ci dojcit. Aj u nas to tak zaberalo. Priberala pekne ale dojcena bola len v polospanku...inak nechcela... presne od toho 2,5 az 3m... :/

fiafia
26. aug 2021

@emmik46 kŕmili sme v polospánku až spánku.zacitila mlieko v puse vypila a spala dalej.Inak jesť odmietala

emmik46
autor
26. aug 2021

@deti95060810 ano koníčky pasie je spokojná usmievavá nema žiaden problém,je to zlate dieta len to jedenie

emmik46
autor
26. aug 2021

@beatrixx123 lenze moja odmieta aj UM ,daj vedieť ci chcela kasu ,a koľko ma?

emmik46
autor
26. aug 2021

@ivangeline aj to skúšam doteraz nebol problém v spanku ,polospanku qz posledný týždeň strajkuje a dnes ani v polospanku ani fľašu ani prsnik

emmik46
autor
26. aug 2021

@eryykah tiez netrvam na kojeni ,ale ona nechce ani UM ,skusila som rôzne fľaše, zatial len 2 druhy mlieka ,urcite pôjdeme k pediatrovi ved takto sa fungovať nedá

eryykah
26. aug 2021

@emmik46 jj to isté, ešte mám doteraz slušnú zbierku, odloženú, ja som bola úplne šokovaná, že vydržala celý deň nespať - tým pádom ani nejedla, dala som akurát trochu čajíku z pohára. Ja som bola na malú sama, v zahraničí bez rodiny, tam pediater pokiaľ nešlo o život neriešil, tak som sa strachovala, plakala nervovala, ale nakoniec to bola len fáza štrajku, treba prekonať a skúšať.

emmik46
autor
26. aug 2021

@eryykah tiez som v zahraničí, ale povedal pediater ,ze treba aby priberala ,6.9 ide mala na očkovanie tak by som sa opýtala,jasne skusam stale ponúkať, ale nechápem ako môže takto vydrzat bez jedla

panda21
26. aug 2021

Má cumel? Spí s tebou v posteli? Koža na kožu aby ťa cítila. Štrajk je spôsobený fľašou, takže chvíľu potrvá, dokým sa to utrasie. A dojcene dieťa môže priberať aj narazovo.

emmik46
autor
26. aug 2021

@panda21 ,ano cumel ma ,spi pri mne v posteli ,a takúto krízu sme už mali ,ze chcela len fľašu a prsnik nie ,ak mam zasa toto zažívať tak to veru nie,ale vtedy chcela fľašu teraz už nechce nic

panda21
26. aug 2021

@emmik46 zrušiť cumel, nech sa dojci na požiadanie. Noc je dôležitá, vtedy sa tvorí najviac mliecka. Preč cumel, a nech si dudka, strajk prejde ako nič 😊 dávať v polospánku, vtedy si bradavku chytí..

emmik46
autor
27. aug 2021

@panda21 v noci mam pocit,ze je nonstop na prse a ráno uz nemám vôbec mlieko

mareri
22. sep 2021

kde moje dieta nechcelo jest, tak som mu začala davat bio prikrmy od sunaru a to mu chutilo, to mi jedlo

fifinkaaaa
9. apr 2024

Ahojte baby prosím Vás kedy to prešlo? Ja mám 4m syna od 3tieho týždňa sa takto trápim s ním najprv cecal len krátko potom už len na rukách potom už len v polospankoch a v lehu a fľašu nechce ani za svet mám 11 druhov fliaš a nič a doteraz priberal krásne 130-250g týždenne a tento týždeň 20g skoro som odpadla úplne som vystresovaná z toho bojím sa o nho prosím poraďte ako ste to zvládli a kedy to preslo ďakujem 🙏🙏🙏