Stravovanie pri dojčení

veronika56
27. jan 2014

Ahojte mamicky prosom vas mozte mi poradit ako sa mam stravovat pri kojeni.... jem len jogurty, sunku, stare pecivo a polievku .. mozem jest napr aj jablcka a nejake ine ovocie...... a este sa chcem opytat ci mozem pit kavu dakujem

sabina1975
27. jan 2014

@veronika56 Ahoj ja mam 3 mesacmu dceru plne kojenu postupme som pridavala do stravy veci ako napr kapustnica ja nemozem mlieko a mliecne vyrobky mala sa z toho vyhadze a ma krce kavu pijem hned po kojeni tak isto som skusala aj colu sama musis vediet na co mas chut a po troske skusat

mirka_aa
27. jan 2014

@veronika56 pediatri vacsinou odporucaju vysadit zo stravy vsetky alergeny,naduvaky a nezdravu,korenistu,mastnu stravu...ale po novom niektore laktacne poradkyne odporucaju jest vsetko s mierou samozrejme...moj osobny nazor je ze prvy mesiac by som skutocne vynechala vsetko co pediatri odporucaju a potom by som postupne pridavala aj ostatne jedla po jednom,aby som si vedela odsledovat pripadnu reakciu babatka...ale take uplne najsilnejsie naduvaky ako su kukurica hrach fazula,kysla kapusta to by som pockala minimalne do troch mesiacov a ak by som si dala tak skutocne po troske....kavu som ja nepila,pretoze som mala pocit ze ked ja vypijem kavu,tak aj dcerka menej spinkala...jablcka jest mozes aj ine ovocie ktore sa pestuje u nas...pozor na citrusove plody,kivi,ananas,jahody a pod....taktiez aj zelenina napriklad paradajky..urcite vynechat tiez huby a plesnive syry...pečivo by som skusila zjest aj cerstve skor,a ked sa nic nebude diat tak kludne jest...zase sa neda byt celi cas len na suchych rozkoch so sunkou...

linda20111
27. jan 2014

@veronika56 ahoj, mozes jest vsetko s mierou okrem fazule, hrachu a sosovice. toto by som vynechala uplne. s kapustou tiez opatrne. po troske keksy, cokoladu, pomarance, mandarinky, ananas a kiwi, klobasa. domace ovocie ako jablka, broskyne, hrozno, slivky, hrusky mozes kludne jest a k tomu aj banany. pecivo som vzdy jedla cerstve - aj v porodnici take davali a nebol ziadny problem. vzdy treba sledovat ako babatko reaguje, ja som jedla vela citrusov a malemu nic nebolo, ale inemu babatku by to mozno nerobilo dobre.

veronika56
autor
27. jan 2014

dakujem vam za rady 😉

carodejnica
27. jan 2014

@veronika56 kuk sem nemusís byť len na suchých rozkoch. 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/