ahojte. zaujimalo by ma ako to bolo u vas ak ste babatku dali na vecer UM, ci mu to pomohlo spinkat dlhsie - stale sa budi na kojenie kazde 2 hodinky, hoci uz prikrmujeme. pritom ked mal 3 mesiace prespaval uz celu noc. terza ma 6. uvazujem ze by som mu vecer dala UM, nakolko na krabici je ze 4 krmenia denne, cize teoreticky ak mu to dam na noc, mam istotu ze sa nebudi pre hlad a budem ho moct dako ucicikat. alebo su to len moje utopie? :D dakujem za kazdu radu. (este by som rada dodala, ze to nerobim z lahkym srdcom, mam rada ten pocit ked sa v noci ku mne prituli a cucka, ale mam velke problemy so spanim, viac ako 4 hodky za noc nedam, cez den nic a som na maleho sama, nakolko sme v zahranici)
do roka som kojila aj 8 krat za noc... nepomahala potom ani kasa ani nic, ona potrebovala moju blizkost, svoj "dudel" 🙂))
ja ti mozem povedat, ze som videla uz niekolko diskusii na tuto temu, a tvoja uvaha o tom ze bude spat dlhsie nie je spravna. UM zatazuje zaludok a dieta sa moze budit na to, ze ma tazke brusko, alebo je prejedene.Skus sa najest niecoho tazkeho na noc..ako sa ti bude spat.druha vec je, ze babatko sa nebudi len preto ze je hladne, ale najma pre to, ze potrebuje citit maminu. riesenim je napriklad spanie v spolocnej posteli.
Inak ked das rovno na noc UM, moze sa stat ze sa babo bude budit na to, ze sa niekolkokrat za noc pocika.
Ja davam UM kratko pred spanim, ale my sme na um ani nie 2 mesiace, a mame uz velkeho chlapa (15mes) a kedze sa aj tak neustale budi, uz od narodenia, tak je mi jedno ze v noci prebalujem.
teda to vsetko boli rady, ak nedojcis a ste na UM. ak dojcis, UM v ziadnom pripade nedavaj, je to hlupost a ukoncis si tym dojcenie..
jja neviem ale ja som mala skusennost ze ako som davala UM spala mi dlhsie..spi celu noc ked sa zobudi max dam cajik a spi dalej 🙂
@katkanova - toto platilo 20 rokov dozadu, ked UM bolo plne skrobov, ktore fakticky upchali zaludok. Toto sposobovalo ale aj nadmerne priberanie, staci si pozriet ake boli deticky buchty 😅
Dnes to samozrejme uz tak nie je a umele mlieko je prisposobene zlozenim a aj stravitelnostou tomu materskemu. Co znamena, ze uz davno neplati, ze dieta na umelom mlieku prespava celu noc.
Nas maly sa budil na prsniku 1x za noc a budi sa aj na flasu 1x za noc, absolutne ziaden rozdiel nevidim.
Tvoj maly sa budi, lebo mu idu zuby, ma rastovy spurt, ma zle sny, je na to vela dovodov. Ked nechces kojit kazde dve hodiny - tak nekoj - ponukni vodu. Ale ak davas mlieko, tak davaj svoje. Nic lepsieho nie je. UM je vzdy len nahrada, ked to inak nejde.
tak ste ma potesili 🙂
tea333 spinka v posteli s nami aj ked mozem povedat ze viac kvoli mne ako kvoli nemu :D
stvura ten sedatif sa moze aj pri kojeni? ja totiz hrozne tazko zaspavam, niekedy sa vrtim aj 3 hodiny, vsetkych buntosim, no hruza!
@katkanova moj na maly bol od 2 m len UM a budil sa v noci skoro do 2 rokov. takze tito podla mna nepomoze. maly bude pravdepodobne nepokojnejsi z toho ze mu idu zuby v tomto veku je to normalne. nam ani kasa nepomohla len mu viac zatazila zaludok. co nam pomohlo trosku bolo ked som mu na vecer davala varu(polievocku alebo tak) ale to az ked bol starsi.
a mozno sa maly budi na tvoj nepokojny spanok. neskusali si ho dat do postielky ci neprespi dlhsie?
@katkanova - a porozmyslaj, ci nema drobec v izbicke moc teplo, 18 stupnov je ideal, ak je viac, dieta je aj smädne a preto pyta. Vtedy by stacilo davat vodu, aj ked ja som za stiahnutie radiatora 😉 Kolko mate za den prikrmov? Mozno dohana to, co nestiha cez den. My sme zaviedli dve vecere, jednu o piatej, druhu o siedmej, o osmej flasa a drichme aj do tretej, potom flasa a budi sa do pol deviatej...
@hoogy no maly spi veelmi nepokojne - a to aj cez den, cez den sa stale budi grgnut, otocit, a vobec - zaspi len a len zavinuty a zatlaceny vankusmi, alebo v nosici - aj v kociku salie :D v postielke pospi mozno o polhodku viac, ale zas ked sa nezobudi na krmenie, v postielke si stale vypluva cumel a ja robim sherlocka holmesa :D
asi naozaj nezostava ine len vydrzat...
@anjelicek26 len co ak uz som ho zvykla na istu teplotu - po 6 mesiacoch mu taku zimu narobit, neprechladne mi?? 🙂 prikrmy mame zatial dva zeleninku na obed a ovocko na olovrant. okrem toho papava tak o 3, o 5, o 7, potom ide spat a o 9 uz zas pyta ... uff
@katkanova - my mame flisove pyzamko alebo alternativa lahke pyzamko a fusak na spanie ale vazne, tych 18 stupnov je idealne. Urcite neprechladne, horsie sa spi pri prekurenom ako v chlade. Telo ma oddychovat a nie vyrovnavat, temperovat a potit sa. Potom fakt moze byt smädny 🙂 Bud zniz teplotu, alebo ponukaj v noci vodicku. Pricom znizit teplotu je menej narocne - pre teba ;) Menej vstavania 🙂
Ja som maleho kojila do 17m a myslela som si, ze ked odstavim, zacne spavat normalne, Nezacal. Prva prespana noc bola v 3rokoch a 3mesiacoch. Inak sa mi budil cca ťkrat za noc aj po odstaveni, A to vedel, ze flasu s mliekom mu nedam urcite,len vodu. Ale aj tak kontroloval,kde som, Ci som blizko . A to som s nim spavala v jednej posteli....Bola som aj u psychologicky-zufala nevyspata matka chudera🙂 - A ta mi nepomohla.Len ze ci ma vyvetrane, ci ma presny rezim dna....A tot vse. Ritualy mal, vyvetrane mal, ciste vonave perinky,napapany a aj tak nic. Ked nespava, tak si myslim, ze UM nepomoze. Mozno je proste nespavec. Aj moje druhe dieta cez den spi pekne 2-3hodky a v noci je 5krat hore. Uz to neriesim. Ved v troch rokoch zacne, nie?
my máme 2 roky 2 mes a v noci presne na minutu každé 3 hod pije UM.
@katkanova niekedy to vazne trva dlhsie kym sa dieta nauci dobre noci spinkat. tak nas maly len do 2 rokov tak spaval :D kamaratkyn maly bol este castejsie hore ako nas a on tiez ako 3m prespal celu noc. potom mu zacali zuby a strasne ho aj smadilo kvoli tomu.ked vysli zuby je pokojny a spi peke celu noc 🙂
@katkanova to su hluposti ze po UM ti diea prespi celu noc... Ma iba 6 mesiacov a babo chce citit teba... Netreba sa nikam ponahlat a stresovat sa deti to vycitia. A Anjelicek ma pravdu co ked mate doma teplo a malemu to vadi... Bud rada ze kojis a nemusis do neho cpat UM... Ja keby som nebola tehotna a aj teraz som prisla o mliecko tak kojim aj tak...
Nas druhy syn ma svoju izbu a tam spinka sam a bez toho aby sa zobudil a to sa naucil ked mal rok... Ale pri prvom nam to trvalo dlhsie... Ale stane sa ze sa maly druhorodeny zobudi ze je smedny... A nebo ked mu isel nejaky zubok tak sa castejsie budil 🙂
mozes skusit na veceru aj kasicku-nejaku nemliecnu a pridaj MM, a tych 18st. je tak akurat,neboj sa toho, mne mala od 9tyzdna prespala celu noc a okolo 6mesiaca sa zacala budit, a to bola na nutrilone,na noc mala dokonca good night-niektore noci aj kazdu hodinu, teraz len raz na flasu mlieka, cize UM to urcite nevyriesi...
Niektorým bábätkám pomôže iným nie. My sme sa dojčili 8 mesiacov, na večeru som dávala malému kašičky Teraz sme na umelom mliečku a doteraz nám ešte neprespal úplne celú noc a to už má 13 mesiacov. Veľmi sa teším na tú noc, keď si večer ľahnem a zobudím sa až ráno aspoň o takej 7. 😀
@katkanova presne, niektore deti proste nespia a nie je to o hlade a mlieku. Moj maly nepije v noci UM od 3. mesiaca a aj tak sa pravidelne budi, este neprespal celu noc a urcite nie je hladny, to sme skusali. Dcera bola kojena, nocne kojenie sme odstavili tiez v 3. mesiacoch a pekne spavala celu noc. Mozes skusit prestat v noci kojit, nejak ho utisit bez kojenia...ak sa ti to podari a aj tak nebude spat, tak to nie je mliekom. Ale uz je dost velky na odvykanie, moze to byt tazke, najlepsie je okolo 3.mesiaca.
A inak, ja neviem, co je to v noci spat uz 6 rokov 😀, tiez stale cakam na tu chvilu, ze vecer lahnem a rano zobudim...
utópia 😉
Môj herec je na UM od dvoch mesiacov... keď bol malinký, tak sa v noci budil presne toľkokrát na UM ako to bolo, kým som ho dojčila.... Dnes má 16 mesiacov a za toto obdobie (celý čas je na UM) už spal celú noc, budil sa stokrát na mlieko alebo jedenkrát.... cca tri mesiace mi spal celú noc... posledný mesiac sa budí 2x 😉 A je hladný, pretože vodu odmieta, čičíkanie odmieta, cumlík drží v puse jak Pepek námorník.... čiže chce jesť... urobím mlieko a po dopití do dvoch sekúnd odfukuje...
takže nešpekuluj, lebo nič nevyšpekuluješ 🙂
nas sa budi kazde 3 hod, aj ked som plne dojcila, a j teraz, ked uz dokrmujem, a pridavam mu do vecerneho mliecka aj krupicku od nutrilonu na dobru noc,,, hoci uz mal par krat obdobie, ze sa budil len 1x v noci, ale to trvalo len tyzden, takze neostava cakat,kedy z toho vyrastu,,, 😉
Je to len mýtus - keď zrušíš nočné dojčenie, akurát sa ti može prestať tvoriť mliečko a možeš zabudnúť na dojčenie. A naša prespí najprv cca 4 hodinky, a potom sa budí každú hodinku-dve - trošku si cucne a spí ďalej 🙂
Ja mám tiež 6mes. synčeka a tiež sa mi začal často budiť, dokonca túto noc som bola hore hádam každú hodinku.. Myslím si, že nie je hladný, lebo niekedy ho len učičíkam, dám dudku alebo otočím na bok a spinká.. 😉
Takže podľa toho čo tu píšete mi nezostáva nič iné len čakať, kedy z toho vyrastie 😒
ahoj prvé dieťatko som vobec nekojila a spinkavala krásne bola dobrá a spokojná nemala žiadni žalúdočný problém a druhú som kojila a spávala zle a často mi zvracala ked som jej začala dávať UM na noc tak mi spala ovela lepšie a vobec nezvracala takže mam dobrú skúsenost s UM
Je to strašné - z vlastnej pohodlnosti odstaviť dieťtko od kojenia a zaviesť umelé mlieko ☹
Z mojej skusenosti ti mozem povedat, ze je to mytus.