Mam otazku,ako je to po porode,ked sa kvoli silnym psy liekom kojit nemoze. Vraj aj dieta bude mat abstinencne priznaky. Viem,nebudu to mat lahke,preto im chcem pomoct ako sa da. Myslim,ze by bolo lepsie aspon kupene materske mliecko malemu dat. Co vy na to? Ma niektora s tymto skusenost?
Ja som bola na antibiotikach a moja dcerka bola od svojho 5. do 16. dna na Nutrilone. Ja som si mliecko pravidelne odsavala aby som on neprisla, mala ma uz 8 mesiacov a stale v pohode kojime. Neviem na ako dlho su tie lieky, ak je to docasne, nech sa mamina snazi udrzat si mliecko aby si mohla potom kojit. Ak nie.. no da sa zit aj na umelom, ale mne ten Nutrilon stracne smrdel, to je s materskym neporovnatelne. Ak by som to mala davat dcerke dlhodobo, asi by som sa poobzerala po nejakom materskom, ale vlastnu skusenost s tym nemam.
Skús si preštudovať tu: http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/ Je tam zoznam liekov a doporučenia k nim. Ak tam svoje lieky nenájdeš, napíš do mamily, oni pozisťujú. Podľa mojich info a skúseností to berú vážne. Inak, ak užívaš lieky v tehotenstve, môžeš ich užívať aj po pôrode a zároveň dojčiť. Cez materské mlieko sa vstrebáva zanedbateľné množstvo, proti tomu, čo v tehotenstve. Ak máš záujem o ďalšie info, napíš mi IP.
paci sa mi nazor miloty, plne podporujem tvoju mienku.
ja som svojho kojila takmer 2 roky. Dövod?
pri zaspavani si zvykol " dudkat si" a ja som mu to nechcela odopriet. je ozaj rozdiel VEEEEELKY ROZDIEL CI DIETA JE KOJENE ALEBO NIE! Dcerku, kedze som stratila mlieko, som nekojila, ma 12 rokov a vzdy sa stazuje ze ju bolia kosti a neustale je chora- 3x 4x do roka. Syncek ma 2 a nebol mi vazne chory len asi dvakrat v zivote.
takze je to na Vas Mamicky
Najskor sa opýtaj lekárky či možeš s danými liekmi kojiť. možno Ti ich zmení a dá také pri ktorých by to šlo.
@frantiska1983 Uplna hlupost - zato, ze tvoja dcerka nebola kojena a je chorlava, neznamena, ze to je preto, ani ze je to pravidlo. Ja som kojila 2,5 roka, maly chory nebyba, ale urcite to nepripisujem kojeniu. Taketo nazory mi uz fakt dvihaju adrenalin. Ja som kojena nebola a chora som nikdy nebyvala
Opýtaj sa lekára, ktorý ti konkrétny liek predpísal, on ti najpresnejšie povie ci môžeš kojiť alebo nie
hm, urcite by som materske mlieko nekupovala tu na nete po inzerate od nejakej mamicky, co nepoznam ... tak nemas istotu, ze mama je zdrava ... skor by som sa poradila s lekarmi, aky druh umeleho aj vzhladom na lieky a mozne priznaky odporucaju ... kopa deti vyrasta na sunaroch a nutrilonoch a su zdrave. mozno bude babo potrebovat mlieko proti refluxu, alebo alergii - mozno vyskusa viacej,kym mu nejake sadne, ale toho by som sa nebala.