Mali ste dostatok mlieka pri prvom bábätku?

anitass
29. dec 2014

Ahojte žienky 🙂 Chcem sa opýtať, keď ste mali prvé bábätko, mali ste dostatok mliečka? Dostali ste ho hneď po pôrode? Ďakujem. 😉

sorciera24
29. dec 2014

@anitass mliecko sa rozbieha tak na 2-3 den po porode, dovtedy babo pije kolostrum......a treba co najcastejsie prikaldat, kzdu 1,5-2 hodky, aj ekd mliecko este nie je, aj v noci a ono sa pekne rozbehne, problem som potom nemala...

siska53
29. dec 2014

@anitass presne,rozbieha sa tak tie cca 3dni po porode. Mam za sebou 2sekcie a mlieko nabehlo bez problemov. Zaklad je prikladat co najcastejsie hned ako to je mozne. Pri malom mi dokonca opuchli clenky sestricka mi povedala,ze to z mlieka,ze mi nabehlo. 🙂

lusyke
29. dec 2014

Po porode bolo kolostrum a to babatku staci pretoze obsahuje vsetko co dietatko po narodeni potrebuje a po troch dnoch mi zacalo normalne mlieko...postupne sa rozbehlo az tak ze som nestihala prikladat na druhy prsnik plienku kym mala pila z prveho. Mlieko mam stale a aj ked ma dcerka 21 mesiacov....da si rada tak 3x denne.

bonaqa2013
29. dec 2014

Že či, syn bol dobrý papák, za necelé 3 týždne pribral 1 kg - to keď sme prišli z porodnice, lekárka sa chytala za hlavu a jedával každé 2 hodiny. A mlieka som mala na rozdávanie - ešte aj pes žral.

lienka2407
29. dec 2014

Áno som takmer 8 mesiacov po pôrode a stále mám veľa mliečka 🙂

radka168
29. dec 2014

Ahoj,prveho synceka som kojila 2 roky a 2 mesiace,a mliecka som mala dost.Teraz mam 4mesacne babo a mliecka mam tak akurat,i ked ho kojim musim si na druhy prsnik dat plienku lebo mi tecie mliecko aj z toho druheho prsnika,jediny rozdiel pri tomto druhom syncekovi je,ze pri prvom som pouzivala aj odsavacku a teraz nie,ked citim ze mam plni prsnik a maly este spinka,tak si ho rucne odstriekam.Aby si mala dostatok mliecka treba sem tam pit cervenu vineu,cierne pivo,caje pre dojciace matky a hlavne prikladat,babo co najcastejsie k prsiam.A mliecka budes mat dost.Drzim prsty pri dojceni. 😠

kiwi82
29. dec 2014

ahoj, ano mala som dosť mliečka, rodila som prirodzene, mliečko do dvoch dní bolo ale že vraj po pôrode prvých 5 dní majú novorodenci zásoby hnedého cukru a aj keby nič nejedli tak sa im nič nestane v tie prvé dni, kým mliečko nabehne.

luba41
29. dec 2014

mlieka má byť akurát...mliečko sa tvorí už od 16tt aj ked ho nevidíš..do pôrodnice ideš už mliekom, len sa on treba "starať" aby ho bolo dostatok...základom je správne pristie a "technika dojčenia"...hned po porode sa MM nazýva kolostrum,býva ho pár mililitrov ale pre dieťa bohato prvé dni stačí a je velmi velmi pren dôôležité, aby to kolostrum dostalo ako prvé / a nie UM v flaši, glukozu a pod./..takže hned po porode dieťa na seba a dojčiť, dojčiť dojčiť na požiadnie..teda bábo mať stále pri sebe, spolu spať..nebáť sa, že "rozhryzie" bradavky / ako Ti možno budú hovoriť sestričky v porodnici/..pri správnom prisatí dieťa môže byť zavesené nonstop na prsníku bez újmy..
a MM som mala pri všetkých troch deťoch rovnako, len pri prvých dvoch som spanikárila a dala na rady sestričiek a celé dojčenie bolo potom " v háji".. 😒
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...