Kombinovanie materského a umelého mlieka

29. mar 2023

Ahojte maminy prosím o radu.
Malý ma 3 týždne a bol celkom slabý jedak.
Posledne dni papal 60 ml môjho mliecka tak každé 3 hodiny...(kvôli tomu slabemu papaniu sme krmili najmä odsatym mliekom flaskou)... skúšali sme dať aj viac ale vždy grckal alebo spal uplne vyčerpaný alebo sa uhybal...a zrazu fakt zo dna na deň pyta 90ml až 100 ml a častejšie ako 3 hodiny.
A ide o to že moja produkcia MM momentálne nestačí.
Je možné kombinovať MM a UM tak že nakrmim z prsníka a vramci papania dokrmim UM? Alebo napr je vhodnejsie striedať jedno kŕmenie iba MM a druhé iba UM? Môžem napr cez deň dávať UM a v noci iba kojit?
Mam pocit že tým že sa tak rozpapal tak sa mi nestíhajú prsia plniť malý sice saje ale máličko a veľmi sa na prsniku jeduje.
Ďakujem za rady.

janka_266
29. mar 2023

Pokial budete dávať um, produkcia sa ani nezvýši. Treba prikladať prikladať prikladať. Keď sj každú chvíľu s ono sa to prispôsobí. Skúste si ho vážiť pred a po kŕmení, že koľko vypil. Či to um by bolo naozaj nutne. Už si asi zvykol na fľašu, odtiaľ to ide ľahšie 🙂

autor
29. mar 2023

@janka_266 áno viem že treba prikladať..ale doteraz som fungovala v prisnom režime budenia každú 1,5 hodinu a som už proste vyčerpaná nemám možnosť ani ja poriadne jesť 🙁 doktorka už povolila nechať spinkať 3 hodiny keďže trošku pribral.... A vážim ho fakt ze nonstop.
Nechcem dávať UM a budem ho prikladať znovu maximalne ako sa bude dať len ho nemôžem dnes alebo najbližších par dni nechať hladovať lebo sme zas naspäť tam kde sme aj boli.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natyzara
29. mar 2023

prosim nedrz sa rady prikladat prikladat. dieta si z teba urobi cumel a budes jeho otrokom. a to doslova. moja ma 8 mesiacov a robila som to co radi pani, velmi som chcela dojcit. a teraz nespim cele noci, cez den sa neviem nikam od malej pohnut, cele zle

anavixy
29. mar 2023

Nechces skusit dokrmovat cievkou?
Pravda je taka, ze inak, nez tym, ze dieta bude priamo sat z tvojho prsnika a stimulovat ho, tvorbu mlieka nezvysis. Ani cajom ani bylinkami ani nicim inym.
Ja osobne, ak nechces dokrmovat cievkou, by som dieta nadojcila z oboch prsnikov, ak zaspi, nechala spat a ked sa zobudi za hodinu (a ty nechces znova prilozit), dokrmila UMF. Ak dieta na prsniku nezaspi, je nespokojne a teda nenapapalo sa dost, dala by som hned po dojceni UMF.
Je jedno ako to urobis, urob, ako je tebe najpohodlnejsie (tie mlieka sa v bruchu nepobiju). 🍀

janka_266
29. mar 2023

@natyzara môj tak napríklad nereagoval, od roka sa dojčí len pred spankami. Od roka a 1/2 len predmnocnym a pred 2. Rokom už bol bez dojčenia 🤷‍♀️ aj keď som dlho od neho nemohla ísť nikam, v noci zatiaľ tiež nechce spať bezomna, ale nikdy napríklad nerobil take, že by chodil za mnou a dožadoval sa dojčenia. Myslím, keď už bol väčší. 😃

zojanka
29. mar 2023

Ja som najskôr nakojila a keď nestačilo tak ešte hneď za tým UM. Dieťa nemalo žiadne problémy ani s bruchom, ani s kakaním. Fungovali sme tak pól roka v úplnej psychickej pohode. Záleží na tebe, či budeš trvať na tom aby bolo dieťa iba plne dojčené, alebo nemáš problém aj s umelým mliekom.

svetlonos
29. mar 2023

Pokial budes kazde 3 hodiny odavat, produkcia sa ti lekne zvisi. Ak ch es napis mi do spravy, maly
al rovnaky problem, kojit som zacala az v 11-12 tyzdni a potom az do d o h rokov. Pokoj e sa ozvi 🙂

euka210
29. mar 2023

Mozes robit tak, ze najprv z oboch prsnikov a potom UM na dokrmenie. Mozes si skusit kupit cievku a dokrmovat cez cievku po prste alebo ked je na prsniku tak vopchat hadicku...ale je to dost namahave, ja som to pri 2.robila v zaciatkoch. Treti bol dokrmovany od 2mes.asi 3xdenne UM a to potom v 9mes.odmietol a dojcil sa do 2,5r.
Ked je vyssi dopyt, treba zvysit aj ponuku, prikladat a prikladat, par dni trva, kym sa prsniky prisposobia vyssiemu dopytu po mlieku.

budzi
1. júl 2023

@euka210 ahoj a svojho tretieho si dokrmovala flaskou ci cievkou? Dakujem

budzi
1. júl 2023

@zojanka ahoj a potom od polroka ste ako fungovali? Nase 5te dietatko ma 3 tyzdne od narodenia dokrmovana.. zaujima ma ze kolko sa da takto fungovat.. viem ze kazde babo ine.. vdaka

zojanka
1. júl 2023

@budzi ahoj. Po pol roku som skoncila s kojenim a pil uz iba UM. Mne to tak viac vyhovovalo. Keby som ale velmi chcela dojci sa dlhsie. Syn bol ale dobry jedak, prikrmy mal zavedene od 4 mesiacov a jedol pekne vsetko.