Moj syn ma 5 dni a nechavam na neho ako dlho a kolko sa chce kojit ale v poslednej dobe to nevie odhadnut iba saje saje a potom sa dogrcka ale uplne velmi lebo mal vela. Inokedy taha tak isto aj 20 min a je spokojny bez grckania.ako mam vediet kedy mu staci? Bolo take ze aa kojil 15 min.a ked som mu zobrala pesnik tak zacal plakat a dozadoval sa ho, ked som mu vratila, on kedol dalej a potom sa dogrcal. Prosi. Nejake rady kolko ho mam dojcit aby mu to stacilo
@missynka0601 - ahoj, nechaj bábätko papať, dokiaľ samo chce. Dogrckať sa môže nie preto, že má toho veľa, ale napr. aj preto, ak si dobre neodgrgne po každom papaní.
Dôležité je tiež vedieť, či on tých 20 minút aj reálne papá, alebo si len "dudle" naprázdno a sa upokojuje, uspáva, oddychuje atď. Zistíš to podľa toho, že ak papá, môžeš ´pozorovať tzv. pauzu v brade
Takže pokojne ho nechaj papať, pokiaľ chce. Také malé bábätká sa dojčia aj pol hodinku, aj viac (môže to byť, samozrejme, spojené s dudlaním naprázdno, ale to je tiež v poriadku) - časom sa naučí papať "rýchlejšie", že sa nasýti aj za 3-4 minútky. Ale zatiaľ je ešte veľmi malinký 🙂
@missynka0601 Nechaj nech sa bábätko napije toľko mliečka, koľko samo chce. Keď bude sýte, prestane ťahať mliečko.
No baby diky za odpovede ale praveze on taha papa a ide mliecko a neprestane a hned este na prsniku pri tahani dogrckal ale tak ze vsetko bolo take ja aj on. Ale tak stalosa to 2 krat no neviem, uvidim akosa to vyvinie
@missynka0601 Ak sa to stalo 2X, to nie je moc,netreba sa báť, možno papal hltavo. A ak by bol po tom vrackaní hladný, tak by si pýtal skôr. 😉 Treba len myslieť pozitívne, dieťatko cíti, keď sa mamina teší 😵
a pokiaľ papá, je to super! Zväčša po cca 5-6 týždňoch mliečka viditeľne ubudne, ale zostane akurát pre dieťa. To je preto, že bude už väčšie a nebude treba nadbytok mliečka.Len treba prikladať a sám sa napapá, koľko treba. 😉
Ak sú detičky dojčené, často sa stáva, že vrackajú. Nie je to nič zvláštne, lebo sa môže stať, ža sa povracalo, lebo sme ho trochu nevedomky natriasali, keď bolo najedené. Najdôležitejšie je, nech je dieťatko a aj mama v kľude pri jedení, aj celkovo, pokiaľ sa dá. Prvé dni sa spolu zoznamujú, ale postupne mama zistí, kedy má dosť. napr, že už neťahá. Alebo, už sa tvári, že je spokojné. Detičky sa dožadujú aj prsníka miesto cumľa, aby sa upokojili. To mama zistí. Mne napr. radila lekárka, že mám dojčiť až po 2 hod. Ale ani dospelí neje vždy rovnako, niekedy viac, niekedy menej. Keby dieťatko bolo hladné, tak určite pĺače. Keď sa zobudí, treba ho nakŕmiť a potom aspoň po 1,5 , niekedy vydrží aj 3 hod.
Samé sa bude dožadovať.Hlavne netreba sa stresovať, ale sa tešiť, že je všetko v poriadku!.
Keď trochu podrastie, naje sa bleskovo, aj za 5-7 min.