Dojčili ste počas salmonelózy? Chytilo to od vas vase babatko? Dakujem.
bože to sú otázky
Mliečkom by sa nemala prenášať, ako ani slinami-bozkávaním 😉 tu treba dbať na osobnú hygienu, umývanie rúk, hlavne po použití WC, tak by si mohla deti nakaziť. Skoré uzdravenie prajem.
Salmoneloza je vysoko nakazliva. Pravdepodobnost, ze ju chyti je vysoka, tu ide fakt o vela, dieta moze ak sa nakazi stratit behom par hodin velmi vela tekutin a skonci v nemocnici :( Dodrziavat absolutnu hygienu. Ja osobne by som nekojila a drzala sa od deti na mile, pokial by to bolo mozne. Ten skin to skin kontakt - tam nejakemu prenosu nezabranis.
Co citam vyjadrenia lekarov, tak v pripade akutnej silnej infekcie prechadzaju bakterie aj do mlieka. Neviem, ci si vies sama zhodnotit, az "aka akutna" u teba ta salmoneloza je.
no mne sa zdá, že pri salmonelóze by mal byť pacient hospitalizovaný na infekčnom 😖
salmonela je infekcna. ja neviem co su toto za otazky. mas infecnu chorobu mala by si byt v nemocnici v karantene a nie pytat sa ci mozes kojit
Par dni dozadu jsem tu nekde cetla, ze se prave kojit ma, ze miminko dostane protilatky....Zeptej se na te mamile, urcite ti poradi. 🙂
mne lekarka povedala ze aj pri virozach aj inych ochoreniach mozem kojit dieta dostava v mlieku protilatky a aj ked virozu chyti ma lahsi priebech jednu virozu som prekonala zvracala som a mala hnacky musela som vela pit kedze som mala vdaka odvodnovaniu menej mlieka a na ustach rusku absolutna hygiena pred a po dojceni som si umyvala ruky antibakterialny mydlom malu som dojcila castejsie kedze naozaj som si nebola ista ci ho tam ma dost nastastie ona sa odomna nenakazila ale muz ano.
ahoj- ja som mala salmonelu pocas porodu- maly to odo mna chytil. Nikto nevie ci to chytil vtedy alebo az na sestonedeli. V kazdom pripade, kedze som nevedela co mi je a lekarov to vobec netrapilo- maly dostal otravu krvi salmonelou a aj e.coli a skoro nam zomrel. Vyvraciam myty: primar z infekcneho mi povedal ze v karantene nemusim byt, kojit by som mohla lebo salomonela sa prenasa len z vykalov (takze samo ze hygiena ruk) tzn. salmonela nejde do mlieka. Z porodnice ma vsak poslali domov a nedovolili mi kojit az kym nebudem mat vytery v poriadku. Mam aj starsieho syna, ale nikto sa odo mna viac nenakazil. Ja ti to vsak vobec neodporucam, lebo mam svoje hrozostrasne skusenosti a neprajem ich nikomu inemu zazit- najskor sa vyliec, iba odsavaj a ked budes v poho (chod za obvodnou nech ti berie vytery) tak zase zacnes kojit- ja som to tak tiez urobila a maleho som kojila este tri mesiace.
skúsenosť nemám, ale napíš laktačnej poradkyni, na www.mamila.sk, určte ti bude vedieť poradiť. ja si ale myslím, že by si mohla 🙂 do mliečka by bábätku šli aj protilátky 🙂