Dojčenie a lieky od psychiatra

nikyta001
1. feb 2021

Ahojte mamičky. Mam taky problém. Liečim sa ambulantne na psychiatrii. Mam lieky, ale nie veľa. Som druhy krát tehotná. V tehotenstve lieky užívam. Prvé bábätko je našťastie v poriadku. Nikto mi ale nevedel na 100%povedať či môžem kojiť. Nakoniec som nekojila a veľmi som sa pre to trápila 😪 preto sa chcem opýtať ci ma niekto podobnú skúsenosť. Druhé bábo by som veľmi chcela kojiť 😉🙏

kacena4
1. feb 2021

neviem ake lieky beries ale skor nie tieto lieky prechadzaju do materskeho mlieka, precitaj si pribalovy letak svojho lieku je to tam napisane pod kolonkou tehotenstvo/dojcenie/vedenie motorovych vozidiel - tak nejako

marianarem
1. feb 2021

@nikyta001 Neviem odkial si, ale ak mas moznost niekde v okoli, navstiv ambulanciu klinickej farmakologie. Tam najlepsie poradia ohladom liekov v specialnych situaciach. U nas v BA to funguje tak, ze zavolas, co beries, oni si to za par dni nastuduju (maju uz niekedy aj skusenosti vlastnych pacientiek, ale pozeraju aj nejake studie a databazy, neviem presne co vsetko), no a potom prides a povedia ti, co zistili, je to dost podrobna konzultacia. Ja som sa bola radit ohladom liekov v tehotenstve, doktorka ma tam poslala, lebo sama si nebola ista.

nikyta001
autor
2. feb 2021

@kacena4 ďakujem ti veľmi pekne.

nikyta001
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikyta001
autor
2. feb 2021

@marianarem ja som z Oravy, tu také možnosti žiaľ nemáme😏

juliet86
2. feb 2021

@nikyta001 tak si na rmtu farmakologiu zavolaj do bratislavskeho ruzinova. vies po angliicky? pozriem ti online studie? plus napis dotaz na mamila.sk

marianarem
2. feb 2021

@nikyta001 Pozeram, ze aj v Martine je klinicka farmakologia, to je mozno schodnejsie pre teba.

nikyta001
autor
4. feb 2021

@juliet86 no moja angličtina nič moc 😏

nikyta001
autor
4. feb 2021

@marianarem no určite áno.. Uvidím niečo poriesim.. Ďakujem vám krásne za všetky vaše odpovede 🙂

marianarem
5. feb 2021

@nikyta001 Inac ono je naozaj mozne, ze v sucasnej situacii davaju telefonicke konzultacie a nemusis chodit osobne. Skus zavolat, mna to dost ukludnilo.

juliet86
5. feb 2021

@nikyta001 tak mi posli ze o ake lieky ide aka ucinna latka v nich je a pozriem ti studie. ozvi sa aj na tu farmakologiu plus na mamila.sk maju tam tiez farmakologicku sup sup

nikyta001
autor
22. apr 2021

@juliet86 ahoj, som tu až dnes 😊 mozem ti teda napísať tie lieky aké užívam?

juliet86
22. apr 2021

@nikyta001 napis ak to budem stihat poguglit tak spravim. ale budem ti tlmocit len net info urcite byt tebou v prvom rade kontaktuj tu farmakologiu v bratislave pripadne urcote mamila.sk maju medzi sebou farmakologicku. nie som zdravotnik

nikyta001
autor
23. apr 2021

@juliet86 ok, ďakujem veľmi pekne.. Skúsim to.

nikyta001
autor
23. apr 2021

@nikyta001 bola som na tej mamile, ale vôbec neviem kde tam mam napísať tu otázku.. 🙈

juliet86
23. apr 2021

@nikyta001 posielam ti spravu

nikyta001
autor
23. apr 2021

@juliet86 odpísala som ti, prišla ti správa? A ona je z akého kraja?

juliet86
23. apr 2021

@nikyta001 myslim ze z Kosic

nikyta001
autor
23. apr 2021

@juliet86 skúsim ešte raz..