Ako sa prirodzene končí kojenie?

messzua
17. jan 2015

Ahojte,
moja dcerka ma rok a ešte stale ju kojim, ked ide spinkat.Zaujíma ma ako sa prirodzene konči kojenie.Končí sa to cele tak samozrejme ako sa to cele začalo?Alebo ju budem musiet ja odstvaviť,a tým sa mi prestane tvoriť mlieko?Alebo ona sama prestane chcieť byť kojená???Nemám ju v plane odstaviť,len ma zaujíma čo ma čaká.
Dakujem.

asocial
17. jan 2015

@messzua moj ma dva roky a tri mesiace...zaspava na prsniku..cez den, ked pridem z roboty chce, stokrat za vikend je nacucnuty...v noci cuca...asi som ta nepotesila, ze? 🙂

monicm
17. jan 2015

@messzua to je veľmi individuálne.niekde sa dieťa odstaví samé,niekde musí mamička násilím odstaviť a niekde sa proste mliečko prestane postupne tvoriť.takže sa tým nie je treba teraz trápiť,ale si užívať krásne chvíle 🙂 🙂 🙂 🙂

danieli
17. jan 2015

u nas to vyslo prirodzene a samo, ale to je skor prijemna nahoda ako samozrejmost, ked mal maly cca 20 mesiacov, kojila som uz len pred spanim, vzdy som sa opytala. ci chce este mliecko, ak chcel dal si, az jedneho dna nechcel, este tyzden dva som ponukla vecer mliecko, uz vsak nechcel, odstavil sa spokojne sam a mne sa mliecko postupne prestalo tvorit

sonka_d
17. jan 2015

Ja som velmi schudla, ked mal syncek 13mes a akosi som kojila stale kratsie - iba cucol a utekal dalej.. asi uz nebolo moc co...tak som mu ponukla flasku a stastne zobral, lebo tieklo ☺ chvilu bral cicik po flasi, potom flasu po ciciku a hotovo.. potom par dni este iba vecer a potom uz iba raz za dva, tri dni... a ked videl cicik ☺ odstaveny bol za mesiac... a teraz mam malu dcerku, ktora ma uz 15mes a vobec neviem ako pojdeme na to, lebo vobec nechce opustit cicik za ziadnu cenu😊

alikaa
18. jan 2015

@messzua tu je jeden zaujimavy clanok o dlhodobom dojceni a prirodzenom odstaveni - http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-...

eveenka
18. jan 2015

@messzua ahoj, ja tiez este dojcim a neplanujem odstavit necham to na dcerku, nasilne odstavenie ako to niektore maminy robia neuznavam je to stres pre dieta a hlavne preto dieta je to take prirodzene a samozrejme ako pre nas dospelych dychanie takze ono to pride samo chce to cas u nas je to uz len asi trikrat denne niekedy len dvakrat cize postupne sa zaujem straca len maminy to velarat chcu urychlit 🙂 ved ked uz vydrzali do dvoch rokov preco este ten pol rok rok nevydrzat a urobit to bez nejakej hysterie ale to je moj nazor nech si kazdy urobi tak ako si mysli ze je to spravne. Citala som ze prirodzene odstavenie prichadza po 2,5 roku zivota dietata 🙂

gretocka
18. jan 2015

ahoj, ja som deti dojcila do cca roka a pol a odstavili sa mi obaja podobne a sami. Ked sme po 6 mesiaci zacali prikrmovat, prirodzene sa odstavovali cez den. Vecer som im postupne nahradila kojenie kasou - pokojnejsie spali a ked sa v noci prebudili, prelozila som si ich do postele a v polospanku sa napili. Ako rastli - cca okolo roka sa zobudili uz len raz nadranom a naozaj si uz len cucli, takze postupne aj mlieka bolo malicko. Ale bolo super mat prsnik ako "poslednu zachranu" v case ked este nejedli vsetko, ked sme boli niekde prec z domu a nemala som im dat narychlo co jest, tak mliecko bolo vzdy pripravene.

meusicka
18. jan 2015

@messzua ahoj, moje sa odstavili same, kedze toho mlieka bolo postupne menej a tak im to asi prislo rilis pracne sa k nemu dopracovat. ked dojcis uz len raz tak by to nemal byt taky problem po case odstavit. 🙂

dadda
18. jan 2015

u nas to prebiehalo tak, ze sama si prestavala pytat mliecko, kojila som ju uz len pri ukladani do postielky, ale to trvalo aj 45minut a stale nespala, len ma hryzla a smiala sa na tom, tak som si povedala dost a zacala uspavat podla knihy Kazde dieta sa vie naucit spat, odvtedy krasne prespi celu noc a na kojenie si prvy tyzden spomenula, ale kedze som bola chora a brala som ATB, co idu do mlieka, proste som jej vysvetlila, ze mliecko nie je, poplakala si asi 2minuty, potom sa otocila chrbtom, ja som ju objala a zaspinkala (ma 20 mesiacov)
myslim si, ze to pojde prirodzene a hlavne vtedy ked to budes chciet ty a najma babatko, ak ti to nevadi, dojci dalej, mozno to uz nema taky vplyv na imnitu (neviem), ale je to len vase
ja sa teraz s malou o to viac mojkam, aby vedela, ze som tu stale pre nu, no nelutujem, aj ked kojenie bolo krasne, aj toto obdobie je pre mna niecim vynimocne
drzim prsty a hlavne prajem obom vela zdravicka 😉

messzua
autor
19. jan 2015

velmi krásne dakujem,že ste sa podelili so mnou o vaše príbehy.Z vašich listov sa mi zda,že to príde samo.....tak teda kojim dalej s láskou 😀 DAKUJEM