Zdravim,v nedelu som rodila,je utorok a stale nemam ani naznak mlieka,prsia makke uplne a dokonca nevidim ani to zlte medzivko aby som mala,babatko saje o dusu lebo je hladne len neviem ako dlho nechavat babatko na prsniku ked mu stamadial nejde este nic,saje potom silno a boli to a nechce sa odlepit od prsnika
Ahoj,mne hovorili15 az 20 minut pro prso.Take male babo ma zaludok mensi ako pingpongova lopticka,tak necakaj ze vypije vela.To sa mu ani nezmesti do bruska.Kolostrum mu prve dni staci.Sanim sa podporuje tvorba mlieka,to je super.Hlavne vela pi vody a kojace caje.Opytaj sa v nemocnici,ci maju aj lejser na pradavky.Mne masticky nepomohly.To lejsrovanie trocha pomoze,ale neviem ci to robia aj na Slovensku.Bolest zmyzla asi za 2 tyzdne.Prajem vela sil a trpezlivosti.Ono sa to rozbehne.Este pomaha dat si hole dieta ( v plienocke )priamo na kozu.To podporuje super laktaciu.
V nemocnici nepomohli?
@majuska4401 fuha a v nemocnici co na to? Ked nie je ani kolostrum, tak to babo musí byť hladne
To je v poriadku, niekedy to trvá dlhšie, nechaj si dieťatko pri/na sebe ležkať, je teplo tak holé len v plienočke, prikryte sa len tenkou dečkou alebo plienkou, keď sa chce prisať nechaj ho a striedaj aj prsníky, spustí sa len musíš veriť a chcieť... ja som mala tiež mäkké prsníky a dcéru som kojila vyše 2 rokov a syna 1rok a 3 mesiace a stále pokračujeme ... pi veľa vody, vineu prípadne nech ti rodina prinesie hroznový cukor čo predávajú v lekárni - je to zázrak 😉 ... držte sa, zvládnete to... sestričky ťa usmernia, keby malo dieťatko veľký úbytok na váhe, neobávaj sa...
Skúšala ste kontaktovať šikovnú dulu alebo laktačnú poradkyňu?
Mne sa spustilo mlieko tiež až na 3.den a teda nebolo to nič neobvykle vraj. len si ho stale prikladaj, mlieko sa spustí. Malého myslim prikrmovali glukozou kým mi nabehlo mlieko, potom normalne začal piť mlieko. Keď začal piť mlieko vážili ho, či pije dostatočne.Ved oni vedia čo robit, hladného ho nenechaju. Hlavne nestresuj, čo najviac ho prikladaj a to pôjde.
A hlavne, všetko je v hlave, hlavne kľud, veľa tekutin a jedla a ono nabehne neboj ;)
stále prikladaj, ak je možné buďte v kontakte koža na kožu,- aj spinkať môže tak, prikry zvrchu. dohodni sa so sestričkou ako budete postupovať,- niekedy mliečko príde neskôr /u mňa vždy až 4.deň/, ale prikladať treba...už pomaly začne byť hladné... ak mlieko nebude, dajú zrejme glukózu alebo malé množstvo mlieka. len aby ste vedeli že čo ako, aby neprišli na tretí deň, že dieťa strašne chudne, že ako to keď kojíš... aj sestry sú žiaľ rôzne. ale hlavne sa pokús byť v kľude a vychutnávať drobčeka, hladkaj ho a tak. Ale je super že ťahá ako drak :D ,moji boli strašne spaví, takže sme nakoniec kojenie vďaka tomu nedali...
@majuska4401 mne sestrička po poslednom pôrode vravela, že prvých 24 hodín dieťa nepotrebuje papať, prikladá sa preto, aby sa pricuclo, a naskočili všetky tie veci okolo toho
Ano dakujem vam 🙂 ono ide oto ze uz sa narodil malicky mal len 2600g a nechcem aby tu velmi schudol takze dost nato myslim a stve ma to
@majuska4401 veď keď príde mliečko tak to rýchlo doženie... ak je všetko ok, nebudú vás držať nasilu v nemocke, 10 % môže ísť dole zo svojej pôrodnej váhy - aspoň tak to bolo pri mojich deťoch. treba piť, troška pomáhajú aj tie čaje a vinea, jesť /hoci nemocničná strava nie je ktoviečo/, oddychovať a riešiť len bábo ak to zdrav.stav dovolí.
@majuska4401. Ahoj je to uplne vporiadku. Dietatko sa citi istesie a ukludnuje sa dudlanim ;) ked ho nasilu budes odtrhat zbytocne si mozes podrazdit bradavky . a nebudem ti klamat je bezne ze zaciatky bolia to tak 4 dni, kym sa babo nauci a kym aj ty prides na techniku co vam vyhovuje ;) nasa chcela furt prso aj ked tam uz podla mna davno nic nebolo niekedy jedno momulala aj viac ako pol hodinu. Ked som ju nasilu odtrhala zbytocne ma viac boleli bradavky. Raz je pravda ze inštinkt matky pocuvat dieta je spravny. Dieta nepozna 15 minut. Zbytocne mu robit nepohodu. Rozbal ho sperinky a mojkaj nechaj ho nech si samo robi ako chce.
Dievcata ja stale nemam nic,ani mledzivo,prsniky mlandrave makke,uz zacinam byt z toho fakt nervozna,ani tu nechapu preco maly sa krasne prisava mame super techniku a nic 😔 zajtra uz domov a ani naznak
ešte vydrž, možno to práve zajtra príde ako u mňa 😉 ale viem ako ti je... čo mu dávajú? mliečko?
@bagre povedali ze trosku ho prikrmuju scim som aj suhlasila,pretoze bol velmi nervozny a ked sa prisal uz ma to bolelo lebo tahal o dusu a neslo nic tak nervozita este viac stupala,teraz je pokojnejsi pekne potaha a spi,akurat ma zltacku tak je ospalejsi tak snad nebude mat moc silnu,keby islo aspon mledzivko tak ma aspon vitaminky
@majuska4401 držím palčeky aby to bolo čím skôr a žltačka nech rýchlo prejde aby mu ten dobrý ťah ostal ❤
@majuska4401 a keď ho odvážia tak je tam prírastok alebo nie? Mledziva môže byť aj len pár kvapiek. Ja som tiež myslela že nemám mlieko, tlačila som si a nič ale bolo tam. Malého som prikladala a spustilo sa na cca 3. deň, ale ja som vôbec nevedela či niečo ide keď cuckal, až potom začal pomaličky priberať, napr. 45 gramov. Vážili ho pred a po kojeni, aby sa to zistilo. Aj ja som bola z toho nervózna už ale potom sa rozbehlo všetko. Daj vedieť ako pokračujete...
podľa tvojich možností...ak nemáš veľa iných starostí, tak ideál je nechať bábätko na prsníku, koľko chce...aj satím "naprázdno" sa podporuje tvorba mlieka
@majuska4401 Ahoj mne nabehlo mlieko po prvom porode na 3 den, pri druhom na takmer 4ty. Oboch som mala "nacucnutych" kazdu chvilu. Ani neviem ako dlho, ale proste kym cuckali, tak som ich nechala. No pouzivala som aj lanolinovu masticku, kedze ma veru z toho boleli bradavky. Niektore kamaratky ale hovorili, ze sa im veru prsia naliali az ked prisli domov z porodnice, ked uz boli v klude, doma...
Kolostrum mozno aj mas, to, ze nevidis ako vyteka nevadi... Babatko si ho pravdepodobne vycucka. Inak deticky som mala tiez mensie (2.7kg prva, 2.9kg druhy). Je ale fakt super, ze sa ti dobre prisaje, to je hlavne 🙂 Ja by som poradila len nadalej prikladat, ak treba, prikrmit umelym, ale este by som kojenie nevzdavala. Drzim palce 🙂 Hlavne nech je babatko spokojne.
@majuska4401 skus si pritom stlacat prsnik akoby si vytlacala "dojila" mlieko, pomoze to, rychlejsie sa ti kojenie spusti a potom to uz boliet nebude
Ahoj, nebuď z toho smutná... Mne sa pri prvom spustilo až na piaty deň.. Keďže som bola po cisárskom... Bola som, toho na nervy.. Potom zrazu sa spustilo a bolo ho veeeela.. Potom sa jedoval, ze veľký prúd tečie... Všetko sa časom ustáli... Pri druhom na tretí deň.. A to sa mi naliali, ze až zápal bol... Joj čistá katastrofa... Ale dala som to a potom bolo fajn... Takže mysli pozitívne, bude dobre...
@majuska4401 ani nebude mlieko rozbehnute ked ho dokrmujete
@nikusiak9 tak radšej nech dieťa nemá nič nie? Môjho aj dokrmovali lebo sestričky boli nervózne a teraz je ešte stále kojeny a nebol problém. Asi to závisí aj od babatka
Bud rada ze saje a nechaj ju tam kolko sa jej ziada. Moja prva dcera bola leniva sat, akonahle po par sekundach neslo nic, spustila rev a uz sa nechcela prisat. Sla aj cisarskym, tak sme mali co robit aby sa to rozbehlo. Potrapili sme sa par dni, ale s tym ze v krajnosti som vypytala tak maximalne trosku glukozy. Nakoniec som si to musela sama roztahat odsavackou kedze mala odmietala sat.
@majuska4401 no ale mlieko by si mala mat este pred porodom :O No divne, nejaky prikrm? Ved dieta asi bude aj hladne nie?