Ako čo najšetrnejšie zastaviť laktáciu?

danuella
25. sep 2014

Ahojte dievcata, mam dvoch synov a kojim uz vyse 4 roky nepretrzite. Starsi syn sa akosi sam mliecka zriekol ked bol jeho brat asi 2mesacny. No a s tym mladsim su naozaj problemy. Uz by som ho chcela odstavit, pretoze je to velmi narocne, ale on nie a nie srdcervuce vybuchy placu... a vzdy to skonci pri tom ze sa zlutujem a dam mu. &teraz je momentalne chory ma vyhadzane usta a vcera vecer sa nemohol napit lebo mu to neslo. No a ja by som to aj chcela vyuzit na jeho odstavenie. Ibaze prsnik sa mi hrozne nalial(viem dalo sa to cakat), musela som si odsat. A tu je otazka ako ste to urobili vy? Nejaky caj, lieky, ... aby sa ta tvorba znizila, prip. ine vase skusenosti, finticky. vdaka

ichbinich
25. sep 2014

@danuella:
Ja som si davala salviovy caj, jednu salku denne. Ja som mala tiez zavislaka. Ale dohodli sme sa, ze je mliecka malo, moze si cucnut, ale ked mu poviem, aby prestal, nech prestane. A drzal sa toho. Vlastne sa sam presvedcil, ze je mliecka malo, pocuckal si a hotovo. Takze salviovy caj urcite pomoze. Mne stacila ta jedna salka, plus caj proti bolesti hrdla, kde bola aj salvia, lebo vtedy som bola chora.
Inak odsat si mozes, ale iba do ulavy, nie do prazdna, lebo to ti bude zase startovat tvorbu mliecka.. Takze iba trosku, aby ta neboleli prsniky. Alebo si v sprche prsia masiruj a "vyhladkaj" si mliecko, kym sa ti ulavi.
Ja som s nalievanim prsnikov pri odstavovani problem nemala, ale ked som niekedy sla "prasknut", tak v sprche to slo fajn.
Vsetko dobre!

zuzanakarcolova
25. sep 2014

Napevno si sťahovať prsia, plienkou alebo nejakým plátnom, keď budú prsia stiahnuté, prestane sa tvoriť mliečko...