Prírodná kozmetika na vlasy

katkas77
11. jan 2024

Žienky prosím poraďte prírodnú kozmetiku na vlasy, ktorá mi ich dá dokopy. Používala som Andreine, ale už ju nemôžem používať, z drogérie a z lekárne mi proste nesedia a ani klasické žihľavové atď. Mám vlnité vlasy, špinavý blond, nefarbené, mám lupiny, vypadávajú mi a mám aj chrasty po hlave a extrémne suché. Ďakujem.

00ivi00
11. jan 2024

@katkas77 tak treba popremýšľať aj nad nejakými vitamínmi-doplnkami si myslim, hlavne kvôli pokožke na hlave. Ja používam šampóny od Soaphoria, treba vyskúšať ktorý sadne. Ja musim tiež šampóny obmienať lebo sa mi menia vlasy s počasím, cez zimu mi je dobrý taký, cez leto zas iný

katkas77
autor
11. jan 2024

@00ivi00 užívala som všetky možné doplnky z lekárne, vitamíny na to určené, bola som na rôznych vlasových vyšetreniach a aj u kožného lekára a všetko bez výsledku proste. Minula som stovky a stovky eur na moje vlasy, som zúfalá.

83lenka83
11. jan 2024

@katkas77 rada kitoko od ASP

00ivi00
11. jan 2024

@katkas77 a poznáš Andreja Medveďa? Skús si vyhľadať od neho doplnky, má aj originál na vlasy.. Akože dosť drahé vitamíny, ale syn mal akoby ekzem na nohách a po rade od tohto pána, aké vitamíny nakombinovat, to mal do 2 týždňov preč, čo by sa mi v živote nepodarilo s vitaminmi z lekárne

bela30
11. jan 2024

@katkas77 Khadi, ayurvedska.

katkas77
autor
11. jan 2024

@83lenka83 ďakujem, pozriem sa na to a vyskúšam 🙂

katkas77
autor
11. jan 2024

@00ivi00 nepoznám, nepočula som o ňom, ale vyskúšam, ďakujem za radu 🙂

katkas77
autor
11. jan 2024

@bela30 ďakujem za tip 🙂

bluemoon24
11. jan 2024

@katkas77 urcite 100%pure 🙂

katkas77
autor
12. jan 2024

@bluemoon24 ďakujem 🙂

doris11
12. jan 2024

@katkas77 neskúšala si cgm metódu? Ja síce nemám vlnité vlasy ani úplne rovné ja mám proste taký ten bordel na hlave 😀
A keď som skúšala tu cgm metódu tak vlasy boli po čase pekne, mala som jemne vlny a celkovo boli silnejšie.

katkas77
autor
12. jan 2024

@doris11 neviem čo to je, nepočula som o tom ešte...mne nejde tak ani o účes alebo ake vlny mám, hlavne nech mi nepadajú, nemám lupiny a chrasty po hlave :D

majka3322
16. jan 2024

@katkas77 prečo nemôžeš používať Andreine? Skús pozrieť ešte Hristinu alebo Goodie má super tuhé šampóny, hlavne nech je ten šampón 100% prírodný.
Treba sa zamerať aj na výživu zvnútra. Hlavne pi veľa čistej vody, skús aj nejaké doplnky výživy a prípadne zistiť, či nemáš alergiu na nejaké potraviny..Skús sa zamerať aj na životosprávu, cvičenie a celkovo pohyb, eleminovať stres atď..Všetky tieto problémy idú väčšinou zvnútra a žiadny zázračný šampón ti pokožku hlavy nezachráni pokiaľ neodstrániš príčinu.

katkas77
autor
16. jan 2024

@majka3322 príčinu hľadám už veľmi dlho. Andreine bol zo začiatku wow efekt no potom príde realita, vlasy mám horšie ako predtým - lupiny, chrasty na hlave a strašne mi padajú … v salóne u nich mi povedali že mi nič nieje samozrejme som stovky a stovky eur vyhodila za ich produkty no proste mi to už nesedí a nieje to až tak 100% prírodne ako tvrdia … a čo sa týka doplnkov beriem, stravu aj cvičenie dodržiavam takze myslím že to bude samponom a ďalšími vecami … alergiu tiež teda nemám

stanulienkat
16. jan 2024

@katkas77 citam, ze ti tu radia 100% prirodny sampon..ved taky neexistuje. Co je to za hlupost? 100% priroda je, jed si natrhas zihlavu a spravis odvar. Nie sampon, ktory ma 10 chemickych prisad, peni, je zafarbeny, ma aromu,je gelovej konzistencie a vydrzi 4 roky. To naozaj verí niekto takému marketingu, že prírodná kozmetika??🙄🤔
V klasickom žihľavovom šampóne je gél, aroma, zelené farbivo a na 10 l šampónu asi štyri žihľavové listy-ak vôbec.
Pekne si kup Revalid- je to sme s vitamínov, pomôžu ti na vlasy. Ak máš lupiny, vyluč sladké jedlá, pretože lupiny sú kvasinkového pôvodu a živi ich cukor. Kup si v lekárni šampon proti lupinám, zdravo sa stravuj a pi vela tekutín.

bombulka1987
16. jan 2024

@katkas77 Neviem Ti odporučiť konkrétny produkt, ale ja som veľký fanúšik kozmetiky Kvitok. Popozeraj si, prípadne im napíš aký máš problém, poradia Ti.

simca06022011
16. jan 2024

kazdy ma ine skusenosti, najde si ine co mu vyhovuje, ale vlnite vlasy potrebuju inu starostlivost, zvlhcenie, vlasy musis mat vysusene od zihlavovych a kadejakych veci. RIesila by osm nejaky jemny sampon na vysusenu pokozku vlasov. Ja mam zase nazor ze kedze vlas nie je ziva vec, treba ho osetrovat z vonku. Spravnou kozmetikou. Ak vlasy nerastu to je zase ina vec, ale poskodenie vlasov z vonkaé pre mna je to hlavne vonkajsi problem. Prirodna kozmetika pomoc vobec nezaruci. Mne sampony ako sampuchy, rozne eko bio rozmarínový a neviem ake neskutocne vysusili vlasy, mala som ich ako chemlon.. najlpesi bol pre mna sampon HIF, ziadna priroda, nepenivy sampon s kyselinou hyaluronovou to bol. Na vlasy napr ph5 od eucerin, alebo vyslovene nieco specialne na vysusenu, lupinatu pokozku. Dlzky okrem samponovania, skor osetrovat, hydratovat. Ja som mala chrasty a potom take zapalene vyrazky a supalo sa mi to ´- mne pomohol sampon bioxsane, je proti padaniu, aj pokozku mi dal do poriadku, ale co sa tyka kvality vlasov, to som musela osetrovat riadne pletovymi maskami, hydratacnym sprejom. Spravne umyvat, nemotat vlasy atd.. asi tiez je dolezite :DD s tym mam veru problem:D
AK nie je problem so stravou, hormonalne problemy, nevidim dovod hltat tabletky... mne velmi padaju vlasy, roky.. a ziadne, ZIADNE, z tych tabletiek mi nepomohli. Skoda penazi.

tetapetra
16. jan 2024

@katkas77 mala som presne tento problém. Tiež mám kučeravé vlasy a úplne zničenú pokožku hlavy. Dôvod,vraj stres. Pomohlo mi toto, ešte to nie je 100%,,ale nemám chrasty, ani zápach ani nánosy mastnoty. Je to síce drahšie, ale aj tak.
Toto je link na peeling, ten sa dáva po umytí vlasov, počkáš a potom zmyjeshttps://www.kapyderm.sk/p/kolagenova-emulzia
A toto je šampón, ktorý používam, tuhé mydlo
https://www.milinatural.sk/tuhy-sampon-na-norma...
Vlasy fenujem. Nikdy som to nerobila, až teraz.

majka3322
16. jan 2024

@stanulienkat odporucat niekomu, kto ma lupiny a chrasty na hlave, sampon Revalid, ktory ma hned na 2. mieste v zlozeni sulfat, ktory extremne vysusuje vlasovu pokozku…Hmm vidim ze sa rozumiete 😅

simca06022011
17. jan 2024

@majka3322 ale ona revalid tbl odporucila myslim ;)

stanulienkat
17. jan 2024

@majka3322 Revalid šampón -neviem, možno má zlý vplyv na lupiny, no nepoznam ho, nepouzivam, . Ale na riedke vlasy určite odporúčam Revalid tablety, ktoré obsahujú komplexné látky vhodné pre pleť, nechty a vlasy. A nie, nie som odborník na vlasy, ale určite sa nebudem tváriť, že fľaštičky plné chémie sú vlastne prírodné.🤣🤣😅😁😂😉

katkas77
autor
18. jan 2024

@stanulienkat no aspoň niečo čo nieje veľmi chemické a približuje sa k prírodnému :D revalid som užívala dlhodobo - nepomohlo a cukru tiež veľa nejem, skoro vôbec.

katkas77
autor
18. jan 2024

@bombulka1987 už som z tade objednala, najviac ma to oslovilo 🙂

katkas77
autor
18. jan 2024

@simca06022011 ďakujem pekne za radu 🙂 a áno väčšinou je to bohužiaľ len o marketingu tie tabletky a neviem aké zázračné kúry na vlasy.

katkas77
autor
18. jan 2024

@tetapetra ďakujem za radu, určite vyskúšam ten peeling, takýto tuhý šampon som objednala z kvitok.sk, tak uvidíme 🙂

bombulka1987
18. jan 2024

@katkas77 Teším sa, tak prajem nech Ti to pomôže 🙂 Mne táto kozmetika ako jediná vyliečila akné, ktoré sa ma držalo až do dospelosti a nepomáhalo vôbec nič. Postupne všetku kozmetiku nahrádzam ich produktmi, len deo mám z Weledy. Najlepšie produkty mi prídu z radu Solutions, ale sú aj najdrahšie.

tetapetra
18. jan 2024

@katkas77 to striebro v šampóne by mohlo pomôcť. Ak skúsis peeling,tento sa dáva po umytí vlasov. Našla som od kerasten a ten sa dáva pred umytim

domak2
18. jan 2024

Ono s tými prírodnými vecami tiež opatrne. Chemické bezne produkty sa testujú oveľa viac a nie vždy sú tie prírodné aj lepšie. Niečo tie lupiny a chrasty spôsobuje aj keď verím, že je ťažké prísť na to co. Aj kyanid je "prirodny"

jenny224
18. jan 2024

Urtekram 🙂

hravemaciatko86
7. máj 2024

Ahoj, odporúčam ti hennu a ja som spokojná s Avedou, treba trochu skúšať.. mne sa vlasy veľmi polámali po melírovaní, ale henna mi veľmi pomohla 👍