Holenie rúk

28. jan 2023

Ahojte. Chcem sa opýtať žien, ktoré si holia ruky. Je nutné holiť celé ruky? Ja si holievam ruky iba z prednej strany od zápästia po lakeť aj napriek tomu, že aj vyššie mám jemné chĺpky. V zime to nie je moc vidieť ale v lete na slnku aj áno. Takto mi to zaberie 3 minúty 2x do týždňa, čo je v pohode. 🙂

Vy to máte ako? Oholíte si celé ruky alebo iba časť? Ďakujem za radu.

paulahr
28. jan 2023

Holím si rovnako, tiež len po lakeť z prednej strany kde mám najviac chlpov, vyššie neholim, v zime aj tak mám väčšinou dlhy rukáv a v lete opálenu pokožku takže je to v pohode, podľa mňa to ani nik nerieši a ani si nevšimne, mala som dilemu, že mám chlpaté ruky a riešila som to len ja😄holiť som si ich začala pre svoj dobrý pocit

pribinak
28. jan 2023

Ruky si neholim vôbec

lenjaona
28. jan 2023

Prečo si holite ruky? Chápeš podpazusie ale ruky? Ved potom budete viac zarastat
Navyše mať chlpy je prirodzene

svokrinjazykmonika
28. jan 2023

Holiť ruky je podľa mňa totál divné 🙈

ika11123
28. jan 2023

Holim si ruky po lakte ďalej nezaradtam vôbec ... už roky rokúce a vôbec to tak nie je že keď ich neoholim že ich budem mať viac chlpaté podľa mňa je to blbosť...ako to môže niekto tvrdiť keď to nevyskúšal

bucko555
28. jan 2023

Ja som si volila ruky raz mne to bolo také divné tak si ich neholim

diewcatqoo
28. jan 2023

Pouzivam na ruky epilator a pouzivam na cele ruky. Je divne, ak predlaktie je hladke a vyssie uz su chlpy.

jaskolka
28. jan 2023

Áno, holim si ich, absolútne nezarastaju viac, skôr by som povedala ze menej, takže cca raz do mesiaca úplne stačí. A to som skôr "snehulienka" takže mam bledu pokožku, ale chĺpky aj vlasy skoro čierne

aurorastone2
28. jan 2023

Tiež si holim len po lakeť z vrchnej strany ale len cez leto 😁

ika11123
28. jan 2023

@jaskolka presne vôbec to nezarasta viac ale oveľa oveľa menej rastú

autor
28. jan 2023

Mne príde príjemnejšie byť upravená aj na rukách. Predsa len sú viac na očiach ako nohy. Chcela som vyskúšať byť hladká aj v oblasti nad lakťom, keďže krátke tričko nosím v interiéri niekedy aj na jar, jeseň a občas aj v zime. Podľa toho čo čítam, hladké predlaktie je už nadštandard. :D Asi to teda vyššie skúšať nebudem.

matabb73
28. jan 2023

Ja si holim len v lete keď nosím krátke rukávy a hodím si celé ruky. Pre tie, ktoré sa divíte: niektoré ženy majú ruky zarastené ako chlap a je nepríjemné počúvať sprosté poznámky. Okrem toho, chlpaté ruky nepôsobia žensky a vypadajú divne v letných šatách.

beatrixx1525
28. jan 2023

Nechápem prečo by malo byť holenie nôh ok a holenie rúk "divné"...akože kde je v tom logika 😀 ja si holím keď si spomeniem, zvyknem celé, nech sú tetovania pekné jasné, potom ešte zvyknem pretrieť aj mastičkou. Inak vôbec nezarastajú viac ani chlpy z toho nie sú tvrdšie

bajka16
28. jan 2023

V lete celé, v zime iba po lakeť. Ináč ženy, a prečo si ich neholit? Niekomu sa to proste nepáči, tak prečo si ich neoholiť? Mne stačí holiť ruky v priemere 2 krát za mesiac. A to mám tmavé chĺpky prirodzene. Lenže aj napriek holeniu roky rokúce, mi rastú jemné chĺpky a rastu dlho. Takže tu prosím nevypisujte blbosti o tom, že začnú rásť viac po oholeni. Už dávno je tento mýtus vyvrátený.

darkswan
28. jan 2023

@svokrinjazykmonika mat vyrazne chlpy na rukach je pri zenach divne🤷‍♀️

bayuska
28. jan 2023

Ja holim aj z vrchu aj zo spodu, ale tiez len po laket. Mam faktnhrozne tmave a dlhe chlpy. Dlho som to neriesila, ale odkedy som zacala nosit hodinky, tak mi to strasne vadilo na pohlad. Aj sem tam ak mam nejaky naramok.

lalenka33
28. jan 2023

Holím si celé ruky počas celého roka. Neznášam chlpy. Je pre mňa úplný štandard mat oholené celé telo. Ešte v lete som stretla v meste chlapa, ktorý mal take chlpy na rukách, že by sa mu dali vrkoče zapletať. Otras. To isté dlhe chlpy u muža na chrbte. Našťastie sme s chlapom rovnako antichlpovo nastavení.

barcinka13
28. jan 2023

@svokrinjazykmonika a čo je na tom divne? Veď nie každá tam ma pár svetlých chlpov

janetinka27
28. jan 2023

uz su tu podobne temy, ruky si holim po lakte. vyssie uz mi rastie len malo chlpkov, ktore posobia prirodzene.
ano a holim si ruky, vsak to je moja vec. zeny a preco si holite nohy? no presne preto si niektore zeny holia ruky - pretoze niektore mame vyrazne a neesteticke chlpy na rukach. a ja aj na prstoch. dajte si peknu bluzku alebo naramok, prsten, pekne saty ci svetrik a k tomu si oblecte chlpate ruky. ako decko som si za to uzila dost a zacala som si ich sama holit. a nie je pravda, ze holenim sa to zhorsi, tie chlpy boli hrozne uz pred holenim

petulda333
28. jan 2023

@lenjaona viac zarastat? Nie,nikdy nebudes mat viac chlpkov ako aj vlasov. Holim si ruky niekolko rokov a nerastu ani hrubsie ani tmavsie chlpky

sandyka90
28. jan 2023

Ja som veeelmi dávno užívala antiku a odvtedy mám viac chlpov na rukách....v lete si zvyknem prejsť depilatorom... áno...je to bolestivé ale nenaraste ich viac a sú rovnako tenké.... holiť si ruky by ma nenapadlo

lenjaona
28. jan 2023

@petulda333 ale prečo to niekto robí, ešte som ozaj nepočula aby si ruky niekto holil
Okej to dole, podpazusie nohy fajn.... Ale to ostatné je prehnané... Mnohe maju aj fuzy a bradu a to neriešia pritom je to väčší hnus, ešte obočie vlasy dajte dole a bude dobre 🙂 alebo stačí ísť na chemoterapie a nebude nikde ani chlpok

janetinka27
28. jan 2023

@lenjaona ty si dobre mimo

petulda333
28. jan 2023

@lenjaona ty si riadne tupelo. Ja mam chlpy na rukach dlhsie nez moj muz,citim sa preto strasne,preto ich holim

lenjaona
28. jan 2023

@petulda333 možno máte viac mužských hormónov, stačí to vyšetriť a zmierniť

janetinka27
28. jan 2023

@lenjaona ja mam na rukach aj nohach tiez viac chlpov ako moj muz a nemam zvysene muzske hormony, hormony mam vysetrene a vysetrovane dookola na endo, gyn aj dia. niektore zeny su proste chlpatejsie. a keby boli u niektorej zeny zvysene muzske hormony, vobec to nestaci vysetrit a zmiernit. ako zmiernit? vyoperovat zlazy? to vobec nie je jednoduche riesit.

petulda333
28. jan 2023

@lenjaona nemam

petulda333
28. jan 2023

@janetinka27 👍👍👍

sandrasstini
28. jan 2023

Ja si holim po laket ale vsimla som si ze zo spodnej casti od lakta hore mam chlpy celkom dlhe, musim sa pozret ako to vyzera a ked oholim aj to.
Holim si ruky asi 10 rokov, mytus ze potom viac zarastaju je blbost, aj ked si neoholim ruky 2 tyzdne tak tie chlpy vobec nejsu tmave alebo extra tvrde.
Napr mne sa vobec nepacia chlpate ruky, ak ma niekto jemne ok ale dlhsie alebo tmavsie a na tom napr hodinky ci naramok je za mna divne. Pride mi to nezenske a nevskusne. Videla som krasnu zenu v lete krasna postava tvar oblecenie a na rukach huste chlpy, to jak keby si neohlis nohy proste. A v naramku mala par chlpkov zamotanych, dodnes mam z toho “traumu”
Ale sto ludi chuti

lenjaona
28. jan 2023

@janetinka27 nejaké vitaminy alebo niečo?