Deo pre 10-ročné dievča

maminatimka
22. okt 2023

Poradte niečo učinne pre moje 10 ročne dievčatko, nivea jej vobec nepomaha, furt spotena/zapachajuca, čo jej mam kupiť? Ale niečo 0% aluminium 🙏

anonym42
22. okt 2023

@maminatimka botanica slavica tuhy deodorant.. neobsahuje aluminium a je prírodný. Pomáha prekryť zápach.

vakatko
22. okt 2023

Zápach spôsobujú premnožené Kvasinky a zlé baktérie v črevách, aj prekyslený organizmus, pomôže Extrakt z Grepových jadier (kúpite v Lekárni) a jesť veľa Zeleniny.
Vylúčiť Cukor Lepok Kysnuté cesto a nasadiť PROBIOTIKA !!!
Tea Tree olej (kúpite v lekárni) je silno antibakteriálny, natierajte 2 - 3 kvapky do podpazušia po kúpeli.
3x do týždňa kúpeľ v Epsomskej soli, Kúpite v lekárni alebo drogérie.
Hlavne musí brať Probiotiká, Posilniť črevnú floru, Imunitu.
Skúste zohnať Tibetskú kefírovú hubu a robte domáci Kefír plný zdravých Probiotik,
je to lacnejšie než kupovať drahé Probiotiká.

maminatimka
autor
22. okt 2023

@vakatko proste ona je taky typ, od malička sa potí, a teraz to aj dosť citiť, ona je od malička vela zeleniny ovocia, probiotikum brala viac ako mesiac v lete kvoli dovolenke aj tak sa spotila...nechcem jej nič take silne kupovat, ale dosť neprijemne, pride domov a všetko hadžeme do pračky...ten tea tree vyskušam..

maminatimka
autor
22. okt 2023

@anonym42 viete poslať fotku ?

angela85
22. okt 2023

Môj syn sa už potil minulý rok a aj ho bolo cítiť,no proste tak začína puberta a zmeny v tele. Minulý rok sme to riešili len hygienou a čistými tričkami,ale proste kým prišiel zo školy smedel,tiež má teraz desať. Tento školský rok začal užívat weledu a Schmidt. A už vôbec nesmrdi,potit sa možno potí ale to je prirodzené.

zenazaba
22. okt 2023

Spiridea forte deo

janage
22. okt 2023

@vakatko
@maminatimka no s tým olejom tea tree. V žiadnom prípade by som to neriedené dieťaťu nikam a do podpazušia už vôbec nie, nenatierala. Môže jej to silne podráždiť pokožku a vyvolať škaredú reakciu.
Áno aj 2,3 kvapky.

janage
22. okt 2023

@maminatimka my všetky doma používame aloe vera deo. Síce sa potíš, ale nesmrdíš. Vo veku 10 rokov by som sa skôr priklonila k tomu, že ráno poriadne umyť pazuchy s mydlom detským a teplou vodou. To isté po príchode zo školy a večer v sprche. Už tu bola diskusia a ze toto fakt pomohlo pri chalanovi.

vakatko
22. okt 2023

Skúste dať vyšetriť štítnu žľazu.
Nestačí brať Probiotiká iba mesiac, probiotické potraviny by sme mali jesť skoro denne.
Nie je normálne aby 10 ročné dievčatko zapáchalo aj ked sa potí.
Ano máte pravdu mal by sa olej riediť s iným olejom, bežne sa používa na Akné.

hipuska
22. okt 2023

Môže byť problém aj oblečenie. My sme raz mali tricka HM a katastrofa. Všetky skončili v koši. A treba dbať na zvýšenú hygienu. Sprcha každy den + ráno sa umyť.

janage
22. okt 2023

@vakatko ja osobne by som žiaden olej nedávala na pokožku na miesta, kde sa silno potí. Tam by nemalo ísť nič mastné.

vakatko
23. okt 2023

@maminatimka
Pot je kyslí, pri nadmernom potení skúste pridať trochu Sody Bicarbony do sprchového gélu na odkyslenie tela, dobre opláchnite.
Na You Tube sú návody ako si vyrobiť prírodný deodorant bez chémie.
Ja používam Tea Tree olej na dezinfekciu úst, miešam so zubnou pastou, pridávam do šamponu na vlasy, pridáva sa do kozmetiky na problémovú pleť, ešte som žiadnu reakciu nemala, ale každé telo reaguje inak.
Bylinkové čaje môžu pomôcť kamilkovo - mätový šalviový .....

44janica44
23. okt 2023

Ja používam deo z kvitku je to slovenska prírodná kozmetika.