Chodíte s 2,5 mesačnými deťmi na výlety?

nikimeli
15. jún 2020

Caute rada by som sa spýtala či chodíte s takto starými detičkami na výlety/ pikniky .. poprípade rada sa nechám inšpirovať čo a ako ďakujem 😊😊
Mame záhradu takze buď tam alebo prechádzky to áno. Len teda mám pocit že okolie má nechápe keď si myslím že s bábätkom chodiť po ZOO a tak.. je ešte skoro hlavne keď je tak horko vonku. Ďakujem za odpovede 🤭

siska53
15. jún 2020

@nikimeli tak ono zavisi od toho, ci nas aj starsie dieta.. ak nie, tak sa mi zda zbytocne ho niekam vláčiť.. ak mad aj starsie dieta, tak to mladsie sa nejak vzdy zvezie s tymi starsimi.

h2
15. jún 2020

@nikimeli Akože pochopila som správne, že Tvoje okolie očakáva, že pôjdeš s 2 a pol mesačným do ZOO?

nikimeli
autor
15. jún 2020

@h2 áno...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

katpox
15. jún 2020

@nikimeli ahoj, no moj syn sa narodil v juni,ked mal7tyzdnov,sme boli aj na dovolenke v tatrach a to bolo uper. Bol v kociku spokojny, hocikde som ho nakojila,prebalila potreba potreby o 10.00sme vyrazali a okolo 21.00 sle sa vracali na chatu, a bol dokonca v Ke v leteckom muzeu, potom sme boli cez leto aj na Agrokomplexe, manzelove oblubeme letne akcie sme absolvovali ako vojenske muzeum, vybavili sme mu v 4tyzdnoch aj pas, tak bol na dni Nato v Ostrave, u rodiny proli Brne no a kazdy den sme chodili aj v teple von, do parku ,na kofolu a manzel pivo, sme fungovali aj s novorodencom, predciasnatko, teraz ma rok v kociku sportaku uz je a chodime po hradoch, po lahsich turach.... Ja si myslim,ze pobyt na cerstvom vzduchu je len prospesny.na to ,ze dva tyzdne bol v inkubatore a 7dni mu pomahal s dychanim pristroj velmi peknw napreduje, ziadne choroby nemal, zdravy ,vitalny.Otuzovali sle aj v zime.aj cez koronu sme vyrazili von do prirody ..

nikimeli
autor
15. jún 2020

@katpox to áno my chodíme von stále. Ideme aj na Liptov aj Tatry aj čo.. len takéto výlety v horkú do ZOO a podobne mi prídu zbytočne ?? Neviem no. Som vďačná za každý názor

h2
15. jún 2020

@katpox Áno, ale vy ste tam išli kvôli sebe. Autorka asi nemá potrebu ísť do ZOO, ale okolie očakáva, že tam dieťa zoberie.

h2
15. jún 2020

@nikimeli Veď keď niekam chcete ísť vy s mužom, tak choďte, aj s malým. A keď nie, tak nechoďte, neviem síce, kto je pod tým pojmom "okolie", ale nech je to kto chce, hoci aj najbližšia rodina, nič ich do toho nie je.

nikimeli
autor
15. jún 2020

@h2 ja nemám problém so ZOO len zbytočne tam brat babatko asi tak som to myslela .. zmysluplnejšie mi príde prejsť sa v okoli

catherine1989
15. jún 2020

@nikimeli nášmu synovi sme zoo prvýkrát ukázali až keď mal rok a pol a reálne z toho aj niečo mal. A nemám pocit, že by som ho o čokoľvek ukratila

00ivi00
15. jún 2020

No ja mám 4 mesačného a na žiadne výlety nechodíme, načo? 🙈 Normálne von, na pozemok (staviame dom) a potom normalne k starým rodičom a to je tak všetko. Moj nie je moc na spanie v kočíku a najradšej aj tak spí doma takže by som sa zbytočne stresovala aby som sa s nim kade tade vláčila a ešte k tomu úplne zbytočne keďže jeho aj tak zaujíma len maminka a mliečko 😅 keď bude väčší a samostatnejší tak sa s nim ešte navýletujeme

lintu
15. jún 2020

S tak malym babom je asi vseobecne zbytocne chodit niekam len kvoli nemu. Su ale rodicia, ktori sami chcu niekam ist a dieta automaticky beru so sebou, uz nech z toho ma akykolvek (aj nijaky) zazitok.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
15. jún 2020

@nikimeli my sme boli s 3-mesačným v Tatrach, bol v kočíku, chodili sme na prechádzky na čerstvý vzduch. Aj na kúpalisku, to tiež prespal v kočíku. Jasne, že sa nekupal.
Ale čo by malo take dieťa z návštevy ZOO, to fakt neviem. Jedine ak by si ty chcela ist.

katpox
15. jún 2020

@h2 kvoli sebe,ako dalo sa vybavit strazenie, malinky bol multifunkcny pil aj z flasky aj z prsnika ,mlieka som si j dost odsavala...ale tak sme raz rodina a nebolo to nic zle,prave naopak, na vyletoch bol spokojny, a v "akcnych" dnoch,ked sa riadne drncal kocik nemal kolikove bolesti , tak zas kazdy robit ,co najlepsie pre dieta a aj v horucich dnoch sme vonku,rovnako ako ked mrzlo a bola poladovica, ci vonku prsi ...a teraz uz ako rocny zacina svet okolo vnimat pozornejsie, a osobne nebavi ma byt kvocka len na jednom mieste....od 15tich cestujem,objavujem a manzel je na tom obdobne. ..zas kazdy sme iny a prcek je akcny....plysaky,hrkalky ho nebavia, hlavne ho uputa svet motorizmu, auticka a pohyblive hracky,

whatever1
15. jún 2020

Sa ich spýtaj prečo by si mala chodiť niekam kam sa ti nechce. Ja som sa poučila a niektorým individuam už nevysvetlujem len oznamujem. Prečo nejdem k moru, ved chodia aj s menšími deťmi? - "mňa to absolútne nezaujíma ako to majú druhí, nech si chodia aj rovno z pôrodnice" Prečo nechodim na baby plávanie? No pre štipľavé lečo😂. ...Čím viac budeš vysvetľovať tym viac si ten druhy bude chcieť presadiť svoj názor.

magduska2
15. jún 2020

@nikimeli A načo sa riadit podla ostatných?Rob tak ako vyhovuje vám..máte záhradu,ja si myslím, že to takému dieťatku uplne stačí..možeš byť na slnku,v chládku más tam všetko po ruke ..neni o čom.
až bude maličké staršie ešte sa navýletujete dost 😉

prasiatko30
15. jún 2020

Nechapem preco sa furt pozerate na to co povie okolie 🤦🏽‍♀️ Ty sa citis na to aby si zobrala 2,5m do zoo - tak si ho zober a poprechadzaj sa s nim pokial su na to podmienky a tebe sa zoo paci, chces s nim zostat na zahrade no tak s nim zostan na zahrade, chces s nim ist k balatonu tak chodte k blatonu no a? Pokial ti to tvoje dieta dovoli - je zdrave, neumrncane, je mu jedno ci spi doma alebo na himalajach - a ty si ok ttak si robte to co je tebe po voli - je to te n moment ked s dietatom mozes robit skoro vsetko a ono neprotestuje - pokial je takej natury. A nemusis sa pozerat na toco hovoria ini. Ja som so starsim dietato v 3m absolvovala 3h cestu lietadlom a tu sme

daganov
15. jún 2020

@nikimeli rob tak, aby bolo spokojné tvoje dieťa a ty. Na ostatných sa vykašli, jedným uchom dnu a druhý von. Kým ti dieťa vyrastie, ešte ZOO zoderieš, ak sa cítiš fajn doma, na záhrade, nevidím dôvod to meniť.

jvasenka
15. jún 2020

@nikimeli my sme boli s malou v zoo ked mala asi 3-4mes.. 2x v zoo sme boli v HU ked mala 7mes...ale myslim si ze kazdy by mal vediet na co sa citi resp ci si s niecim takym stotoznena🙂

daganov
15. jún 2020

@jvasenka to je ale výlet viac pre dospelých, ako pre dieťa, ktorému je v 3-4 mesiacoch fuk, kde je, len aby mama bola blízko. Tiež si myslím, že je to tak, ako si písala, každý na čo sa cíti a s čím je stotožnený. A v prvom rade podľa dieťaťa. To je ako keď sa niekto pýta, či je ok ísť s pol ročným k moru. S jedným áno, s iným nie. Ak dieťa zaspí okamžite po naštartovaní a prespí každú cestu, je to v pohode. Ak prereve aj 20 minút k babke, tak by som sa s ním nikam netrepala.

1mina
15. jún 2020

Ja som najprv precitala ze s 2.5 rocnou a rozmyslam ze preco lebo nasa ma akurat 2 zachvilu a toto je prve leto ked si naozaj ona tie vylety aj uziva .... s 2.5 mesacnou by ma nrdostlai veru na takyto vylet bola som stasta ak sme sa vratili len z prechadzky z mesta bez placu a v kociku nie na rukach 😂 takemu malemu dietatu je rovnako dobre doma na dvore

jvasenka
15. jún 2020

@daganov s tym suhlasim.. Ale my sme boli stotozneni ze je to viac vylet pre nas... ako 7mes to viac vnimala ale najma ludi a zmenu prostredia... 🙂

tristanka
15. jún 2020

@nikimeli Zariaď sa tak, ako tebe vyhovuje a nie "čo hovoria/robia iní"... Samozrejme s ohľadom na potreby bábätka.