Ahojte, len sa potrebujem vyzalovat. Rada som nakupovala cez jeden slovensky nemenovany eshop s mineralmi a kamenmi. Chcela som kupit jeden nahrdelnik, ktory bol vypredany, tak mi napadlo to cvaknut cez google lens, ci nejaky podobny nenajdem na inej stranke. Na moje prekvapenie mi vyskocila ta fotka produktu na nejakej cinskej stranke, tak som si na nu klikla a tam som zistila, ze ta slovenska stranka sa nachadza na zozname odberatelov tychto cinskych obchodnikov. Nakupuju ich za 3-4€ a predavaju za cca 30. Fakt som z toho znechutena...to si rovno mozem objednavat aliexpress alebo shein...a necakala som,ze si budu davat az tak vysoku marzu.
Akože bežné takto fungujú obchody, mňa by to absolútne neprekvapilo, čo si myslíš, že doma na kolene strúhaju tie výrobky, podľa mňa 99 % ide z Číny
a či sú to vôbec tie minerály, za ktoré sa vydávajú...
@saxana000 mna to sklamalo, lebo maju uvedene,ze to vyrabaju rucne :/
@lucka_ke presne..
@zuzubb007 jasne,ze nie ,ale ked to vydavaju za handmade, tak som necakala taky podfuk.
No pozor... veľakrát je to tak, že v číne to robia strojovo a z umelých kameňov a napr v Európe to robia ručne a z pravých kameňov. To, že to vyzerá rovnako, ako je zavedený vizuálny štandard, neznamená, že to je odtiaľ kúpené. Ak si dáva napríklad eshop aj overovať namatkovo pravosť kameňov a majú certifikáty, tak by som sa nebála takéhoto nákupu.... a keď sme pri tých maržách, koľko si myslíte, že stojí vyrobiť tričko, ktoré máte, či televízor, na ktorom pozeráte doma seriály? Tam hľadajte vyššie zárobky, ako smiešnych 30€, čo je v realite po DPH, CLO, daniach, odvodoch a zákazníkcom servise, zisk aj tak 6-8€. Robím účtovníčku už 15 rokov, takže viem, čo píšem.
aky je to e-shop?
Aký je to prosím ta eshop? Ja mam veľmi rada minerály a mam ich doma už riadne veľa tak som zvedavá ci mam aj odtiaľ..
Môžem ti poslať kontakt. Zaručené ručne. Krásne veci.
@888elizabeth ale tebe usli zakladne veci ( bez urazky). Su v zozname odberatelov, ta firma ma sidlo v Cine, nie v Europe, takze to urcite nebudu europske produkty. Ale mne nejde o to,ze to stoji 30€, ale o to,ze som si myslela,ze pofporujem slovensku tvorbu... A nie cinsku manufakturu..za taky vyrobok fakt nie som ochotna dat 30€
@falbala132
@sumalee zeny,rada by som ho uviedla, ale nemozem. Este ma zazaluju za ohovaranie a poskodzovanie dovreho mena, ktore fakt maju.
@lukbe kludne napis,budem rada!
Pošlem ti link do správy.
Hmm, chcela som do správy, neviem, či tu môžem robiť reklamu. Si tu ako anonym, tak nemôžem.
Tak skus dat podnet na inšpekciu ak odrbavaju....a aj mňa by zaujímalo ktorý eshop, môžeš prosím poslať do IP?
ohovaranie je ak siris o nich nepravdu. ak vsak tvrdis, ze su v zozname odberatelov, tak to nie je nepravda. napises mi ten ich nazov prosim aspon do spravy? dakujem.
neni to od toho chlapa z martina? co robi aj "terapie" za 5000 a pod? (oni so ženou predavaju aj šutre)
A vo tom to je .... 😂👎.... tomu sa hovorí.... ako koho chytíme
Takto funguje veľa eshopov, na 99% ani nejde o naozajstný kameň ale fejky. Neviem poradiť stránku na šperky z polodrahokamov, ale na kamene (väčšinou v tváre takej špicatej vežičky - dekorácia, pre toho kto verí na ich symbolickost aj praktická záležitosť) áno a viem na 100%, že ide o reálne polodrahokamy z nálezísk po celom svete, len sú upravené do požadovaného tvaru. Sem písať verejne nebudem názov firmy, hneď by ma nejaká dobrá duša nahlásila, keďže radiť je "no go" na koňovi 🫣
si naivna, maloktory eshop predava nieco, co rucne vyrabaju, ved aj taky Wuch, sa dlho tvaril, ze mlada CZ znacka, a potom si ludia vsimli, ze ved predavaju tovar z Ciny, na ktorom len maju svoje logo, a neskor to uz aj sami priznali
na taketo podvody som uz normalne alergicka. hnus tiez by osm rada vedela , co je to za stranku
V Štiavnici je velkoobchod s takýmto tovarom ku každému kameňu majú uvedený aj povod a tiež majú aj náramky, nahrdelniky a podobné srandy za ceny podobné ako z Číny, možno aj nižšie a zarucene zuadne plasty a sklíčka. Mám deti zaťažené za takéto veci, takže sme od nich objednali už asi všetko aj osobne sme boli v predajni v BŠ...
Aj v Turčianskych Tepliciach je taký obchod.
Napiš prosím postup, ako sa daju pozrieť odberatelia eshopu. Napr. Aliexpres. Lebo hľadám uz dlho a nikde to nevidím. Ďakujem
To ste ako zistili odberateľov? Pretože také niečo sa väčšinou nikde neuvádza. Ak SLOVENSKÝ eshop má sídlo v číne, tak slovenský nie je 😅
Takto funguje 90% online predajcov