Zajtra sme objednany na ockovanie...rozmyslam ci nenapisat doktorke dnes aspon sms ze zajtra tam prideme zbytocne...co myslite?dat jej vediet dopredu?
pretoze si rozhodnuta neockovat alebo ze iba presuvas/odkladas ockovanie? a nikdy si jej nespominala, ze si rozhodnuta neockovat?
A neni to spojene aj s poradnou? Lebo ak hej,tak poradnu radsej vybav a tam jej povedz o neockovani
Ano poradnu vybavit a ockovanie zrusit na mieste.
@saxy1616 Ahoj, ak sa jedná o poradňu a očkovanie, tak choď a očkovanie jednoducho odmietni. Ak sa jedná len o očkovanie, stačí zavolať, že sa nedostavíš.
Je síce pravda, že lekár objednáva vakcíny pre pacienta (ale nie menovite, o to sa neboj), ale pokiaľ k zdravotníckemu výkonu, ako je očkovanie, nedáš informovaný súhlas, tak bohužiaľ, očkovať nemože, aj keby už sestrička čakala s vakcínou pripravenou k aplikácii.
Nie je pravda, že by si vakcínu musela preplácať (je to častý argument lekárov - my sme to pre vás objednali, vy to nechcete, čo s tým? Musíte zaplatiť. - opakujem, nie je to pravda). Držím palce. (p.s.doporučujem mať dieťa stále na očiach a na rukách).
No uz som jej napisala ze neockojeme...zavolala mi a povedala,ze dobre,ale ze mame aj tak prist na poradnu..ze ona ma presviedcat nebude ale ze jej musim podpisat do chorobopisu ze neockojeme.......mam nieco podpisovat????????
@saxy1616 Je to na tebe, podpisom sa vlastne udáš. Nikde v zákone nie je ustanovené, že musíš niečo podpisovať. Nemusíš. Veľa ľudí si chce zachovať "normálne vzťahy" so svojím pediatrom, tak podpisujú všetko. Pokiaľ chceš byť akurát k pediatričke nejakou formou ústretová, tak si priprav svoje prehlásenie: nesúhlasím s očkovaním očkovacou látkou xxx, výrobcu xxx.
Keby si chcela, o nesúhlase s povinným očkovaním a rizikách očkovania je aj skupina https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , kde nájdeš aj info konkrétne z tvojho okresu, čo čakat po odmietnutí očkovania atď.
@saxy1616
@nae tak ja neviem, co sa u lekarov podpisuje, tak to je informovany suhlas podla zakona o zdravotnej starostlivosti. svojim podpisom potvrdis, ze si uzrozumena s rizikami nevakcinovania. a to aj v buducnosti, ak tvoj syn ako dospely jedinec dostane mumps a bude neplodny, alebo ak tvoja dcera v teho dostane rubeolu a teho neskonci prave stastne. s tymto by ste mali podla mna uzrozumit aj svoje deti 😉
@nae Citaj napisane. @maca_p na Teba neutocila, pridala len dalsie informacie, o ktorych si myslela, ze su relevantne pre rozhodovanie. To je to riziko prekonania mumpsu a rubeoly pre dospelych. Je to informacia, ktora je relevantnejsia ako vyfabulovany obsah tazkych kovov (ortud, olovo, kadmium...) vo vakcinach, ktoru sa objavuje v kazdej ockovacej teme.
@zita19 Informácie vytrhnuté z kontextu v tomto prípade nie sú nanič, pretože nie je ani jasné, o aký typ očkovania sa jedná - nikde nie je napísané, že pisateľka píše o MMR (pravdepodobne nie, keďže MMR očkovanie sa dáva v čase, kedy nie sú bežné poradne). Takže nerozumiem, prečo zase niečo adresuješ mne, trochu odstupu by nezaškodilo. Calm down.
@nae mala by si sa mi ospravedlnit!
to snad nie je mozne, ze necitas ocami... informovany suhlas je hlavne o sposoboch liecby a moznostiach liecby. takisto o moznostiach a rizikach nepodstupenia liecby, resp. odmietnutia.
btw. vysvetli mi, kde na teba osobne utocim. chcem to vediet!!!
Keď sa objednám k zubárovi a nemôžem z akéhokoľvek dôvodu prísť, tak sa mu ospravedlním a preobjednám sa, v prípade, že s ním nie som spokojná, zmením zubára, ak som si zo strachu pred vŕtaním ošetrenie rozmyslela, tak ho zruším s ospravedlnením a trpím bez ošetrenia.
Tak isto by som postupovala aj v prípade očkovania, čo sa mi aj raz stalo, že sa musel posunúť termín pre chorobu.
@saxy1616 Takze dokina uz vie, ze neockujete, zareagovala velmi fajn si myslim, vela pediatrov by uz vyhrazne dvihalo prst. Na poradnu v pohode chodte, predsa ti dieta nebude ockovat nasilim.. a podla toho jej pristupu vyzera byt rozumna. My mame za sebou odmietnutie ockovania, konkretne MMR, a takisto ako pisala nae, som len svojej dokine dala prehlasenie o odmietnuti ockovania, ona si ho vzala, zalozila a hotovo.
Ked tam zajtra pridem tak jej mozem povedat napr.ze chcem aspon zatial dat odklad??a co jej poviem?ze sa bojim neziaducich ucinkov?a co ste pisali nato prehlasenie pikha???
@saxy1616 ked nechces ockovat, tak by si mala mat pripravene argumenty preco, ved si si studovala info, nie?
ano len to prehlasenie neviem jak napisat.
1) ak idete cisto na ockovanie , tak zavolaj ,ze nepridete ..lebo to nema zmysel, kedze neockujete. nenechaj sa vylakat do ziadneho podpisovania "odmietani ockovania" , do zdravotnej karty - a podobne nezakonne nezmysli. tak isto jej nic svoje nenoste. zo zakona nie ste povinny - tak to proste nerobte . moze (a bude_ to byt pouzite jedine proti vam.
2) ak to ma byt zaroven aj preventivna prehliadka , tak samozrejme chodte ..ale opat pozor na podpisovanie ich pripravenych pamfletov - aka - samoudanie z priestupku ktory neexistuje ^^
- cize ano, mas jej dat vediet dopredu ,ze co a ako 😵 ..nie zo zakona , ale zo slusnosti 😉
@saxy1616 ja som pisala ako uradny list: hore normalne tvoja hlavicka, meno, priezvisko adresa, vpravo lekarkine nacionale , vec: Prehlasenie o odmietnuti ockovania. Text.. uz si to presne nepamatam a nemam to v PC, ale zhruba: Ja, dolupodpisana XY tymto odmietam ockovanie svojej dcery XY, narodenej ..den mesiac rok v ..mesto .. ockovacou latkou... nazov. Toto je dolezite, aby si nepisala, ze odmietas ockovanie ako take, len konkretnu ockovaciu latku. Podla toho, aku vakcinu odmietas, sa to da najst. Dovody uvadzat nemusis. Dolu podpis, hotovo. Ale medzi nami, ci im nieco podpises alebo das prehlasenie, je to jeden cert 🙂 mna nahlasili hned v ten den, ako som odmietla, a o mesiac som uz mala pojednavanie. Takze on ten podpis v ich karte je dolezity iba vtedy, ak mas v plane sa s nimi sudit- co mame v plane asi malokto, ale ak mas, tak urcite nepodpisuj. Inak je to viacmenej jedno. Cokolvek ta zaujima, kludne sa pytaj 🙂
pikha takze ani podpisat ani vlastne prehlasenie...aj tak som to asi chcela....neviem co konkretne jej poviem...asi len to ze nedavam skratka koli tomu,ze sa bojim vedlajsich ucinkov a hotovo.....co myslis?
@saxy1616 neviem ake mate vztahy s dokinou, ale s tym prehlasenim a podpisanim to mas fakt zajedno.. cokolvek urobis, ci odmietnes ustne alebo pisomne, aj tak to zapise a nahlasi. Ja by som to hrala na ten odklad zatial, mozno sa medzicasom zmeni legislativa a obide ta priestupkove konanie. Kamoska takto usla vakcine na TBC. Najprv ju zdrbali pod ciernu zem, aka je priserna matka, ako posiela dieta na smrt a podobne psychologicke lahodky, a do pol roka bola mila vakcina pekne potichu zrusena. A co vlastne odmietate? A ako dovod by som uviedla pravdu. Takze ak sa bojis neziaducich ucinkov - co teda bol aj nas pripad, tak jej povedz to. Ak mas inu vyhradu, pouzi.
Ak si objednaná na očkovanie, tak jej zajtra zavolaj, že sa nedostavíte. Objedná ťa na iný deň.