Pokuta za neočkovanie v Bratislave

andelok
22. mar 2013

Ahojte, rada by som sa spytala mamin, ktore sa rozhodli neockovat, aku vysoku pokutu platili v Bratislave. Dostali sme predvolanie, tak chcem vediet, kolko asi mozeme cakat. Dakujem!

ewca
22. mar 2013

po akom case ste dostali predvolanie...my sme podpisovali papiere v auguste a zatial nic...

xlucia
22. mar 2013

@andelok podla toho co si odmietla a co uz mate...

iwesska
22. mar 2013

Nemate vobec nic? Tak to bude asi ta najvyssia potom.

andelok
autor
22. mar 2013

@ewca Dcera ma teraz 14 mesiacov a prislo nam to teraz...

andelok
autor
22. mar 2013

@xlucia
@iwesska Mame len prvu a druhu hexu, potom sme sa tomu zacali viac venovat a ostatne sme nedali. Cize nemame tretiu hexu a ziadneho pneumokoka. MMR ideme odmietnut az v aprili, to nam zatial "neponukali".
Inak asi nie je pravda, ze ked by sme nemali nic, dostaneme najvyssiu. Kamarat v NR dostal 30 EUR a jeho syn nie je ockovany proti nicomu.

ewca
22. mar 2013

my sme nedali len mmr... ja som si tiez mysela, ze vyska poplatku zavisi od poctu odmietnutych vakcin, ale je mozne ze skor to zavisi od dovodu aky udas, preco si nedala tu a tu vakcinu

prevenar
25. mar 2013

@andelok ahoj, ak ta zaujima neockovanie mame 2 velke temy so 700 ludmi kde preberame len neockovanie 🙂 ak mas zaujem info ako dnu najdes v mojom fotoblogu. (teda , ak uz nie si vnutri 😉 )

drzim palce.

poussin
28. mar 2013

nam navrhli na RUVZ BA okolo 70 € ak nechceme vobec ockovat .

poussin
28. mar 2013

@iwesska prosimta nepis tu hluposti ked nevies.

iwesska
28. mar 2013

@poussin Tebe som nic nepisala, tak co ta to trapi? O.i., napisala som ASI a nie ze som o tom urcite presvedcena, tak citaj poriadne!

tasiko
1. apr 2013

BA je 70 eur + 16 eur = 86 eur. maju tam vela prace s neockovanymi , je coraz viacej rodicov co odmietaju to svinstvo dat svojim detom takze nestihaju preto mozte dostat predvolanie dost neskoro, pevne verim ze takych rodicov bude kazdym dnom viac a viac 🙂

sidluska
1. apr 2013

My sme dostali predvolanie kvoli MMR rychlo, bola som pred mesiacom, pokuta 49 + 16 eur trovy. Dovod nebol podstatny, pokutu by som dostala bez ohladu na to, co poviem.

tehulka2011
1. apr 2013

@tasiko nie je tam nejaka premlcacia doba, ze ked to nestihnu do 2 rokov tak maju smolu? 🙂

ssisska
1. apr 2013

@tasiko
To je dobra sprava ,ze v BA si rodicia konecne otvaraju oci a nedava ich coraz viac ockovat u doktorky.

andelok
autor
1. apr 2013

@tasiko Dakujem za odpoved 🙂 Tych 86 EUR je celkovo za neockovanie alebo za konkretne vakciny? K tomu sa nejako neviem dopatrat...my zatial nemame len hexu a pneumokoky a uz sme predvolani, este pred MMR. Tak neviem, ci nas potom predvolaju po MMR zase alebo co...

andelok
autor
1. apr 2013

@sidluska A vy ste nedali iba MMR, alebo ziadnu vakcinu? Aj tam do vas hustili nieco, alebo tam velmi neslo o nejaky dialog?

sidluska
1. apr 2013

@andelok Len MMR. K teme bola kratka komunikacia. Ja som povedala, preco nechcem - 2 vety. Epidemiologicka trochu reagovala, pani, co zapisovala, mi po chvili hovori - vidim, ze ste rozhodnuta ... Mne to tak vyhovovalo, nechcelo sa mi diskutovat, presviedcat, aj tak by som ich nepresvedcila, ich praca je konat v sulade so zakonom, cize riesit priestupok nejakou pokutou. Odvolavat sa a tahat to na sud nebudem, zaplatim a chcem mat pokoj.

sidluska
1. apr 2013

@andelok Pneumokoky nie su povinne, len dobrovolne, odporucaju to popri Hexe, no co som citala, je to sialena kombinacia. Takze riesit ti budu len Hexu. A potom neskor MMR.

andelok
autor
1. apr 2013

@sidluska Dakujem,,,mne by tiez vyhovovalo, keby som sa tam o tom nemusela vykecavat, aj tak to na pokute nic nezmeni. Pneumokoky su povinne ockovanie, nepovinne su rotavirusy, pozri tuto: http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...

sidluska
1. apr 2013

@andelok Aha, to som mala zle info.

tasiko
1. apr 2013

@andelok to neviem ani ja, vsade si vysvetluju zakon inac a tak aj jednaju, celkova max pokuta je okolo 330 eur.

tasiko
1. apr 2013

@tehulka2011 podla mna urcite je ale kolko to neviem a podla mna zacne premlcacia doba nie kedy ta chcela doktorka zaockovat ale od dna kedy skoncilo ockovacie obdobie pre dieta pre danu vakcinu

phoebee1
1. apr 2013

neexistuje "jednotna sadzba". zalezi od toho, ci uz nieco mate odockovane. dovody povedat mozete, pokutu to neovplyvni, maju ju uz pripravenu dopredu.

misinka612
1. apr 2013

MMR odmietnem aj ja

poussin
2. apr 2013

@andelok my mame 2 roky a prvy krat sme boli predvolani ked mala rok. Riesila sa len hexa. O pneumokokoch ani zmienka. Za MMR nas este nepredvolali. Tiez som na to zvedava 🙂

tatko_bebe
31. júl 2013

Ti co ste boli predvolany nasledne Vam dosla aka vyska pokuty? A ako ste postupovali?

zunka33
29. aug 2013

ahojte, chcem sa opytat, ci nemate niekto skusenosti, ako sa bude riesit nas pripad neockovania MMR - ako moje odmietnutie alebo ako zanedbanie povinnosti lekarky?

ked mal maly 15mesiacov a bol pozvany na ockovanie bol chory, tak sa odlozilo, potom mal sopliky atd...a medzitym som sa rozhodla, ze nechceme dat ockovat, ale lekarke som to este neoznamila a ona nas uz ani viackrat nevolala na ockovanie...

viem, ze MMR sa musi podat do 18.mesiaca veku a tento posledny termin uz ubehol. kto je zodpovedny za dodrzanie terminu ockovania, lekar alebo aj rodic? chcem byt pripravena na konfrontaciu ked tam najblizsie prideme 🙂

dakujem

tatko_bebe
30. aug 2013

ked nechces nic sa nedeje ale ocakavaj pokutu

billam
30. aug 2013

@zunka33 predsa tá lekárka pozvala, ked mal 15 mes. Necakaj, že ti bude vyvolávať kazdy tyzden. Ona si svoju povinnosť splnila - ty nie.

liubov
30. aug 2013

@tasiko napiste prosim, kde potom musim to uhradit? kam?