Očkovanie RSV vírus

nikool701
3. feb 2023

Ahojte, chcem sa informovat z vasich skusenosti ohladom tohto ockovania, zaujima ma zopar detailov.
Bolo nam ockovanie indikovane, este cakame za schvalenim z poistovne.
- v pripade, ak ho poistovna zamietne, je potrebne,aby sme to platili sami? Ak ano, aka je cena a kolko davok?
- ak ste svoje deti dali ockovat, pomohla vam tato vakcina?
- v pripade, ak rodic s tym nesuhlasi, caka nas nejaka pokuta?
Lekarka vravela, ze az ak bude vysledok z poistovne, potom preberieme veci co nas zaujimaju.
Vdaka
Vdaka za kazdy postreh.

tanyan
3. feb 2023

Čo som sa zatiaľ dočítala, tak vakcína ku RSV vírusu ešte neexistuje a sú len nejaké v testovacom štádiu. Ale zaujalo ma, že chceš, aby sa tvoje dieťa stalo súčasťou testovania.

kacena4
3. feb 2023

na rsv musis mat indikaciu, ak si nedate zaockovat "vasa" chyba, je to caste ochorenie deti preskolskeho veku a u indikovanych deti s tazkym priebehom, my sme skoncili v nemocnici aj na kysliku, ked sme uz mali v sebe vakcinu priebeh bol lahsi

nikool701
autor
3. feb 2023

@tanyan dobre, zrejme som sa zle vyjadrila, nie je to ockovanie ako take, vpichuju sa protilatky. A nie, niesom za ockovanie samotne, no ani velmi za vpichnutie protilatok, kedze samotnych informacii o ucinnosti je malo.

nikool701
autor
3. feb 2023

@kacena4 a ak sa mozem opytat, vy ste kvoli comu mali indikaciu?

tanyan
3. feb 2023

@nikool701 Predpokladám, že informácií o vedľajších (aj nežiadúcich) a dlhodobých je tiež málo. ☹

kacena4
3. feb 2023

@nikool701 predcasniatko

janta6716
4. okt 2024

@kacena4 dobrý deň aj my máme predčasniatko a tiež nám odporúčajú očkovať ... Myslíte že je to dobré voľba ?

kacena4
4. okt 2024

@janta6716 ano je