Infanrix Polio, Boostrix Polio alebo Adacel Polio

paja74
18. jan 2015

Maminky zdravím a chcem sa opýtať, či máte skúsenosť s inou vakcínou ako je Infanrix Polio?
Malý je ekzematik a tak zvažujem šetrnejšiu variantu tohto očkovania. Ktorú z tých dvoch vyššie uvedených ste pre vaše dieťa zvolili a prečo? Ďalej ma zaujíma, či aj tie dve očkovacie vakcíny prepláca VZP, alebo si to rodičia musia hradiť celé sami... ?

denduska
19. jan 2015

@paja74 My sme dávali Boostrix-polio namiesto 3.hexy. Platili sme si to sami, Adacel-polio ešte vtedy nebol.

paja74
autor
19. jan 2015

@denduska A kolko to stalo, ak sa smiem spytat?

denduska
19. jan 2015

@paja74 fuha, presne nepamätám, cca 17€? Asi tak nejak. Na www.sukl.sk su aktuálne ceny, len Boostrix-polio bol donedavna len v 10ks balení..to je vakcína, ktorá sa používa na preočkovanie v 13.roku či kedy, takže pediatri by ju mali mať.

sanym
19. jan 2015

@denduska a aký je rozdiel medzi Boostrix polio a Adacel polio?

denduska
19. jan 2015

@sanym má menej hliníka (0,33 mg vs. 0,5 mg), viac zložiek pertussis (ale v nižšej dávke) a zdá sa mi, že sa pri výrobe nepoužíva hovädzie sérum (za toto neručím, neviem či si dobre pamätám)...ale pozerám že Adacel má registráciu zrušenú, takisto ako Pediacel, ktorý som zháňala a Adacel polio tu nikdy na SK nebol. No čo už, Glaxo monopol očividne funguje 😝

paja74
autor
20. jan 2015

Ozaj, ten Adacel Polio tu nie je registrovany... 😕
Taktiez je zaujimave, ze na strankach SUKL nie je u vakcin povinneho ockovania ziaden doplatok a my sme vzdy u lekara platili doplatok. Tak sa mozno nieco zmenilo, alebo si to ten nas pan doktor uctuje ako sa mu chce.
No tento raz az pojdeme, tak si to tesne pred tym este overim aj na VZP ... Lebo presne toto ma zarazalo, preco maju rodicia doplacat povinne ockovanie.